Výsledky screeningu a odmítnutí plodovky

6471
16.3.11 07:39

Výsledky screeningu a odmítnutí plodovky

Ahojda holky, žádám vás o radu možná trošku uklidnění. Původně jsem nechtěla otravovat tady, ale kde jinde že? Třeba tady někdo bude mít podobnou zkušenost, což budu ráda.
Včera jsem byla na genetice kvůli výsledkům triplů. Screening v 1.trimestru dopadl negativně závěr riziko 1:34000 a akorát dolů napsaly hraniční Papp-a, doplnit markery z utz v 1.trimestru. To už jsem jaksi nestihlo,když jsem výsledky měla až skoro ve 16tt. No nic tak se čekalo na výsledky triplů. Nejdřív riziko down 1:770 pozitivní nízké AFP, nižší Papp-a. Ale sestřička nenapsala váhu, tak dělaly test znova s mojí váhou. Závěr negativní riziko down 1:1000. Ale opět napsaly gen.konzultace nízký AFP.
Genetička mi to tak nějak vše přeříkala, ptala se i na první dceru u které jsem taky měla v triplech nízké AFP a že je zdravá, ale u ní jsem byla i na plodovce :-( I proto, že jsem to už nechtěla zažít, tak jsem jí teď odmítla. Říkala mi, že mám asi takovou krev, že se nevejde do tabulek a že by se riziko v triplech ještě snížilo, kdyby zadaly NT 1,6mm a nosní kůstka je přítomna. No prostě musela mi říct, že riziko tam samozřejmě je :nevim: No nic, objednala mě na gen. utz za 14 dní ve 20tt a když se jim něco nebude zdát, tak odběr plodovky. Včera jsem baly v pohodě, ale dneska se mi o tom celou noc zdálo. Kdo zažil ví :roll:
Tak jen hledám stejné dušičky, které také odmítly plodovku a nelitovaly a mají zdravé miminko :kytka: nebo měly třeba podobný problém. Snad se někdo takový najde…
No je to trošku dlouhé, ale zkrátit to fakt nešlo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
586
16.3.11 07:55

Ahoj Lucko,

myslím, že se není čeho bát. Nějaké riziko je samo vždycky, ale v tvém případě bych to vůbec neřešila.
Já měla riziko Downa 1:380 a plodovku jsem odmítla z toho důvodu, že riziko potratu při AMC bylo pořád 4× vyšší, než že porodím poškozené dítě. No a jak to dopadlo- koukni do metříku, malej Downa rozhodně nemá.

Btw- fakt by mě moooc zajímalo, kolik pojišťovna proplácí za odběr plodovky, protože doktoři jsou do toho jako draci, nejraději by to udělali každýmu, jen co vím ze svého okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
16.3.11 07:58

Ahojky, zažíváme to samé. Nejprve výsledky pozitivní skrínink 1:440, ale na gyndě napsaly špatně stáří dle utz, takže na genetice to přepočítala a vyšlo 1:1800, tudíž skr.negativní. Taktéž mám nižší hladinu afp asi o 0,04MoM. Amnio jsem vzhledem k riziku odmítla a v úterý jdem na podrobný utz., s tím že kdyby něco-plodovka. Ale prožívám to co ty. Pořád na to myslím a mám hrozný strach.A jakou máš tu hladinu afp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
16.3.11 08:04

Holky díky, když já v ruce nemám ten nový tripl, co je opravený…
Ale přepíšu co mám napsáno ve zprávě:
AFP 21,5iu/ml 0,65MoM nevím absolutně tomu nerozumím :nevim:
Nejhorší pro mě teď bude těch 14 dní.
Na tu utz zprávu napsala odmítla plodovku, nízké AFP (triply) hraniční Papp-a (1.screening)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
16.3.11 08:06

Ten screening v tom prvním trimestru je mnohem přesnější a pokud ti vyšlo takový malý riziko tak bych do plodovky taky nešla. To já su na tom mnohem hůř. Mě ten první screening vyšel 1:350 :-), papp sem měla hluboko pod normou 0,37MOM, triply mě pak vyšly teda v pořádku ale těm věřím míň. No a když jsem byla na genetice tak mě genetička řekla že by v mým případě nechodila na plodovku. Tak jsem nešla a uvidíme co z toho bude. Včera jsem byla v 21.týdnu na UTZ, nebylo na něm nic divnýho. Akorát mě teda doktor říkal, že mám možná špatně napojenou placentu na sebe, ale to nesouvisí s downem. Takže se zas teď budu bát aby se mimino nepřestalo vyvíjet. No prostě mám furt něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101635
16.3.11 08:08

Takhle nezažila jsem, ale vem si, že riziko downa máš cca 1:1000, riziko potratu zdravého dítěte po odběru plodovky cca 1:100 - 1:200… a pokud si měla z NT screeningu test negativní, tak bych věřila spíše jemu, škoda, že se nestihl ten UTZ, já pak už na triplech vůbec nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
16.3.11 08:09

afp 0,65 podle mě není snížený. Mě teda doktorka říkala že rozmezí v triplech je 0,5-2. Nevím proč tě pořád tolik straší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
16.3.11 08:13
Gaguska píše:
afp 0,65 podle mě není snížený. Mě teda doktorka říkala že rozmezí v triplech je 0,5-2. Nevím proč tě pořád tolik straší

Vidíš, já mám 0,66 MoM a taky mám snížený. Správně by prý mělo být nad 0,7 MoM. Asi to mají všude jinak a zbytečně děsej :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
16.3.11 08:39

Ach jo, ty miminka nám dávají zabrat že?
Tak to tedy nechápu, když je to takový kousek, proč mě tak straší, ona říkala, že vše mám jen na hranici, že to není nic strašného, ale stejně. Pro ní by bylo samo jistější ta plodovka, měla by to bez problémů, ale vyšla mě vstříc, ale stejně ten červíček hlodá, ale to se dozvím až za 14 dní. A snad bude vše v pořádku :srdce:

Gaguska ty si tedy taky zažíváš :-? a uvidíš, mimi to zvládne a bude vše jak má být :hug:

Flooa určitě se ozvi jak dopadl utz, budu držet pěstičky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
16.3.11 08:42

Gaguska to je zvláštní s tou hladinou. Já jsem slyšela že pro každý kraj ty tabulky má jiné. Tak co je normální třeba v Praze, tak tady bohužel ne :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1867
16.3.11 08:48

AMC

My jsme to nevydrželi a včera jsme byli na plodovce. Ale nám riziko vyšlo 1:25. Dnes ve dvě bychom měli mít 1.výsledky. Jsem jako na trní, ležím v posteli s noťasem a lovím na netu info, de se dá. Pořád doufám, že vše bude v pořádku. Cítím pohyby, to mě uklidňuje.
Tak držte palce. Kdybych měla ryziko vzšší ne 1:500, asi bych do toho nešla. Ale při takto nízkém, by ten stres až do porodu, určitě mimi ublížil, proto chceme vědět, na čem jsme. Ikdyž o přerušení ani jeden nechceme ani mlvit, tak snad to bude dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
16.3.11 08:49
Lucink_a píše:
Ach jo, ty miminka nám dávají zabrat že?
Tak to tedy nechápu, když je to takový kousek, proč mě tak straší, ona říkala, že vše mám jen na hranici, že to není nic strašného, ale stejně. Pro ní by bylo samo jistější ta plodovka, měla by to bez problémů, ale vyšla mě vstříc, ale stejně ten červíček hlodá, ale to se dozvím až za 14 dní. A snad bude vše v pořádku :srdce:

Gaguska ty si tedy taky zažíváš :-? a uvidíš, mimi to zvládne a bude vše jak má být :hug:

Flooa určitě se ozvi jak dopadl utz, budu držet pěstičky :hug:

To teda, proč nás takhle trápí?! Ale ještě k tý amnio. Nám ta doktorka na genetice řekla, že bez plodovky není nic 100%, takže i kdybychom měli ukázkový učebnicový skrínink, tak nám nemůže nic zaručit. A ptali jsem se jí na názor, jak by se tozhodla v našem případě a taky říkala, že by vzhledem k tomu riziku u amnio nešla. Neboj se, dopadne nám to dobře! Ale už abychom to měly za sebou. A kdy jdeš na utz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
16.3.11 08:50
materinka píše:
My jsme to nevydrželi a včera jsme byli na plodovce. Ale nám riziko vyšlo 1:25. Dnes ve dvě bychom měli mít 1.výsledky. Jsem jako na trní, ležím v posteli s noťasem a lovím na netu info, de se dá. Pořád doufám, že vše bude v pořádku. Cítím pohyby, to mě uklidňuje.
Tak držte palce. Kdybych měla ryziko vzšší ne 1:500, asi bych do toho nešla. Ale při takto nízkém, by ten stres až do porodu, určitě mimi ublížil, proto chceme vědět, na čem jsme. Ikdyž o přerušení ani jeden nechceme ani mlvit, tak snad to bude dobré.

Držím palečky! Bude to OK a mimi bude zdravé, uvidíš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
16.3.11 08:55

Luci, já bych s tak krásným výsledkem NT screeningu na amnio nešla :nevim: Co se týká Papp-A, já měla taky dost nízké, nikdo mi nebyl schopen nic říct, jen to, že si s tím nemám lámat hlavu, že se posuzuje screening jako celek.
Triply jsou obecně dost nepřesné, aspoň se to tvrdí. A i ty ti vyšly negativní ne? :nevim:
Prostě na amnio nevidím důvod :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
16.3.11 09:11

Materinka držím pěstičky, s takovým výsledkem bych taky šla.A uvidíš, bude to dobré. Triply jsou fakt na prd. Dej nám vědět, ale věřím, že to bude v pořádku :wink:

U Terky jsem byla na plodovce i proto, že na genetiku do HK se neposílalo, prostě plodovka a konec. Ani nevím to riziko, ale asi to bylo podobné, negativní výsledek plus AFP nízké proto plodovka. Takže stejný výsledek jako u druhého :nevim: Na plodovku jsem šla a vše v pořádku… ale jsou to šílené stresy..

Proto jsem si zaplatila ten 1.screening a ten dopadl takhle. Negativní, ale ten hormon papp-a hraniční jinak o.k. :nevim: On jim prostě vyjede pc nějaký výsledek a oni to ještě posuzují podle asi nějaký tabulek osobně, ale že tu hodnotu AFP u triplů mám nízkou, tak radši AMC :-?

Chuanitka, taky jsem už slyšela, že ten 14.scren. posuzují jako celek.. tak jsem teď o kus klidnější.

Na utz jdu až 31.3. to je ještě času, snad mě to uteče a budu klidnější až mimi uvidím. Moc všem držím pěstičky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí