Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, práve jsem zhlédla kus „modrého z neba“ v archivu televize Markiza. Je to o Matúškovi - deváťákovi..když byl malý byli s rodiči na hřbitově a spadl na něho uvolněný náhrobní kámen. Je ochrnutÝ od krku dolů. já..nějak věřím v osud a člověk se setká s ledasčím ale u tohoto přiběhu se mi nevímproč zastavilo srce. Maminka je smířená - že jako už tolik vyplakala a že on je taký šikovňúčký ..tatínek s ním chodí do školy a děla mu asistenta..
Kde se v nich bere ten klid… maminka mluvila i na tom hřbitově kde se to stalo. Já mám pocit že bych musela ten hřbitov rozbít na molekule..
achjo..já vím, nic nejde změnit a co se stalo nejde odestát.
Je mi tak líto všech dětí který nemůžou běhat, smát se, zlobit..
a ted mi valí slzy jak hrachy.
Obalím toho svýho macka do bublinkove folie.
Jejda to je hrozne a strasne smutne..chudak dite
![]()
Je ale pravda ze nekteri z rodicu se s takovym osudem smiri protoze jim nic jineho nezbyde!!!
Myslim že se s tím nedá smířit,musíš se stím naučit žít,ale já bych to nezvládla.Bez malého by pro mě už nic nemělo smysl.Jak se říká -když zemřou rodiče přijdeš o minulost,když ti zemře dítě tak o budoucnost..
Ahoj, Tami. máš se? Ráda tě „vidím“..
Ahoj Kamčo, snad už se mnou nelomcujou ty hormony (jako po porodu) sice ještě kojím to jo, ale občas me naskočí TAKOVÁ husina když vidím nějakej takovej příběh..já..no já nevím..no stejně bychom se tím musely (nebo museli - totiž tatínky nevyjímaje) nějak poprat kdyby se něco semlelo..
Já mám taky jedno dítě a je me teď naprosto vším, všechno ostatní je trochu mimo, pořád na něj koukám a říkám si jak je to možný že je tak..tak krásnej..no určitě to znáš.. ![]()
Tys myslela sebevraždu? To si neumím představit..přece jen jsem taky jen dítě své matky..
no, to je asi blbý téma…
Ale to dítě nezemřelo, je „jen“ ochrnuté. Je to teda hrozné, ty rodiče obdivuju, ale musejí být silní, aby mu pomohli.
Nevim co by bylo nechci nad tím uvažovat a modlim ani abych nad tím vubec nikdy uvažovat nemusela.
Pokud by šlo o nějakej těžkej uraz samozřemě tu budu vždy pro své dítě a udělala bych cokoliv by se dalo
Rodič musí být oporou pro své dítě. Pro moje malé zlatíčko jsem vždycky chtěla jen to nejlepší, dávala kolem něj samé kvalitní věci a přesto mu v půl roce zjistili lékaři zhoubný nádor
Bylo to pro mě těžké období, vlastně stále je, jen jsem se s tím naučila žít. V hloubi duše se s tím moc trápím, ale před Oliverkem nedám nic znát, aby z toho nebyl zmatený a byl ten nejšťastnější chlapeček na světě. Zítra jedem na další cyklus chemoterapie, ale už jsme skoro před cílem a já ani stále věřím, že se mi můj poklad uzdraví a od vánoc budeme žít skoro jak všichni ostatní
(jen s šrámem na duši)
jezis, zuzuz, to je sileny, muzu se zeptat nador ceho a jak jste na to prisli? A jak je to vubec mozny u tak malyho ditete? To je teda fakt sila, drzim place, at vse zvladnete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popo
Oliverek měl hemangiom na čelíčku, který se udělal 2 týdny po porodu. Šli jsme jen na ultrazvuk, kdyby se to náhodou udělalo ještě v bříšku. Ten den jsme se domů už nevrátili. Našli 10 cm nádor na nadledvince, potom zjistili při dalším vyšetření ještě jeden na druhé o velikosti 2 cm. Jak jsem psala, vždy jsem se snažila dávat samé kvalitní věci, byl jen kojený. Opravdu nevím jak je to možný, už odpočítávám dny do konce. Děkuju za podporu ![]()
Zuzu to je šílený,moc moc držím palce at vše skvěle zvládnete.
ZUZU - držím moc pěstičky, to je šílené! Určitě boj vyhrajete! http://www.baby-cafe.cz/…les/erik.gif
Zuzu ! rozhopdne za to nemuzes ty, ani nikdo jiny. Modlim se za vas!
k tomu ochrnuti - ja jsem takovy hysterka s zivou predstavivosti, tak jsem tuhle sla s kostejem po schodech a jen tak me napadlo, ze co kdybych upadla s nim v rukach a primackla ho treba zadicky na schod, ze by treba prezil, ale byl by na vozejku - takova ta predstava, jak se staram a hraju si s ditetem, ktere jsem si sama zmrzacila … no ja mivam takove vtirave myslenky, fuj … kombinace obsesi a prehnane predstavivosti
Pudlí takové představy mám pořád ![]()
Bohužel obalit do bublinkové folie nejde a držet děti celej život za ruku také ne ![]()
Loni před dušičkama vzala tchýně s tchánem Adámka na hřbitov. Byli ani ne za deset minut zpět, že Adam má asi přeraženou nohu, že na něj spadl náhrobní kámen
Jela jsem s ním na chirurgii, naštěstí nic zlomeného, jen odřená kůže. Ty desky jsou některé uvolněné a je to hned, náš se na to zavěsil ![]()
Zuzuz, hodně štěstí, vyhrajete ![]()
Holky, moc díky, variantu prohry si ani na chvilku nepřipouštím. Je strašné, jak si ten osud s náma pohrává. Kolikrát pro toho rodiče je to daleko horší než pro dítě…
Děti jsou všetečky a 100% uhlídat je nejde, aby se jim něco nepřihodilo