Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@vanilka90 píše:
No ale já mluvím o nich - konkrétně jim (jejímu dítěti) to nepomohlo, naopak je neustále nemocné, snad ještě víc než předtím.Takže na jejím místě bych se asi pátrala, kde udělali soudruzi chybu.
Tak evidentně má její dítě nějakou poruchu imunity, když mu doktorka předepsala lék na imunitu, který není volně prodejný. Takže její dítě s poruchou imunity má tu startovní čáru někde jinde než zdravé děti, proto je neustále nemocné a lék na imunitu mu tu jeho oslabenou imunitu může posílit oproti těm jeho startovním hodnotám ale nemusí se plnohodnotně vyrovnat dětem které ji mají už od začátku lepší…
@Anonymní píše:
Vyzkoušela jsem oboje. Léčbu od lékařů i homeopatika. Homeopatika jsem zkoušela na víc věcí u obou dětí i u sebe. Zkoušela jsem toho víc, nejen homeopatika No a hádej, jak to dopadlo. Homeopatika nepomohla v ničem, další věci taky ne. Na operaci jsme stejně sli.Mým dětem buďto pomohly léky na alergii nebo to, že jsou starší.
V homeopatii je nekdy tezke trefit ten spravny lek. Pak to proste nefunguje. Ale pokud chodis fakt k nekomu sikovnemu a ten lek trefite, tak zlepseni je skoro zazracne.
Jinak leky bych neodsuzovala snahem vsechny, dobre stanoveny lek na alergii funguje.
@milwinka píše:
Tak evidentně má její dítě nějakou poruchu imunity, když mu doktorka předepsala lék na imunitu, který není volně prodejný. Takže její dítě s poruchou imunity má tu startovní čáru někde jinde než zdravé děti, proto je neustále nemocné a lék na imunitu mu tu jeho oslabenou imunitu může posílit oproti těm jeho startovním hodnotám ale nemusí se plnohodnotně vyrovnat dětem které ji mají už od začátku lepší…
To byste měla vidět, na co se předepisují imunomodulátory, ať už „čajíčkové“ bakteriální lyzáty (BronchoVaxom™ apod.) nebo i potentní ve smyslu Imunoru. Často dětem s nevyšetřenou imunitou nebo i dětem s nijak zvlášť podlomenou imunitou. Drsnější zahrávání s imunitním systémem s sebou může nést riziko rozvoje autoimunitního onemocnění v budoucnu, když se nijak zvlášť podlomená imunita bude bičovat k vyšším výkonům, může se to vymstít.
@Doctus píše:
To byste měla vidět, na co se předepisují imunomodulátory, ať už „čajíčkové“ bakteriální lyzáty (BronchoVaxom™ apod.) nebo i potentní ve smyslu Imunoru. Často dětem s nevyšetřenou imunitou nebo i dětem s nijak zvlášť podlomenou imunitou. Drsnější zahrávání s imunitním systémem s sebou může nést riziko rozvoje autoimunitního onemocnění v budoucnu, když se nijak zvlášť podlomená imunita bude bičovat k vyšším výkonům, může se to vymstít.
No vidíš, já mám autoimunitni nemoc i když jsem nikdy nic na imunitu nebrala… Jinak teda hned na vstupním vyšetření na alergologii mně i mým dětem se teda imunita vyšetřovala z odběru krve a to chodím k jiné alergolozce než děti…
@milwinka
Ne každý alergolog&imunolog vyšetřuje imunitu, navíc skutečně podrobné vyšetření imunity (protilátková, buněčná, pak jednotlivé subtypy buněčné imunity) nedělají všude, z našeho okresu to vyšetřují standarndě jen v 1 ambulanci z celkového počtu 4.
Neplatí rovnost, že by rozvoj autoimutního onemocnění byl závislý na podání potentní imunomodulace, ale s když se s imunitou začne zahrávat, je to cesta do pekel. Když vidím ty předepsané Imunory, tak se mi až točí hlava.
@Doctus píše:
@Doctus
Jaky mas prosim te nazor na BronchoVaxom? Syn (1,5r) ho ma predepsany. Od mala ma podezreni na astma, ale nejsme uplne v pohode s takovouto podporou imunity. Vsichni dr, co jsme potkali, tak rikaji, ze BronchoVaxom je dobry lek. Co si o nem myslis ty?
Dekuji
@micki33
Pokud má někdo opakované bakteriální infekce, je BVX vhodnou podporou imunity. V jiných případech je jeho význam menší.
@Doctus muzete mi porad jsem po 2 ATB (zinnat + ATB penicilonova na 10 dni - nejaky silny na nazev si nezpomenu) ted zase bolest pri polyknai schvacenost, telotu nemam, ale krk stale takto
+ i drobna vyrazka krk a hrud ![]()
Syna léčili ATB na angínu a byla to mononukleóza. Nechala bych se na ni otestovat.
@Anonymní píše: Více
Dělal se stěr z krku, když jste měla tolik ATB? Byla jste na ORL? Něco mi tam nehraje.
@Doctus ne do tďed ne, az dnes tak uvidime oredtim jedny leky nahodou od leksre s psk druhe na pohotovosti osoen a ted uz vzal stery z krku
Prakticky jediná angína, která se má léčit, je streptokoková (S. pyogenes, méně často streptokoky skupiny C – ty nazývá pyogenes-like, neboť mohou způsobit i ty obávané komplikace jako S. pyogenes). Neexistuje kmen pyogenního streptokoka, který by byl rezistentní na vámi zmiňovaná ATB. Udivuje mě, že už před druhou kúrou ATB nikdo stěr nedělal. V krku to imponuje spíše jako terén chronické tonsilitidy. ATB bohužel nejsou primárně analgetika u bolestí v krku.
Většina bolestí v krku je však virového původu. Mnoho lékařů „šlahne“ ATB na jakoukoliv bolest v krku a nějak neprožívá riziko ATB rezistence. Kdybychom se na to podívali ultra-přísně akademicky, tak na streptokokovou angínu by dostal pacient ATB jen naprosto výjimečně (imunosuprimovaní a pacienti s anamnézou revmatické horečky).