tragedie okolo nás...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14597
29.9.09 09:14
Pudloslava píše:
DuantNefret píše:
když se třeba stane nějaký hromadný neštěstí, že se tam třeba sešly reinkarnovaný nějaký duše, co páchaly dřív zlo, jako příklad Hitler, Stalin a tak
hehe, zkus tohle říct nějakým pozůstalým po obětech hromadného neštěstí

No tak takhle dementní zase nejsem :roll: :lol: …jsou to jen myšlenky, které někdy člověka napadají…když přemýšlí, proč se dějou hrozný věci…i u nás v rodině se stala různá neštěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
29.9.09 09:57

Pudlo, napsala jsem jen, co jsem cetla v rozhovoru…nedokazu to najit na netu, tam to bylo trosku jinak, jakoze ve smyslu SPRAVEDLIVEHO boha…ale nechci se o tom tahat, jenom pro poradek nejsem uplny ateista, snazim se najit cestu, nastesti mam dobreho ucitele…
(ale mimochodem, vubec bych se nedivila, kdyby mi nekdo, kdo sam zazil koncentrak + prisel v nem o celou rodinu rekl, ze uz nemuze verit ve spravedliveho, protoze spravedlivy neni…)ale jak jsem rekla, nechci se tu o to tahat.

Nejsem ani fatalista ve smyslu, co se ma stat to se stane, ale nekdy si rikam, jak je tohle vubec mozny???

Posledni absurditu, kterou si vybavuju, jak umrel Kaplicky v den narozeni dcery, to jsem byla v soku…
 popo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
29.9.09 10:29
popodopo píše:
Posledni absurditu, kterou si vybavuju, jak umrel Kaplicky v den narozeni dcery, to jsem byla v soku…
 popo

To mně zas přišlo takový bohužel prozaicky vysvětlitelný, že v jeho pokročilém věku bohužel srdíčko neustálo tak velkou, byť krásnou emoci :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
29.9.09 15:26

asi tak nějak - je to samozřejmě tragedie, ale na druhou stranu - dyk mu bylo 70. Kdo si pořídí v tomhle věku dítě prostě musí počítat, „že se vnoučat nedočká“.

mě přijdou úplně nejhorší ty děti poškozené chybou rodičů - ne schválně, ale nešťastnou náhodou nebo nedbalostí - pro milujícího rodiče to je na sebevraždu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
29.9.09 19:03

popodopo - Kaplický? Takovou smrt bych chtěla!!!!!! Umřít bez bolesti, šťastná, dětná, v sedmdesáti, jako zasažena bleskem. Co víc člověk může od života chtít? Takových vyvolených je málo :( .

Pudloslava píše:
lentilkah nepopovídáš nám o tom - jsem zvědavá jak pavlačnice

Na tom nic nejni, kdyby každý zapátral dozadu, jakou shodou okolností se jeho rodiče dali dohromady, tak to má podobně.
Tak… kdyby mamčin švagr nevybuchl v cementárně, nestěhovala by se mamka do uprázdněného domku ke tchýni, která nechtěla být sama, její muž by nezměnil zaměstnání a nespadla by na něj pětitunová váza. Mamka by tudíž neovdověla a nepotkala by mého taťku, který by se ostatně v Československu vůbec nenacházel, kdyby se jeho dětství nekrylo s válkou v Řecku a maminka s dětmi by neutíkala ze země, kdyby jeho tatínka coby partizána nezastřelili někde v lesích. Takže jenom v krátké příčinnosti jedna válka a dva smrtelné úrazy mladých lidí. Je to hrozný cynismus, je, ale jsem ráda, že jsem.
Moje děti koneckonců taky jsou proto, že v sobě od tatínkovy smrti nesu hrůzu, že mi pomřou jiní příbuzní, já nebo manžel, tak jsem se snažila rychle pomnožit :? .
Všechno špatné člověka v životě posune a zkvalitní. I když osobně si nejvíc ze všeho přeju, abych dostala možnost být co nejnekvalitnější. (Jako malá jsem si přála, aby jednou celý svět vybuchl naráz - nemusela bych umřít po svých blízkých, ani oni po mně).
No, a dost už toho plácání, mám virózu, je to poznat :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
30.9.09 20:42

diskuze o existenci nebo neexistenci boha nemohou vyústit v relevantní závěr :lol: :lol:
Já teda do kostela nechodím, a když se mě někdo zeptá, jestli v boha věřím - tak řeknu, že nevím, jestli je - a ještě si u toho vzpomenu na „Kurvahošigutentag“ na scénu z restaurace aneb „Já jsem nikdy žádného boha neviděla“ a dál to všichni znáte.

Každopádně těch bohů je na světě nějak trochu moc. Někdy si říkám, kterej je ten pravej, a jestli třeba to neni všechno jenom jeden, nebo zase jestli jich není víc - když si vezmu, z čeho všeho vznikala nová náboženství… jako že vznikla na základě toho a toho předchozího náboženství…

A evoluce? No tak to zase věřím že byla (vždyť když otěhotníte atd. tak ji pozorujete vývoj na vlastní kůži, ne? Nebo někdo řekne „hop“ a je tu lidoop - teda pardon nový hotový člověk), ale proč by ji nemohl řídit zrovna nějaký Bůh nebo skupina bohů??
A nebo proč by chudák Bůh měl řešit každý krok každého jednotlivého člověka…

Je pravda, že se dá říct, že „to by Bůh nemohl dopustit“ - ale když to dopustí člověk… a zase člověk není bůh, že.
A řeba ani bůh není dokonalý.
A někdy zacházím až do takové krajnosti, že si říkám: Je vesmír, pak je zeměkoule, na ní my, a my jsme sami každý zvlášť takový malý vesmír, a pak se ještě dělíme na atomy, a dál než do vesmíru a do atomů naše přístroje nedohlédnou takže co když je něco ještě většího - nějaká větší soustava,a něco ještě menšího - nějaká menší soustava - a všechno to jsou soustavy absolutně jiných forem, ale soustavy…
Nevím, čím je to vše řízeno, ale nechápu, proč si pořád lidé myslí, že zrovna oni v těch všech soustavách to všechno musí pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
20.10.09 21:12

uff, ted jsem shlédla dokument Chlapec z bubliny (nebo tak ňák) a taky celkem luxusní tragedie. Kluk celej život v izolatoru a stejně jim nakonec umřel. Behem tech 12 let co tam byl se urcite strasne moc veci vyzkoumalo (jak z medicinskeho tak z psychologickýho hlediska). Ale ta cena byla rozhodne příliš vysoká. Dost mě to rozhodilo. 8O 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
21.10.09 09:26

Jani hele tak takove veci nesleduj :! :! Mas doma zdraveho chlapecka a super ptacka tak se na sledovani takovych veci vyprdni.Pak si jen rozhozena a nedelas nic jineho nez myslis na tragedie kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
21.10.09 21:11

heh, ale to néé…(ovšem s tim klukem mi přišlo dost nefér..)

a ptáčky mám dva, ale Kryšpína nějak nezmiňuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová