Streptokok v krku bez teploty

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
477
5.6.23 14:22

streptokok v krku bez teploty

Ahoj, jsem na vážkách tak si jdu pro radu. Mám tři dcery 7 let a dvojčata 9 let. Jedna z dvojčat má čtvrtý den neklesající horečku, dnes jsme byli u lékařky a po stěru z krku, prý streptokok a nasazeny ATB-penicilin. V krku jí nebolí, jen má strašnou rýmu a ty horečky. A paní doktorka se ptala co její sestry. Ty jsou obě bez teplot jen mají stejně strašnou rýmu a paní doktorka říkala, že streptokok může být i bez teplot. Otázka zní jeli byste s nimi také na výtěry v podstatě „preventivně“. Na jednu stranu - pokud to mají ať začneme s léčbou co nejdřív, na druhou stranu proč, když mají „jen“ rýmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
5.6.23 14:47

Mě teď skolil streptokok na 14 dní, teploty jsem neměla, ani moje nemocná dcera. Máme tu takovou lokální epidemii a vlastně měl teploty málokdo. Já bych k té lékařce šla, protože mě tady bylo fakt blbě, ale kdyby dcerku nezačalo bolet v krku, tak by mě teda streptokok nenapadnul a plácala bych se v tom ještě bůhvíjak dlouho..

• Citovat
  • Upravit
35313
5.6.23 14:57
@Janli píše:
Mě teď skolil streptokok na 14 dní, teploty jsem neměla, ani moje nemocná dcera. Máme tu takovou lokální epidemii a vlastně měl teploty málokdo. Já bych k té lékařce šla, protože mě tady bylo fakt blbě, ale kdyby dcerku nezačalo bolet v krku, tak by mě teda streptokok nenapadnul a plácala bych se v tom ještě bůhvíjak dlouho..

A nebo je to bezna kolonizace a vsichni mate virozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.6.23 16:26

Nejspis ho mate v krku vsichni, ale kdyz das vsem atb, tak vam to sejme imunitu a muze se vam to krasne furt vracet…
Sla bych cestou posileni imunity, strikani do krku (streptokill, propolis), prip. nejake antibakterialni bylinky (staci pogooglit a objednat), dobra je i tinktura z lichorerisnice ve vyssich davkach aspon 14 dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.6.23 18:35
@mroe píše:
A nebo je to bezna kolonizace a vsichni mate virozu.

Myslíš, že by se několik lékařů takhle spletlo u poloviny školy? To fakt nee.

• Citovat
  • Upravit
34322
5.6.23 19:33
@Janli píše:
Myslíš, že by se několik lékařů takhle spletlo u poloviny školy? To fakt nee.

Jde o to, ze muzes mit virozu a k tomu v krku streptokoka, ktery tam ale jenom je, nic nedela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35313
5.6.23 19:33
@Janli píše:

Ze ma polovina skoly streptokoka jeste vazne neznamean, ze maji anginu, kdyz ho ma vic jak 30% deti v krku porad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35313
5.6.23 19:36

Mmch, u anginy neni ryma…ale bolest v krku ano. Takze mate nejspis virozu a ATB zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9720
5.6.23 19:37
@Janli píše:

No snad nedostala půlka školy ATB. Děti jsou až ve 40 % asymptomatickými nosiči streptokoka. Streptococcus pyogenes nezpůsobuje kašel ani rýmu, navíc naprosto drtivá většina horeček je způsobena virovými onemocněními. Pokud se ATB budou ordinovat promiskuitně na ledascos, můžeme se dočkat éry, kdy horečky nebudou už vůbec nikoho rozrušovat, protože ATB budou zcela neúčinná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
5.6.23 19:38
@Janli píše:

epidemie je výskyt nějaké nemoci, překračující určitou, danou mez

že by měla polovina školy bakteriální streptokokovou anginu, se mi fakt nezdá :think:

polovina dětí může bejt aktuálně nemocných max tak u velké chřipkové epidemie, nebo dobře, u omikrona, kterej taky skolil každého kdo šel kolem, streptokok se ale tak nechová

že má polovina otestovaných dětí v sezoně zrovna nějaký výskyt streptokoka na sliznicích, to i možné je, ale výskyt / kolonizace / na sliznici ještě neznamená nemoc

pokud nejsou příznaky, nemá se nic řešit, a dotyčnej se nedá tak úplně počítat jako nemocný v „epidemii “…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.6.23 19:52
@Doctus píše:
No snad nedostala půlka školy ATB. Děti jsou až ve 40 % asymptomatickými nosiči streptokoka. Streptococcus pyogenes nezpůsobuje kašel ani rýmu, navíc naprosto drtivá většina horeček je způsobena virovými onemocněními. Pokud se ATB budou ordinovat promiskuitně na ledascos, můžeme se dočkat éry, kdy horečky nebudou už vůbec nikoho rozrušovat, protože ATB budou zcela neúčinná.

Nevím, jestli měla půlka školy antibiotika, to fakt nehlídám. Vím o mým nejbližším okolí. Nikdo jsme neměl rýmu, všechny bolelo v krku. Že by si moje lékařka internistka spletla virózu s angínou, tomu nějak nevěřím. U ní opravdu ne. A ani u naší dětské lékařky. Nezpochybňuju, že někteří lékaři píšou antibiotika na všechno, u nás to tak není. Já jen reagovala na to, jestli může být bakteriální nákaza bez horeček. Proč tady všichni musí hned psát, že jsem žádnou angínu neměla, to nechápu. Někdo z vás mě vyšetřoval?

• Citovat
  • Upravit
9720
5.6.23 19:59

@Janli
Viróza se dá s angínou splést poměrně snadno. V krku to totiž může vypadat úplně stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
30.10.23 21:24
@Doctus píše:
No snad nedostala půlka školy ATB. Děti jsou až ve 40 % asymptomatickými nosiči streptokoka. Streptococcus pyogenes nezpůsobuje kašel ani rýmu,navíc naprosto drtivá většina horeček je způsobena virovými onemocněními. Pokud se ATB budou ordinovat promiskuitně na ledascos, můžeme se dočkat éry, kdy horečky nebudou už vůbec nikoho rozrušovat, protože ATB budou zcela neúčinná.

Opravdu může streptokok způsobit rýmu- u dětí je to časté, taková ta zadní rýma. Mám s tím zkušenost u mých dětí. Taky je na toto téma taky zajímavý článek: https://www.mudrmilkovicova.cz/…treptokokem/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9720
30.10.23 22:32
@milwinka píše:
Opravdu může streptokok způsobit rýmu- u dětí je to časté, taková ta zadní rýma. Mám s tím zkušenost u mých dětí. Taky je na toto téma taky zajímavý článek: https://www.mudrmilkovicova.cz/…treptokokem/

Ale kdeže, post-nasal drip syndrom, zánět středouší ani sinusitida (zánět dutin) není pyogenním streptokokem způsobená. Nehledě na to, že sinusitida je u menších dětí spíše vzácností. A že tam kolegyně píše četné nesmysly? No když tomu nerozumí, tak co mám dělat? Mám ji zabít? Naživo by dostala pěknou čočku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
31.10.23 07:19
@Doctus píše:
Ale kdeže, post-nasal drip syndrom, zánět středouší ani sinusitida (zánět dutin) není pyogenním streptokokem způsobená. Nehledě na to, že sinusitida je u menších dětí spíše vzácností. A že tam kolegyně píše četné nesmysly? No když tomu nerozumí, tak co mám dělat? Mám ji zabít? Naživo by dostala pěknou čočku.

Proč tak agresivní reakce jen proto, že někdo má jiný názor a jiné zkušenosti než ty? A ještě k tomu dětská lékařka, které projde ordinací nespočet dětí… To, že ty ses s tím zatím ještě nesetkala neznamená, že to neexistuje. Já bych taky do té doby, než jsem měla děti, nevěřila, že může streptokok způsobovat rýmu… ale moje děti jsou toho také příkladem a naše dětská lékařka to také tvrdí (a to chodíme k jiné dětské dr. než je autorka článku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí