Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
určitě jste se tady některé s tímhle v těhotenství setkaly a proto prosím o radu, jestli se dá něco dělat proti křečím v nohou a v bocích…Po dnešní noci mi už došla trpělivost,protože nemůžu došlápnout na nohu,jak mě to pořád bolí..Jsem sice už ve 30.týdnu,ale představa že tak ještě budu dva měsíce bojovat mě děsí..
Ahoj.Mám 2 děti a s křečemi v lýtkách i v břiše jsem se setkala u obou těhotenství.Bylo to tak strašné,že mě křeč v lýtkách kolikrát v noci vzbudila a ráno mě bolela noha.
Doktor mi jen předepsal Magnezium a železo.Dál mi říkal,že se s tím nedá nic dělat.
Vím,že co jsem napsala,není moc pozitivní.Třeba mají jiné maminky jinou zkušenost.Přeji hlavně zdravé miminko a ať je vše v pořádku.
ahoj…taky nepotesim
na krece v tehu jen magnesium…me treba ale vubec nefungovalo…takze vydrzet ![]()
Vydrž!
Porodem to jako mávnutím kouzelného proutku zmizí ![]()
Teď jedině magnezium… (které se ale nemůže užívat ke konci, protože tlumí děložní stahy…)
I já si s křečema užila. Magnezium v tabeltách mi moc nezabíralo. Úplně nejvíc mi pomohla minerálka, konkrétně Magnesia.Ke konci těhu jsem už křeče neměla vůbec
Pila jsem jí až do konce těhu, rodila jsem 10 dní před temínem a porod trval celkem 4 hodiny, takže mě Magnesia porod neoddálila ani stahy netlumila, ale tablety se opravdu ke konci užívat nemají.
jooo a na tu mineralku (magnesku) ale i jiny bacha…netvrdim ze se to stane kazdymu ale ja to odnesla ledvinama a polezela si ve spitalu…mam na cely tehu mineralky zakazane ze moc zatezuji ledviny ktere uz jsou tak hodne zatizene tehotentsvim..pit hodne ale jen vodu.
Mikito, to je asi fakt, že hodně minerálky zatíží ledviny. Nic se nesmí přehánět. Já jí pila tak 1-2 sklenky denně a jinak čaje a obyč vodu.
Ahoj,jsem 32.týden a asi od 25.týdne/už si nepamatuju/taky beru na nohy magnesium a Detralex,ten mi ale při tomto těhotenství moc nezabírá,ale při minulém mě pomohl bezvadně!!
jeva: tak tak…me byla doporucena tak jsem zacla pit jen magnesiu a nic jinyho..takze klidne 2,5 litru denne a behem 14 dni sem lezela ve spitalu…takze opravdu nic neprehanet ![]()