Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky moje sestra je těhotná 8 týdnů a má potíže se zácpou, jí jogurty, celozrnné pečivo, a moc spíše vůbec to nepomáhá, zkoušela i nějaké slupky z jadýrek a taky nic
.Děkuji předem za rady, hezký den Renčí
Co Psyllium zkoušela? Mě to pomáhalo. Ale musela jsem poctivě každý den, jak jsem vynechala, už byl problém zpátky
. Musí taky hodně pít. Jogurty hlavně bílý a ještě lepší kefír (ne každýmu to jede, já bych asi
. Nebo syrovátku. No a ovoce je taky dobrý. V lékárně určitě předestřou široký sortiment hlavně těch Psyllií a jim podobným
, dělá se i vláknina rozpustná ve vodě, komu vadí ten nabobtnalý sliz…
ahoje Ren,
souhlasím se Suvikem a ještě se doporučují lněná semínka
já jsem si také koupila to Psyllium a zabralo to téměř hned ![]()
mne nepomohlo az do konce tehu nic..ale zarucena vec, ne prevence, jen odstrani uz problemu, jsou glycerinove cipky, jsou v tehu bez problemu vhodne, at se zepta v lekarne..
švestkovej kompot a hodně pít. Nic jinýho mi nepomáhalo, ale pak se to samo nějak upravilo…
Držím palce, je to nepříjemný
Mě taky zabral švestkový kompot a hodně pít. A ke konci těhu jsem pila každý den odvar lněného semínka a to taky fungovalo.
Mně hodně pomáhají sušené meruňky (ale musejí se hodně zapít) a denně aspoň jeden jogurt Activia nebo nápoj Activia (ten si nemůžu dát jinde než doma, páč na mě často působí dost rychle
). A taky hroznové víno, i když to mě taky dost nadýmá, takže to si dávám jen když už nic jiného nepomáhá.
@šóšannáh omlouvam se ale procitam diskuzi a zaujal me tvuj podpis:-D jaka je sance, ze se neco takoveho povede?:-Dty datumy jsou bozi a roky:-D
Taky mám tento problém, v lékárně jsem si koupila Lactulozu (sirup, může se užívat denně) a glycerinové čípky…bohužel ke všem osvědčeným přírodním receptům jako meruňky, švestky a kefír jsem imunní ![]()
@finduska no šance je taková, že ti to neplánovaně naplánují doktoři
oba klucí jsou císařem a doktoři opravdu neřešili datum a já si toho všimla, až tři dny po porodu ![]()
@šóšannáh no ale to fakt super
me se neco takoveho nepostesti, synator je 19.4.
![]()
@finduska tak 14.9. by také nebylo špatné ne
to dáš, ti věřim
![]()