Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
peto jj toro, je to psta já si navlhčím houbičku, a naberu a mažu pak setřu
radko, tak mi ani solární asi mít nebudem..nejsou peníze, budem rádi když z jara udeláme střechu, a pokoje na hoře, zase nám zvedly skoro o tisíc hypošku tak mazec…a pak ty výdaje okolo, nežvšechno vychytáme, a furt je neco potřeba však tovšeci znáte…ale na druhou stranu lepší než panelák..malá si jde na zahradu je tam pořád, vylítá se..já si vylezu s kafem v teplákách ..no paráda..neníto jako ve meste že musíš oblíct sebe a díte, a trajdat po hřištích aspon dve hodiny aby si venek užilo…ale znám spoustu lidí conechce jít nikdy do baráku, proste jim to vyhovuje
petro - jo jo drahé to je, ale vyplatí se to. my jsme prodali byt v praze, takže jsme měli dobrý základ + úspory + klasicky hypotéka. Ale vše se prodažilo, vykradli nás + něco se podělalo. Suma sumárum - dovybavovat budem domeček snad do konce života. Ale já jsem ráda, sice nemáme moc nábytku, ale filda je na zahradě šťastný. Je tu i větší klid a hezčí okolí.
Ahojky holky,
je to docela sranda,protože dneska jsem přetopila náš kotel na pevná paliva,protože přestalo funkovat čerpadlo a to předchozí den fungovalo.Takže jsem měla docela fičák dneska.Ale nebylo to poprvé,asi tak 3krát jsme přetopily kotel nebo krb,tak máme nějaké zkušenosti ![]()
Jinka ke krbu máme taky záložní zdroj,ale ten co nám namontoval topenář tak fungoval asi 5minut,takže jsme ho musely vyměnit.Jinak ke kotli máme ochlazovací smyčku,kterou jsem bohužel neměla dneska zapnutou
No a ještě máme akumulační nádrž a regulaci topení.No ale stejně tomu všemu nevěřím a chodím teplotu kontrolovat ![]()
tak změna, záložní zdroj na krb máme. Má fungovat cca 1,5 hodiny
. To co nemáme je záložní zdroj na výpadek elektřiny pro celý barák ![]()
hvězdičko - tak hlavně, že se nic nestalo.
dobré ráno
jak tak čtu tak sev období zimi víc nalítáme k teplomerum u kamen než k detem ![]()
rádo my si bralyhypoteku a neco málo sme mely,ale barák byl rujna tak jenom ten spodek stál přes 500, takže ted už to smolíme jak se dá, hypoteka je hlavní tu proste platit musíme, a když víme že nám ručej rodiče svým barákem o to huř..ale hned až udeláme vrch tak to necháme zhodnotit a budeme ručit našim, aby rodiče mely klid..a jinak ta zahrada je k nezaplacení, klid tady taky..jen mi tu chybí kamarádky, anáky krám
Dobrý den, uvažujeme nad vytápěním krbovými kamny s radiátory. Může mi prosím někdo napsat kolik ho stála přibližná pořizovací cena? Vím, že se to liší velikostí místností, ale za každou odpověď budu vděčná ![]()
Musí tam být dochlazovací smyčka, když nepojede čerpadlo!
Ten krb - ono to nemá oplach skla? To je asi nějaká stará krbová vložka, ne? Jsem měla za to, že se na to nemusí skoro šáhnout. Nebo to moc škrtéte a dehtuje to? Nebo pálíte mokré dřevo?
@Lakynka1313 píše:
Dobrý den, uvažujeme nad vytápěním krbovými kamny s radiátory. Může mi prosím někdo napsat kolik ho stála přibližná pořizovací cena? Vím, že se to liší velikostí místností, ale za každou odpověď budu vděčná
Podle toho, kolik radiátorů, kolik kubíků chceš topit, tedy jak silná kamna,…
Cca 7-8 radiátorů a k vytápění nám vychází cca 246m3. Jde mi o to jakou částku napsat do rozpočtu na hypo abychom tam nedali 50 000 a ono to nebylo 80 000.
@Lakynka1313 píše:
Cca 7-8 radiátorů a k vytápění nám vychází cca 246m3. Jde mi o to jakou částku napsat do rozpočtu na hypo abychom tam nedali 50 000 a ono to nebylo 80 000.
Koukni se, co stojí řádově radiátory, třeba tady .
Podle toho, jak musíš mít velké.
Kotel. Výkon na tenhle prostor mi vychází cca 12kW, záleží, co chceš, jestli krbovou vložku a budete dělat obestavbu nebo koupíte hotová kamna nebo budete mít někde kotel? Mrkni po netu, na co to tak vychází.
Plus další srandičky kolem, měděné trubky jsou drahé,…
No a plus práce. Připojení radiátoru je tuším minimálně 15 stovek?
Osobně si myslím, že těch 80 stačit nebude.
Ale kolem těch 80-100 že by se to spáchat dalo. Ale to Ti řekne nějaký topenář, nech si udělat kalkulaci.
Taky sem někoho potřebuju dostat, aby se na to podíval a poradil mi.
Ahojte.Tak my jsme si pořídili vložku s výměníkem od Romotopu a řešíme problém. Stalo se nám že nám soused vyhodil elektriku(novostavba, bereme elektriku zatim od nej) a vlozka a vsechny budiky na max,..vsechno se to přehřálo a od té doby nám ve vložce hučí, jakoby meluzína a hvízdá občas. Nevíme čím by to mohlo být, topenáři kroutí hlavou…
Ahoj všem, i my jsme se rozhodli pro krb s výměníkem, Máme v obýváku klasický krb zabudovaný ve zdi. Ten bychom chtěli vyměnit. Já mám jen obavu, aby mi do prostoru netrčela změť trubek…
Jak to máte vy ostatní?
Děkuju moc za odpovědi.
Dobrý den,
K tomuto tématu ještě doporučuji kouknout na článek sem https://www.levnekrby.cz/…s-vymenikem/
Mohlo by pomoci.