Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pudloslava píše:DuantNefret píše:hehe, zkus tohle říct nějakým pozůstalým po obětech hromadného neštěstí
když se třeba stane nějaký hromadný neštěstí, že se tam třeba sešly reinkarnovaný nějaký duše, co páchaly dřív zlo, jako příklad Hitler, Stalin a tak
No tak takhle dementní zase nejsem
…jsou to jen myšlenky, které někdy člověka napadají…když přemýšlí, proč se dějou hrozný věci…i u nás v rodině se stala různá neštěstí…
Pudlo, napsala jsem jen, co jsem cetla v rozhovoru…nedokazu to najit na netu, tam to bylo trosku jinak, jakoze ve smyslu SPRAVEDLIVEHO boha…ale nechci se o tom tahat, jenom pro poradek nejsem uplny ateista, snazim se najit cestu, nastesti mam dobreho ucitele…
(ale mimochodem, vubec bych se nedivila, kdyby mi nekdo, kdo sam zazil koncentrak + prisel v nem o celou rodinu rekl, ze uz nemuze verit ve spravedliveho, protoze spravedlivy neni…)ale jak jsem rekla, nechci se tu o to tahat.
Nejsem ani fatalista ve smyslu, co se ma stat to se stane, ale nekdy si rikam, jak je tohle vubec mozny???
Posledni absurditu, kterou si vybavuju, jak umrel Kaplicky v den narozeni dcery, to jsem byla v soku…
popo
popodopo píše:
Posledni absurditu, kterou si vybavuju, jak umrel Kaplicky v den narozeni dcery, to jsem byla v soku…
popo
To mně zas přišlo takový bohužel prozaicky vysvětlitelný, že v jeho pokročilém věku bohužel srdíčko neustálo tak velkou, byť krásnou emoci ![]()
asi tak nějak - je to samozřejmě tragedie, ale na druhou stranu - dyk mu bylo 70. Kdo si pořídí v tomhle věku dítě prostě musí počítat, „že se vnoučat nedočká“.
mě přijdou úplně nejhorší ty děti poškozené chybou rodičů - ne schválně, ale nešťastnou náhodou nebo nedbalostí - pro milujícího rodiče to je na sebevraždu.
popodopo - Kaplický? Takovou smrt bych chtěla!!!!!! Umřít bez bolesti, šťastná, dětná, v sedmdesáti, jako zasažena bleskem. Co víc člověk může od života chtít? Takových vyvolených je málo
.
Pudloslava píše:
lentilkah nepopovídáš nám o tom - jsem zvědavá jak pavlačnice
Na tom nic nejni, kdyby každý zapátral dozadu, jakou shodou okolností se jeho rodiče dali dohromady, tak to má podobně.
Tak… kdyby mamčin švagr nevybuchl v cementárně, nestěhovala by se mamka do uprázdněného domku ke tchýni, která nechtěla být sama, její muž by nezměnil zaměstnání a nespadla by na něj pětitunová váza. Mamka by tudíž neovdověla a nepotkala by mého taťku, který by se ostatně v Československu vůbec nenacházel, kdyby se jeho dětství nekrylo s válkou v Řecku a maminka s dětmi by neutíkala ze země, kdyby jeho tatínka coby partizána nezastřelili někde v lesích. Takže jenom v krátké příčinnosti jedna válka a dva smrtelné úrazy mladých lidí. Je to hrozný cynismus, je, ale jsem ráda, že jsem.
Moje děti koneckonců taky jsou proto, že v sobě od tatínkovy smrti nesu hrůzu, že mi pomřou jiní příbuzní, já nebo manžel, tak jsem se snažila rychle pomnožit
.
Všechno špatné člověka v životě posune a zkvalitní. I když osobně si nejvíc ze všeho přeju, abych dostala možnost být co nejnekvalitnější. (Jako malá jsem si přála, aby jednou celý svět vybuchl naráz - nemusela bych umřít po svých blízkých, ani oni po mně).
No, a dost už toho plácání, mám virózu, je to poznat
.
diskuze o existenci nebo neexistenci boha nemohou vyústit v relevantní závěr
![]()
Já teda do kostela nechodím, a když se mě někdo zeptá, jestli v boha věřím - tak řeknu, že nevím, jestli je - a ještě si u toho vzpomenu na „Kurvahošigutentag“ na scénu z restaurace aneb „Já jsem nikdy žádného boha neviděla“ a dál to všichni znáte.
Každopádně těch bohů je na světě nějak trochu moc. Někdy si říkám, kterej je ten pravej, a jestli třeba to neni všechno jenom jeden, nebo zase jestli jich není víc - když si vezmu, z čeho všeho vznikala nová náboženství… jako že vznikla na základě toho a toho předchozího náboženství…
A evoluce? No tak to zase věřím že byla (vždyť když otěhotníte atd. tak ji pozorujete vývoj na vlastní kůži, ne? Nebo někdo řekne „hop“ a je tu lidoop - teda pardon nový hotový člověk), ale proč by ji nemohl řídit zrovna nějaký Bůh nebo skupina bohů??
A nebo proč by chudák Bůh měl řešit každý krok každého jednotlivého člověka…
Je pravda, že se dá říct, že „to by Bůh nemohl dopustit“ - ale když to dopustí člověk… a zase člověk není bůh, že.
A řeba ani bůh není dokonalý.
A někdy zacházím až do takové krajnosti, že si říkám: Je vesmír, pak je zeměkoule, na ní my, a my jsme sami každý zvlášť takový malý vesmír, a pak se ještě dělíme na atomy, a dál než do vesmíru a do atomů naše přístroje nedohlédnou takže co když je něco ještě většího - nějaká větší soustava,a něco ještě menšího - nějaká menší soustava - a všechno to jsou soustavy absolutně jiných forem, ale soustavy…
Nevím, čím je to vše řízeno, ale nechápu, proč si pořád lidé myslí, že zrovna oni v těch všech soustavách to všechno musí pochopit.
uff, ted jsem shlédla dokument Chlapec z bubliny (nebo tak ňák) a taky celkem luxusní tragedie. Kluk celej život v izolatoru a stejně jim nakonec umřel. Behem tech 12 let co tam byl se urcite strasne moc veci vyzkoumalo (jak z medicinskeho tak z psychologickýho hlediska). Ale ta cena byla rozhodne příliš vysoká. Dost mě to rozhodilo.
![]()
Jani hele tak takove veci nesleduj
Mas doma zdraveho chlapecka a super ptacka tak se na sledovani takovych veci vyprdni.Pak si jen rozhozena a nedelas nic jineho nez myslis na tragedie kolem.
heh, ale to néé…(ovšem s tim klukem mi přišlo dost nefér..)
a ptáčky mám dva, ale Kryšpína nějak nezmiňuju..