Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chtěla bych Vás poprosit o radu. Včera jsem začala špinit až slabě krvácet taková někdy tmavá a trochu světlá krev s malými kousky jakoby sliznice a do toho bolesti v zádech a bříšku. Okamžitě jsem jela k doktorovi a ten se moc netvářil. Jsem v na začátku 5tt a doktor viděl jen gestační váček 6-7mm velký.. říkal , že je to tak 50 na 50. Chtěla jsem se prosím zeptat jestli jste měla některá podobrný případ? jestli je nějaká naděje, že i přes občasné křeče a špinění to dopadlo dobře?? předem Vám moc děkuji
Já špinila v 5TT,ale nevím,jak moc to máš ty. ted jsem 36 tt, tak držim pěsti
Jee děkuji, že jsi napsala.. a měla jsi u toho i bolesti? spíš mi to připadá jako začínající MS.. ale pořád jenom hnědé krev tam není..
a v 5tt neměl by být už gestační váček větší? já mám strašný strach ![]()
já jsem prošpinila a dokonce i hodně prokrvácela celé těhotenství, teď máme doma 9m prcka. Já být tebou, ještě bych zkusila nasadit Askorutin. Tím nic nepokazíš. Brala jsem ho pokaždé, když špinění začalo. A v tomto týdnu se dává ještě Utrogestan.
V prvním těhotenství jsem s přestávkama špinila do 26.tt, narodil se zdravý klučík. Při druhém a třetím těhotenství jsem začala špinit v 6.tt, do pár dní v obou případech proběhla revize z důvodu ZT. Při čtvrtém těhotenství jsem nešpinila vůbec, narodila se zdravá holčička.
Bohužel Ti nikdo neřekne, jak to dopadne…
Taky jsem v 5tt špinila a měla bolesti jako při menstruaci.Dostala jsem Ascorutin a Utrogestan a nyní jsem 16+3 a vše je Ok.Kdy si tě pozval doktor na kontrolu?
Na kontrolu jsem objednana v pátek. moc se mu nezdál i ten gestační váček. pry v 5tt jen 6-7mm. nevíš jak velký jsi měla Ty? ted už jen slabounce špiním, ale bolesti jsou pořád.
já měla taky slabé špinění, ty jo, váček si už nepamatuju, vím,že nejdřív nebyl vidět ani ten a pak na další kontrole už tam byl. Jinak mě jen trochu bolelo břicho jako bych to měla dostat, ale vyloženě křeče jsem neměla. Špinila jsem občas až do 12 tt.
Já jsem taky na 1 sonu neměla vidět ani ten gestační váček a pak už tam byl krásně vidět.Ale kolik měřil,to ti neřeknu.A pak jsem krvácela ještě 1× a obojí bylo v době,kdy jsem měla mít normálně menstruaci.
Děkuji moc za podporu.. snad se to nějak vyřeší.. jsem z toho špatná… ![]()
Moniulik píše:
Na kontrolu jsem objednana v pátek. moc se mu nezdál i ten gestační váček. pry v 5tt jen 6-7mm. nevíš jak velký jsi měla Ty? ted už jen slabounce špiním, ale bolesti jsou pořád.
Ja si myslim, ze se mohlo treba i stat, ze jsi jen kratsi dobu tehotna, zalezi jak mas prav cyklus a ovulaci. Kdyby ti doktor rekl, ze tehu je zamlkle jen protoze mu nesedi velikost mimiska s PM, byt tebou pockam tak do 6 tt nebo 7tt, pak by mela byt videt srdicka. Mne se stalo neco podobneho a ted uz jsem 10tt a mimi se ma cile k svetu.
A s tim spinenim , radeji polehavej, sem tam dej nozky nahoru a doktor by ti mel dat ty prasky co uz holky zminovali. Strasn moc ti drzim pesticky a dej potom vedet , jak jsi dopadla ![]()