Streptokok v krku bez teploty

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9732
2.11.23 13:33
@Anonymní píše:
Naše dětská doktorka píše antibiotika na streptokoka. Dělají se vždy testy. Byla jsem s dítětem i u jiné doktorky a ta napsala taky antibiotika. Obou jsem se zeptala na to, že někdo nedává na angínu antibiotika. Vyslechla jsem si, jak dítě může dopadnout, co vše se mu může stát, co už na pohotovosti ta jedna lékařka zažila. K doktorce nechodím vždy hned, ale až po pár dnech, kdy vidím, že se to nelepší a kdy vidím, že už to asi jen s mými podpůrnými prostředky nepřejde. Jedno dítě mělo streptokoka dvakrát letos a pokaždé stejné příznaky, bolest v krku, špatný hlas, teploty. Nikdy předtím angínu dítě nemělo.

Tak to dopadá, když lékaři nesledují doporučení mezinárodních autorit. Ty jejich výmysly jsou úsměvné, v podstatě je to však k pláči. Jsme v Evropě, Evropská společnost pro klinickou mikrobiologii a infekční lékařství něco zveřejní, ale přesto se najde hodně lékařů, kteří si razí svou pravdu. Prim má hrát medicína založená na důkazech, paušální léčení všech streptokokových angín pomocí ATB se nezakládá na sebemenším odborném doporučení.

Asi by byl hodně zajímavý rozhovor s lékařkou, která už toho hodně zažila po neléčení streptokokové angíny. Nehnisavé komplikace nebyly ani v minulosti moc časté, jako prevence případného abscesu nemá ATB léčba své opodstatnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.11.23 14:01
@Anonymní píše:
Naše dětská doktorka píše antibiotika na streptokoka. Dělají se vždy testy. Byla jsem s dítětem i u jiné doktorky a ta napsala taky antibiotika. Obou jsem se zeptala na to, že někdo nedává na angínu antibiotika. Vyslechla jsem si, jak dítě může dopadnout, co vše se mu může stát, co už na pohotovosti ta jedna lékařka zažila. K doktorce nechodím vždy hned, ale až po pár dnech, kdy vidím, že se to nelepší a kdy vidím, že už to asi jen s mými podpůrnými prostředky nepřejde. Jedno dítě mělo streptokoka dvakrát letos a pokaždé stejné příznaky, bolest v krku, špatný hlas, teploty. Nikdy předtím angínu dítě nemělo.

A ted si vem, kolik lekaru dava antipyretika na horecku (vsichni!), kolik rozvrta zene kojeni (spousta), kolik doporucuje nejaky nesmyslny system prikrmu typu kase vecer (spousta), kolik ti vyhrozuje mrtvymi detmi pri odlozeni ockovani (pritom vetsina nevidela ani jedno), kolik jich lze o kolektivni imunite (vsichni)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
2.11.23 14:25

@Lucie_Sx
Bohužel nehomogenita názorů napříč lékařským stavem je někdy poměrně značná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
2.11.23 21:53
@Doctus píše:
Dělat stěr z nosu je úlet. Další úlet je toto přeléčovat celkovým ATB, když stačí i lokální. Víte, v oblasti hlavy a krku nejsou zákopy, to znamená, že ze zadní klenby nosohltanu to má streptokok poměrně blízko k ústní části hltanu. Tudíž by lokální ATB kleplo přes prsty i toho v hltanu, něco by tam doteklo (když se to nadávkuje pořádně).

A kdyby někdo chtěl vykládat nesmysly, jak se pygenní streptokok musí léčit celkovými ATB 10 dnů, ať se probere. Nejsme v 70. letech, kdy revmatogenní kmeny byly v populaci více rozšířené. Pak čteme různě na internetu, jak streptokoky řádí, šíří se panika, že lidstvo zanikne, když není penicilin. Ještě nikdo se neodvážil říci Lidé, neblázněte, pyogenní streptokok není žádný satanáš, streptokoková angína se v moderní medicíně považuje za samolimitující onemocnění a u naprosto drtivé většiny pacientů se zcela bezpečně obejde bez ATB. Přitom důkazy k bezpečnosti tohoto postupu jsou již delší dobu k dispozici.

Místo toho až z panického strachu ze streptokoka se přeléčují ATB virové faryngitidy. Což přispívá už k tak nevalné dostupnosti ATB. Přitom ATB by mělo být až nevyhnutelné léčebné opatření. Čím více se bude s ATB plýtvat na zbytečnosti, tím dříve dospějeme do stavu, že bakteriální infekce nebudou nikoho rozrušovat, protože je nebude čím léčit. Válku proti ATB rezistenci bakterií nelze dle aktuálně dostupných poznatků vyhrát.

Máte i výsledek stěru z krku? A po kolika dávkách ATB horečky odezněly?

Ten streptokok na 3 křížky vyšel i z výtěru z krku, nejen z nosu. A na ORL nám řekli, že lokální pamycon nestačí, protože se nedostane až do dutin. A jinak je mi jedno, co si tady kdo myslí na internetu, já jsem určitě naši doktorku nepremlouvala ať nám napíše atb, to nám napsala sama po zhodnocení nejen samotného výtěru, ale samozřejmě po vyšetření syna a zhodnocení s čím se léčí atd, prostě komplexně, takže jsem ráda, že chodíme zrovna k ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
2.11.23 22:35

@milwinka
Kolik má syn let, že na ORL zrovna zmiňovali zánět dutin? Záněty vedlejších dutin nosních jsou do 10 let velice vzácné, neboť dutiny nejsou dostatečně vyvinuté (vývoj probíhá i okolo 20. roku). Tudíž Pamycon by stačil. Po kolika dávkovách ATB ty horečky odezněly, jen tak pro zajímavost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
2.11.23 23:24

@Doctus
Je to školák na 1.stupni a opravdu nám to takto dr.na ušním říkal, že Pamycon mu do těch dutin nestačí, Horečky měl 3 dny. čili době když se nasazovaly ty antibiotika, tak už byl bez horeček, maximálně zvýšená teplota jen večer.
No už to tady nebudu řešit, já teda naštěstí věřím doktorům, ke kterým chodíme. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
2.11.23 23:39

@Doctus
A ještě teda to s těma dutinuma až od 10 let taky nebude nejspíš pravda, protože první rentgen dutin dělali synovi na uším už když měl 5 let…takže proč by mu je asi rentgenovali, kdyby je neměl vyvinuté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
2.11.23 23:41
@milwinka píše:
@Doctus
Je to školák na 1.stupni a opravdu nám to takto dr.na ušním říkal, že Pamycon mu do těch dutin nestačí, Horečky měl 3 dny. čili době když se nasazovaly ty antibiotika, tak už byl bez horeček, maximálně zvýšená teplota jen večer.
No už to tady nebudu řešit, já teda naštěstí věřím doktorům, ke kterým chodíme. :mavam:

Děkuji za doplnění. Tudíž ústup horeček byl spontánní, bez vlivu ATB. To je nejdůležitější zpráva. Věřte si, komu chcete a čemu chcete, ale nešiřte prosím bludy, že za klinické obtíže mohl pyogenní streptokok. Pokud by tomu tak bylo, tak horečky budou trvat týden i více, než si tělo se streptokokem poradí (a taky že by si poradilo, jak se dělo před érou ATB). A po nasazení ATB by horečky klesly nejdříve za 48 hodin od začátku ATB léčby. K tomu si mávejte výsledkem kultivačního vyšetření, jak chcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
2.11.23 23:45
@milwinka píše:
@Doctus
A ještě teda to s těma dutinuma až od 10 let taky nebude nejspíš pravda, protože první rentgen dutin dělali synovi na uším už když měl 5 let…takže proč by mu je asi rentgenovali, kdyby je neměl vyvinuté…

Jestli je to ten stejný lékař, co plantal nesmysly o Pamyconu, tak se ani nedivím. RTG snímek vedlejších dutin nosních je zhruba stejně moderní jako Trabant v plné výbavě. Dělat toto u 5letého dítěte? To musel být lékař opilý nebo hloupý (záměrně nepíšu čárku před nebo). Existují metody, které nevyužívají ionzující záření (diafanoskopie, ultrazvukové vyšetření). Každý soudný ORL lékař vám řekne, že RTG dutin není doporučován (často falešně pozitivní/negativní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
3.11.23 00:19

@Doctus
Když někteří lidé nevěří svým doktorům, tak to je bohužel smutné a pak nechápu proč k nim vůbec chodí.. Já bych si nedovolila riskovat zdraví tím že bych nebrala něco, co mi doktor předepíše… Jako vím o tom, že v dnešní době existuje spousta bio-matek, co své děti neočkujou, léčí je homeopatiky nebo různými alternativními metodami. Já mezi ně nepatřím, já věřím doktorům, ke kterým chodíme, bereme léky co nám předepíšou a žádní diskutující na e-miminu na tom nic nezmění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.11.23 02:14
@milwinka píše:
@Doctus
Když někteří lidé nevěří svým doktorům, tak to je bohužel smutné a pak nechápu proč k nim vůbec chodí.. Já bych si nedovolila riskovat zdraví tím že bych nebrala něco, co mi doktor předepíše… Jako vím o tom, že v dnešní době existuje spousta bio-matek, co své děti neočkujou, léčí je homeopatiky nebo různými alternativními metodami. Já mezi ně nepatřím, já věřím doktorům, ke kterým chodíme, bereme léky co nám předepíšou a žádní diskutující na e-miminu na tom nic nezmění…

Mozna by bylo dobry srovnat nemocnost biomatkovych deti s temi, co zobou vse od lekare bez premysleni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
3.11.23 07:34
@milwinka píše:
@Doctus

To, že odsuzujete lidi, kteří přemýšlejí nad tím, jaký lék jim kdo předepisuje a proč, svědčí pouze o Vašem nedostatku zkušeností a nebo, promiňte mi, ale trochu i naivitě. Není lékař jako lékař. Mohla bych vydat knížku o tom, kterak mi pár takových špatných lékařů zkomplikovalo život. Třeba se před lety lékařce při úplně banálním zákroku podařilo zjizvit mi pokožku na viditelném místě. To fakt nechcete. ;) To, že jste si žádnou podobnou zkušeností, kdy jste musela trpět chybou lékaře, neprošla, za to děkujte bohu. Tolik k té důvěře. Důvěřovat svému lékaři ano, ale po svých zkušenostech už se více ptám a více zajímám. :kytka:

Mám jednu kamarádku, která také poslouchá slepě rady doktorů a cpe svému dítěti léky na posílení imunity (na předpis, takže dryák, ne nějaký čajíček z lékárny). Co myslíte - dítě je stejně neustále nemocné a stačí mu pokaždé tak dva dny ve školce. :roll: Na jejím místě bych pravděpodobně chtěla second opinion.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.23 12:18
@Lucie_Sx píše:
Mozna by bylo dobry srovnat nemocnost biomatkovych deti s temi, co zobou vse od lekare bez premysleni…

Vyzkoušela jsem oboje. Léčbu od lékařů i homeopatika. Homeopatika jsem zkoušela na víc věcí u obou dětí i u sebe. Zkoušela jsem toho víc, nejen homeopatika No a hádej, jak to dopadlo. Homeopatika nepomohla v ničem, další věci taky ne. Na operaci jsme stejně sli. :,( Mým dětem buďto pomohly léky na alergii nebo to, že jsou starší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.23 12:20
@vanilka90 píše:
To, že odsuzujete lidi, kteří přemýšlejí nad tím, jaký lék jim kdo předepisuje a proč, svědčí pouze o Vašem nedostatku zkušeností a nebo, promiňte mi, ale trochu i naivitě. Není lékař jako lékař. Mohla bych vydat knížku o tom, kterak mi pár takových špatných lékařů zkomplikovalo život. Třeba se před lety lékařce při úplně banálním zákroku podařilo zjizvit mi pokožku na viditelném místě. To fakt nechcete. ;) To, že jste si žádnou podobnou zkušeností, kdy jste musela trpět chybou lékaře, neprošla, za to děkujte bohu. Tolik k té důvěře. Důvěřovat svému lékaři ano, ale po svých zkušenostech už se více ptám a více zajímám. :kytka:Mám jednu kamarádku, která také poslouchá slepě rady doktorů a cpe svému dítěti léky na posílení imunity (na předpis, takže dryák, ne nějaký čajíček z lékárny). Co myslíte - dítě je stejně neustále nemocné a stačí mu pokaždé tak dva dny ve školce. :roll: Na jejím místě bych pravděpodobně chtěla second opinion.

Taky jsme si prosli léky na imunitu. Nemyslím si, že to byla chyba. Dokonce mi kamarádka říkala, ať jsem ráda, že nám je napsali, že na to čekali dlouho a nechtěli jim to napsat - a pomohlo jim to hodně.

• Citovat
  • Upravit
151
3.11.23 13:19
@Anonymní píše:
Taky jsme si prosli léky na imunitu. Nemyslím si, že to byla chyba. Dokonce mi kamarádka říkala, ať jsem ráda, že nám je napsali, že na to čekali dlouho a nechtěli jim to napsat - a pomohlo jim to hodně.

No ale já mluvím o nich - konkrétně jim (jejímu dítěti) to nepomohlo, naopak je neustále nemocné, snad ještě víc než předtím. :zed: Takže na jejím místě bych se asi pátrala, kde udělali soudruzi chybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí