Krční mandle u ditete

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Téte1992
7.6.23 11:27

Krční mandle u ditete

Ahojky.. ;) Potřebuji poradit jestli někdo to máte podobně nebo ste měli.
Syn 6,5 let. Posledni pul roku mu asi 4× se zvetsily krcni mandle, plus na nich měl bílé povlaky(čepy) co se týče horeček k tomu tak někdy byli(39+ někdy nebyli. Takze možná že to bylo i víckrát než 4× jen sem si toho nevšimla. :nevim: Pokaždé vytěr z krku negativní… :nevim: Měl už i podezření na mononukleozu dělali mu test a prokázalo že už protilátky má, že jí prodělal v minulosti(nejspíš bez příznaků nebo s mirnymi priznaky).Teď naposled ve čtvrtek bílé. fleky na mandlich trochu natekle a večer začali horečky 39+
SLI JSME k doktorce nešlo mu to moc srazit. Udelala mu crp, krevní obraz.CRp 1,7 krevni obraz sem. volala. v pondělí taky. dobry.
Nicméně teplota se nelepšila slezlo mu to vždy. po lekach na 3-4 hodiny a pak.hned 39+.Takže sem šla. v sobotu ráno na orl pohotovost s tim že mu koukla.do krku řekla že tohle nebude virovy že má ty povlaky.na mandlich a z nosohltanu mu teče hnisavy hlen. udelala vyter z krku a nasadila atb Cefzil 250.
Mimochodem sou to 3.atb za měsíc a půl. Predtim bral na něco jiného.
Sobota i neděle porad horečky
V pondělí ráno jsme šli na kontrolu k naší orl kam chodíme. prvni den kdy ráno neměl teplotu i bez léků. Koukla mu do krku a řekla že teda ta ní jasná angina že počkáme co ten vyter ze soboty
At teda pokračuje v atb.
Teploty v pondělí už jen věc 38,4 krk se lepší včera celý. den bez teploty večer jen 37,4 krk zase lepší. Dneska taky lepší. Sice mu ještě sem tam.tece bilo šedý hlen z nosohltanu ale jako nedá se to srovnat fakt je to lepsi.
I říká že už nebolí. Volala.jsem.dnes.do nemocnice na ty výsledky. vyteru a bylo mi řečeno že vyter je negativní… :nevim: Jako jak je to možný??? :mrgreen: Uz jsem i přemýšlela jestli ho nemohla doktorka vytrit špatně (zase si říkám že on měl ty mandle tak oteklé že i kdyby nechtěla musela se jich dotknoutnout) nebo mi napadlo ze v laboratoři udělali chybu… :lol: Ale.opet jsem. si vzpomněla že on vždycky měl ten vyter negativní… :nevim: Tak.co to jako je? Napadlo mě jestli mu to nemůže dělat nosní mandle? Proto mu vždy teče i z nosohltanu? Nemáte někdo zkušenosti? :lol: Pro ukázku posílám dve fotky. Prvni fotka krku je z neděle a druhá je z dneška… ;) Děkuji případně za odpovědi.
Ps: mladší syn (11mewicu to měl minulý týden taky.2 dny. horecka 39 bílé tečky na mandli a krk čistý… :zed:

Příspěvek upraven 07.06.23 v 14:48

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
7.6.23 11:45

Obecne, mandle jsou takova bariera pro patogeny, takze cokoliv se deje, vidis na nich. U nekterych lidi (treba u me) jde vsechno prvni na mandle.
A pokud se to takto silne projevi, tak je to proto, ze imunita to nezvlada zlikvidovat.
Takze posilit imunitu by vzdycky mela byt volba cislo jedna. Ted jde o to jak.
Mne se osvedcilo pri prvnim priznaku dat vysoke davky cecka, uz to fakt resim jenom takto. Nedavam leky na horecku, deti co je berou od mimin jak lentilky byvaji vecne na hromade.
Neprehanet to s chemii obecne, proste osekat vse co jde.
Jist kvalitne a zdrave, odpocivat, spat.
No a jeste existuje spousta zajimavych bylin, jak pri potizich (antivirove atd), tak na to posileni. Cinani maji zajimave smesi, Nadeje ma fajn tinktury. Nebo stara dobra lichorerisnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Téte1992
7.6.23 12:00

@Lucie_Sx No začala sem mu dávat 2× denně Lichorerisnici 20 kapek ráno a 20 kapek odpoledne…
Budu mu to dávat měsíc pak dám treba mesi pauzu a zase.No jako po třech atb má imunitu úplně položenou že jo…Objednala.jsem z LR probiotika ať se mu nastartuje i střeva plus tu lichorerisnici a snad už to bude dobrý…Me uz i napadlo ze proste to dělá nosní mandle
NEBO NVM.ale to je opravdu po několikáté mandle jak tenisaky a bilej povlak. Nekdy s horečkou nekdy bez… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
34322
7.6.23 12:04
@Téte1992 píše:
@Lucie_Sx No začala sem mu dávat 2× denně Lichorerisnici 20 kapek ráno a 20 kapek odpoledne…
Budu mu to dávat měsíc pak dám treba mesi pauzu a zase.No jako po třech atb má imunitu úplně položenou že jo…Objednala.jsem z LR probiotika ať se mu nastartuje i střeva plus tu lichorerisnici a snad už to bude dobrý…Me uz i napadlo ze proste to dělá nosní mandle
NEBO NVM.ale to je opravdu po několikáté mandle jak tenisaky a bilej povlak. Nekdy s horečkou nekdy bez… :nevim:

Je to tezky, chce to i vysledovat, co zabira.
Za me treba zadny leky, co to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.23 12:05

Měli jsme u dětí s mandlemi letost podobné trápení (vč. toho, že dceři byla z krve zjištěny protilátky na mononuklézu, kterou musela někdy v minulosti prodělat - netuším kdy, ona do letoška v podstatě vůbec nemarodila).
Když to měli potřetí, řekla jsem si, že už jim třetí atb. v řadě dávat nechci a zkusila jsem přírodní léčbu. Na doporučení jsem koupila Streptokill a nasadila kůru lichořeřišnice, dávala betaglukany, acerolu a probiotika. Od té doby vše ok. Asi 2× náznak škrábání v krku - hned jsme stříkli streptokill a nic se naštěstí už nerozjelo.

• Citovat
  • Upravit
1742
7.6.23 12:06

Zkuste po dobrání antibiotik nasadit dlouhodobě Bactoral- je to krční probiotikum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
7.6.23 12:10

Ahoj, zkus se dr. zeptat na PFAPA syndrom. Je relativne nove popsany, takze vetsina doktoru, predevsim tech starsich, vubec nevi o cem je rec. Ta podobnost s anginou, ale predevsim negativni stery by tomu velmi odpovidaly. U me dcery se s tim trapime posledni 4 roky, takze bohuzel vim, o cem je rec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Téte1992
7.6.23 12:42

@eeevvv A to se nějak léčí???Nebo co se s tím dělá???

• Citovat
  • Upravit
34322
7.6.23 12:57

Jinak ta prodelana mononukleoza (eb virus v krvi) muze delat neplechu, prave casto bolavy krk, unava. Fakt zasadni je se neprepinat (takove to „kdyz nemuzes, pridej“ vubec!), naslouchat telu, kdy potrebuje odpocivat, bacha na stres, vse vylezet atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Téte1992
7.6.23 13:05

@eeevvv Nebo nějaké řešení? Posílení imunity atd??? JAKO CO sem ted četla priznaky i by to odpovidalo a je fakt ze on nikdy nikoho jakoby nenakazil
Jako ze Nikdo z nás to nechytil… :nevim:
A jak.Vam to diagnostikovali? V pondělí jdu s nim na imumologii takže se určitě o tom zmíním a uvidime… ;) A 20.6 na orl na kontrolu nosní mandle jestli to nedělá ona.:-) Uvidíme na co se.prijde.Ale keevni obraz on má v pořádku i crp nízké… :nevim: Vždycky měl crp nizke

• Citovat
  • Upravit
76
7.6.23 14:30

@Téte1992 neda se to nijak lecit, je chybna imunitni reakce tela na neexistujici patogen. Pouze se pri atace poda jednorazove davka kortikoidu, ktera vypuklou imunitni „chybu“ vyresetuje a organismus funguje dale bez teto vadne reakce. Diagnostika je takova, ze se musi vyloucit vse ostatni, test jako takovy na to neexistuje. Crp maji nekteri nizke nezvysene, jindy ho mame i 300 - to je nic nerikajici ukazatel u tohoto syndromu. Navic jakekoliv podporovani imunity je naopak kontraproduktivni, protoze jde vlastne o extremni cinnost imunitniho systemu. Treba vyse zmineny imunoglukan nebo bactoral dceri ataku vyvola spolehlive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Téte1992
7.6.23 14:47

@eeevvv No syn co se tyka zvetsenych mandlí a povlaku ba nich tak to má asi po čtvrtý od ledna
ALE ze by ho bolelo v krku to měl. jen 2× a horečku k tomu měl taky.jen 2×. poprve to bylo před 3 mesicema kdy byli právě podezření na mononukleozu a díky tomu se zjistilo ze uz ji prodělal dřív. A ted to bylo podruhé…Kdy mu byli nasazeny atb a za 2,5 dne horečky prestali včera měl jen 37,3 a krk se taky o 100% zlepšil.
Jinak měl ty mandle oteklé bez horeček.. :nevim: A samo to zmizelo. No sem zvědavá co mu řeknou na ty imunologii…Jeden krevni obraz měl pred14 dnema dělaný pac měl střevní infekt nejakej tak v tom největším se mu udělal
A.TED V PÁTEK-TO MEL už ty. mandle zvetsene a bílé tečky tam mel ale vysoké horečky ne se mu dělal. kontrolni a ten naprosto v pořádku. :nevim: Tak sem zvědavá teda co nám řeknou na imunologii.
Záhada ale je ze mladší syn (11 mesicu) to měl před týdnem taky 2 dny horečky 39 jinak nic. potvrzena laryngitida a měl. bile tečky na mandlich a vyter z krku taky čistý… :zed: :) Tak.jako nevim. No uvidime co bude na ty imunologii v pondělí.

• Citovat
  • Upravit
Téte1992
7.6.23 16:27
@Anonymní píše:
Měli jsme u dětí s mandlemi letost podobné trápení (vč. toho, že dceři byla z krve zjištěny protilátky na mononuklézu, kterou musela někdy v minulosti prodělat - netuším kdy, ona do letoška v podstatě vůbec nemarodila).
Když to měli potřetí, řekla jsem si, že už jim třetí atb. v řadě dávat nechci a zkusila jsem přírodní léčbu. Na doporučení jsem koupila Streptokill a nasadila kůru lichořeřišnice, dávala betaglukany, acerolu a probiotika. Od té doby vše ok. Asi 2× náznak škrábání v krku - hned jsme stříkli streptokill a nic se naštěstí už nerozjelo.

Mohu se zeptat jak často ste měli problémy? A.l taky teda mela malá jako natekle mandle s. povlakem plus horečky a vytery.byli čisté???

• Citovat
  • Upravit
Téte1992
7.6.23 16:32

@eeevvv Ja si třeba zase myslím ze on imunitu má.slabou.To jsou pořád rýmy, kašel atd…Pořád něco. Ve skolce 1-2 týdny a zase… :zed: No tak uvidíme co na.ty imunologii se dozvíme… 8o
A to když je ta ataka tak se de pokaždé jde.na odběr krve a vyter? Aby se vyloucilola infekce.nebo nějaká viroza?
On mel ted vše v pořádku..
No tak uvidíme. Zase na druhou stranu když kolem.sebe vidím různé neštěstí co postihli děti atd tak si říkám. zlatek. Pfapa. syndrom. ktery vlastně za čas zmizí. Sice je otravy ale.sou horší věci…
Nicmene jsem zvědavá co se dozvíme. z ty imunologie. ;)

• Citovat
  • Upravit
34322
7.6.23 18:28

@Téte1992
Hele dvoudenni horecky mivali prckove bezne, s tim ani nikam nechodim. Klidne jednorazove ke 40. Proste o telo se neco pokousi, bojuje, prospi odpoledne a druhy treti den je to pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí