Dva nebo tři měsíce mívám několikrát denně výtok z prsou

1268
30.10.09 07:12

výtok z prsou

Ahojek,

jsem v 6.měsíci těhotenství a už asi dva nebo tři měsíce mívám několikrát denně výtok z prsou…Někdy je průhledný, jindy trochu žlutý a nebo bílý..
Tohle je moje první těhotenství, takže fakt nevím, jestli je to normální nebo ne :oops: … Nechci vypadat před doktorem jako plašan, takže doufám, že mi někdo poradí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1102
30.10.09 07:19

:D :D To je první mlíčko buď v klidu to je naprosto normální , nevymačkávat. !! Kup si vložky do podprsenky pokud budeš kojit tak se ti budou ze začátku hodit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
30.10.09 07:56

No jasně, je to mlíčko, buď v klidu. :D
A jestli můžu radit, i pro jiné dotazy, vůbec neřeš, jestli budeš nebo nebudeš před doktorem za plašana :wink: Oni jsou zvyklí a snad každá budoucí mamča občas plaší :lol: Holt se o ty svoje poklady bojíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3008
30.10.09 08:52

Je to normální a říká se tomu kolostrum nebo také mlezivo. Je to první mlíčko, které mimčo bude pít po porodu a je velmi výživné. Pak se vytvoří mléko normální. :wink:

Pilcando
Proč nevymačkávat? Vím že to na webu píšou, ale nikdy jsem nepochopila důvod a nikde jsem ho ani nevyčetla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
30.10.09 08:53

pilcando : nooo já to někdy vymačkávám, protože mi to leze na nervy :lol: ale už teda nebudu…:-)
a dík za tip na ty vložky do podprdy..taky jsem nad tím dneska uvažovala:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
30.10.09 10:24

Stymulací prsou tedy vymačkávání by sis mohla rozjet činnost dělohy radši bych to neděla ,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
30.10.09 11:18

cancerko a bela: znam odpoved pouze z pohledu veterinarniho ale myslim ze to bude fungovat podobne :-) jednim duvodem je jak pise pilcanda…zbytecne drazdis v tele hormony ktere by mohli zpusobit neplechu…ale druhou veci je…ze si spoustis dalsi tvorbu…a mohlo by se stat ze telo zblbnes ze o to prvni nejvyzivnejsi mlezivo prijdes. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3008
30.10.09 13:05

No to rozjetí činnosti dělohy, tomu moc nevěřím, protože jsou i jiné činnosti, které tu činnost dělohy rozjíždí. Ale jak píše mikitka, to by mohlo být logičtější, že pak třeba už nebude tak výživné.
Každopádně, když mám pocit, že to mám příliš napnuté tak se mi uleví, když se to trochu ustříkne :oops:
Nadruhou stranu jsou přece i maminky, které celou dobu těhotenství kojí starší dítě, jak je to pak u nich???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
30.10.09 14:41

cancerko: delohu to asi nespusti…ale hormony to rozhodi pac si telo mysli ze uz neco krmi :-)

a jak je to pri dvou kojenych ruzne starych to ti nepovim…to mam priroda „zvireci“ vymysleny…stat se to nemuze. lidi maji dycky neco specialniho :-) kazdopadne to prvni mlezivo je moc dulezity hlavne kvuli imunitnimu systemu.takze bych cekala ze po porodu se zacne tvorit zase mlezivo ktery tomu starsimu ditku asi moc nepojede :-) ale je to jen teorie … treba to nekdo potvrdi nebo vyvrati :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
30.10.09 17:13

no já se právě ptala proto, že mi někdo říkal, že se mléko tvoří až po porodu… tak jsem měla strach :oops: ale když mlíčko tak mlíčko teda:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
31.10.09 09:11

že by to rozjíždělo činnost dělohy se mi vážně nezdá … ehm, to bych musela přítulovi zakázat „masírování“ mých prsou :lol:
Jinak jsem četla, že při kojení dítka se nemají střídat prsa, neboť první dítě cucá to řidší mléko, které má spoustu živin a až pak to hustší, které ho zasytí. Tzn. obě mléka se dovytváří pro další a další kojení, takže úplného vymačkání bych se asi nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NikdoNic5
9.1.10 00:13

oxitocin

uvolňuje se oxitocin, před porodem dráždí dělohu k stahům a po porodu k zavinování

• Citovat
  • Upravit
1613
13.2.10 19:48

ahoj, a myslíš, že se to „první“ mlíčko může objevit už v 16tt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ockosmoula
1.3.12 22:56

Může

Jo to první mlíčko se může uvolňovat už i prý ve 3.měsíci těhotenství, četla jsem to.

• Citovat
  • Upravit
Elliee
1.3.12 23:06

Ahoj holky, můžu se taky zeptat? A co když mě se žádný mlíčko neuvolňuje a jsem ve 35tt, nebudu mít třeba problém s kojením?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky