Krb s výměníkem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12947
2.10.09 18:55

peto jj toro, je to psta já si navlhčím houbičku, a naberu a mažu pak setřu

radko, tak mi ani solární asi mít nebudem..nejsou peníze, budem rádi když z jara udeláme střechu, a pokoje na hoře, zase nám zvedly skoro o tisíc hypošku tak mazec…a pak ty výdaje okolo, nežvšechno vychytáme, a furt je neco potřeba však tovšeci znáte…ale na druhou stranu lepší než panelák..malá si jde na zahradu je tam pořád, vylítá se..já si vylezu s kafem v teplákách ..no paráda..neníto jako ve meste že musíš oblíct sebe a díte, a trajdat po hřištích aspon dve hodiny aby si venek užilo…ale znám spoustu lidí conechce jít nikdy do baráku, proste jim to vyhovuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
2.10.09 21:02

petro - jo jo drahé to je, ale vyplatí se to. my jsme prodali byt v praze, takže jsme měli dobrý základ + úspory + klasicky hypotéka. Ale vše se prodažilo, vykradli nás + něco se podělalo. Suma sumárum - dovybavovat budem domeček snad do konce života. Ale já jsem ráda, sice nemáme moc nábytku, ale filda je na zahradě šťastný. Je tu i větší klid a hezčí okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.09 22:11

Ahojky holky,
je to docela sranda,protože dneska jsem přetopila náš kotel na pevná paliva,protože přestalo funkovat čerpadlo a to předchozí den fungovalo.Takže jsem měla docela fičák dneska.Ale nebylo to poprvé,asi tak 3krát jsme přetopily kotel nebo krb,tak máme nějaké zkušenosti :)
Jinka ke krbu máme taky záložní zdroj,ale ten co nám namontoval topenář tak fungoval asi 5minut,takže jsme ho musely vyměnit.Jinak ke kotli máme ochlazovací smyčku,kterou jsem bohužel neměla dneska zapnutou :( No a ještě máme akumulační nádrž a regulaci topení.No ale stejně tomu všemu nevěřím a chodím teplotu kontrolovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
2.10.09 22:26

tak změna, záložní zdroj na krb máme. Má fungovat cca 1,5 hodiny :-). To co nemáme je záložní zdroj na výpadek elektřiny pro celý barák :-)

hvězdičko - tak hlavně, že se nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
3.10.09 08:12

dobré ráno

jak tak čtu tak sev období zimi víc nalítáme k teplomerum u kamen než k detem :lol:

rádo my si bralyhypoteku a neco málo sme mely,ale barák byl rujna tak jenom ten spodek stál přes 500, takže ted už to smolíme jak se dá, hypoteka je hlavní tu proste platit musíme, a když víme že nám ručej rodiče svým barákem o to huř..ale hned až udeláme vrch tak to necháme zhodnotit a budeme ručit našim, aby rodiče mely klid..a jinak ta zahrada je k nezaplacení, klid tady taky..jen mi tu chybí kamarádky, anáky krám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lakynka1313
31.7.13 22:44

cena?

Dobrý den, uvažujeme nad vytápěním krbovými kamny s radiátory. Může mi prosím někdo napsat kolik ho stála přibližná pořizovací cena? Vím, že se to liší velikostí místností, ale za každou odpověď budu vděčná :)

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
31.7.13 23:23

Musí tam být dochlazovací smyčka, když nepojede čerpadlo!
Ten krb - ono to nemá oplach skla? To je asi nějaká stará krbová vložka, ne? Jsem měla za to, že se na to nemusí skoro šáhnout. Nebo to moc škrtéte a dehtuje to? Nebo pálíte mokré dřevo?

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
31.7.13 23:25
@Lakynka1313 píše:
Dobrý den, uvažujeme nad vytápěním krbovými kamny s radiátory. Může mi prosím někdo napsat kolik ho stála přibližná pořizovací cena? Vím, že se to liší velikostí místností, ale za každou odpověď budu vděčná :)

Podle toho, kolik radiátorů, kolik kubíků chceš topit, tedy jak silná kamna,…

• Citovat
  • Upravit
Lakynka1313
1.8.13 07:58

Cca 7-8 radiátorů a k vytápění nám vychází cca 246m3. Jde mi o to jakou částku napsat do rozpočtu na hypo abychom tam nedali 50 000 a ono to nebylo 80 000.

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
1.8.13 10:16
@Lakynka1313 píše:
Cca 7-8 radiátorů a k vytápění nám vychází cca 246m3. Jde mi o to jakou částku napsat do rozpočtu na hypo abychom tam nedali 50 000 a ono to nebylo 80 000.

Koukni se, co stojí řádově radiátory, třeba tady .
Podle toho, jak musíš mít velké.
Kotel. Výkon na tenhle prostor mi vychází cca 12kW, záleží, co chceš, jestli krbovou vložku a budete dělat obestavbu nebo koupíte hotová kamna nebo budete mít někde kotel? Mrkni po netu, na co to tak vychází.
Plus další srandičky kolem, měděné trubky jsou drahé,…
No a plus práce. Připojení radiátoru je tuším minimálně 15 stovek?
Osobně si myslím, že těch 80 stačit nebude.
Ale kolem těch 80-100 že by se to spáchat dalo. Ale to Ti řekne nějaký topenář, nech si udělat kalkulaci.
Taky sem někoho potřebuju dostat, aby se na to podíval a poradil mi.

• Citovat
  • Upravit
15
1.7.14 09:30

Ahojte.Tak my jsme si pořídili vložku s výměníkem od Romotopu a řešíme problém. Stalo se nám že nám soused vyhodil elektriku(novostavba, bereme elektriku zatim od nej) a vlozka a vsechny budiky na max,..vsechno se to přehřálo a od té doby nám ve vložce hučí, jakoby meluzína a hvízdá občas. Nevíme čím by to mohlo být, topenáři kroutí hlavou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.18 10:45

Ahoj všem, i my jsme se rozhodli pro krb s výměníkem, Máme v obýváku klasický krb zabudovaný ve zdi. Ten bychom chtěli vyměnit. Já mám jen obavu, aby mi do prostoru netrčela změť trubek… :nevim: Jak to máte vy ostatní?
Děkuju moc za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
29.7.20 10:01

re

Dobrý den,
K tomuto tématu ještě doporučuji kouknout na článek sem https://www.levnekrby.cz/…s-vymenikem/
Mohlo by pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová