Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Čau,
páč jsem si zrovna se svojí polívkou sedla před telebednu, a čekam, co jako budou dávat, a natrefila jsem na (již asi profláklou) reklamu s krocanem.
Jako musim říct, že NEJSEM nic jako ochránce zvířat nebo tak, ale až dneska jsem si všimla, na co ta reklama vlastně je, protože když na ni natrefím, jsem vždycky znova poměrně zmatená, jestli to mysleli vážně a jestli to má SNAD bejt vtipný, a produkt je to poslední, čeho si všimnu.
Kývne na krocana (nebo je to krůta ježiš nevim) jako že jsou sehraná dvojka, ten vedle něj capká po městě, a najednou si ho točí s holkou na rožni.
NENI TO TROCHU EKELHAFT??? To jako že sežral domácího mazlíčka, jsem to pochopila.
Jako že bych si tady třeba upekla jednoho dne naše morče, nebo tak?
Prostě jen by mě zajímalo, jestli jsem přecitlivělá.
Zlatuš, ale to prasátko, kuřátko, kravička co máš někdy k obědu, svačině, večeři (pokud nejsi vegetarián) je na tom stejně jako ta krůta. Akorát ji neznáš, to je celý…
![]()
To vim.
A takovou odpověď jsem i čekala.
ale rozhodně bych nedala tu porážku kravičky do reklamy na pivo.
Musím říct, že mám z téhle reklamy úplně stejný pocit jako Zlatuška, a že je to na Staropramen sem se dověděla až teď.
![]()
Prostě si s přítelkyní dali k večeři kámoše krocana.
![]()
No kdyz jsem tu reklamu videla asi podruhe v telce tak jsem si rikala proboha co to je????
Takz mi to prislo jakoze to jsou velci „kamosi“ a pak si ho upece
![]()
No obcas jsou ty reklamy dost uhozeny
![]()
reklamu neznám, tv nesleduju. Ale pokud mezi sebou člověk a krocan/krůta nějak komunikovali a vyznělo to jako že jsou kámoši a pak si ho upekl… Já klidně sním i řízek ze psa, ale nesmí být z mého Pídi… Takže pokud to vypadá, tak jak jsi to popsala, tak přecitlivělá nejsi. A nebo jsme dvě ![]()
čičinko -
dvě už jsou tým ![]()
No, pořád jsem si říkala, že to třeba chápu špatně (jsem se utěšovala).
Jako takhle: člověk je všežravec. Tudíž i já. A možná ta reklama ani neplní pořádně funkci - pokud obsah reklamy zastíní výrobek, tak je to špatně.
Bohužel v tomto případě nemůžu říct, že by se jednalo o tak cenný umělecký počin, že bych přes jeho lesk přehlídla nebo přeslechla název výrobku.
Spíš je to natolik trapný, že se člověk nad tím zastaví a říká si, jestli to fakt mysleli vážně.
Ono je spíš cílem reklamy přitáhnout pozornost…kolikrát za každou cenu.
Mi přijde horší teda to co nevidíme, než co vidíme (navíc takhle samoúčelně). Jednou jsem viděla v Chcete mě jak převáží koně a doteď z toho mám zlý sny, něco tak strašnýho jsem ještě neviděla. Krom Osvětimi apod.
suvik,
já zase viděla v Chcete mě, jak zacházeli na jatkách s krávama při převozu (není to ono??? já to totiž musela přepnout), nejednalo se o samotnou porážku, ale celkově o zacházení s tim zvířetem. Ale to už možná může být i deset let nazpět. Ale to je jiné téma…
Mně jde o „etiku“ tý reklamy.
Pokud si budu doma chovat čínské prasátko jako mazlíčka, taky si z něj jednoho dne nenaboucham vepřový řízky.
Sice mi o tohle až tak konkrétně nešlo - ale: ohledně pozornosti u reklam - tahle reklama na ten produkt ani neupozorní… obsahově s ním ani zamák nesouvisí. I ten slogan je totáně mimo…
„Vyraž na radne, bez peněz“… ![]()
No, vim proč piju Kozla a Gambáče, když už.
Che já si tu piju zrovna Heinekena (měli ve slecvě apiju pivo jen občas, když mám chuť).
Jako já chápu jak to myslíš, jen že dřív lidi taky měli ty zvířata doma a pak je prostě picli a bylo. Furt je to lepší než dneska jatka. Studovala jsem na univerzitě s veterinářema a téměř polovina se pak stali vegetariánama, když museli na jatka.
Je to strašný.
Ta reklama je prostě hloupá.
Já třeba nechápu volební slogany lidovců zase. Dobrý den je když… A co jako? Jak to souvisí s programem KDU? Co si z toho mám o té straně jako vzít na mysl?
No je to OT, sorry.
Taky je to můj letošní adept na titul „mokrým hadrem přes držku“ pro kreativce.
Produkt mi neva (i když už pivku tolik nedám), ale radši už kupuju výhradně Radegast, „tento způsob léta (humoru, reklamy, chápání světa…) zdá se mi poněkud nešťastným“.
Staropramen - pivo pro hňupy!
Hlavní účel reklamy je zaujmout. A to se tvůrcům této krávoviny podařilo. Kdyby to byla normální nudná reklama, tak by Zlatuška kvůli ní nezaložila diskuzi. Takže účel splněn. Reklama zaujala. Všichni se ptáme: „A jak jako ten krocan a rande bez peněz souvisí s pivem?“ A to je právě ono. Zaujali, bavíme se o tom… a tak si mohou tvůrci pogratulovat ![]()
Taky jsem to nepochopila, ale o to asi v tomto případě jde především. Nepochopit a řešit to s ostatními ![]()
Jo jo, BIO je BIO
![]()
Ale toho krocana mi bylo líto taky - už to ale neřeším…
Já když už, tak piju Plzeň, třeba po Radegastu mám hoňku ![]()
No tak teď jsem získala pocit, že jsem asi divná já, protože mě to opravdu vtipné přijde
Je to prostě prezentace nového sloganu značky „Kdy jsi naposledy udělal něco jinak?“ nabo tak nějak to je. Podobně jako před lety Sprite („kašli na image“) nebo nedávno Centrum („Jděte tam kde vám rozumnějí - Bóbika“). Prostě v tom nemá smysl hledat něco víc, reklama je opravdu od toho aby zaujala a tato je překvapivá, podle mě opravdu vtipná (ale já mám ráda černý humor) a lidi o ní mluví.
To ovšem nic nemění na faktu že Staropramen pít nezačnu.. ![]()
Také mi bylo krocana líto a přijde mi to ujetý
.
Jednou jsem viděla nějaký film.chlapec měl akmaráda kuře,všude za ním lezlo.Aby se předvedl před kamarádem zaživa ukousnul kuřeti hlavu(fuj se pozvracim
) a stejnej pocit jsem měla při této reklamě ![]()