Průběh druhého těhotenství

4092
15.3.11 15:22

Průběh druhého těhotenství

Ahojky zajímalo by mně jak moc odlišně probíhalo vaše druhé těhotenství. Já jsem u prvního ani nevěděla že jsem těhotná :lol: špatně mi nebylo vůbec myslíte, že se dá něco podobného očekávat i podruhé? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
15.3.11 15:28

Očekávat se dá cokoliv :lol:

Já u prvního od začátku unavená, celý den prospala, nevolnosti asi do 3-4 měsíce, poté pro změnu bolesti v kříži, pocit že se s tím pupkem prostě ani nemůžu otočit, protože to bolí… Nedovolil mi jíst má oblíbená jídla :zed: :lol:

O druhém jsem ani nevěděla že nosím (krom špinění do 4 měsíce), žádný problém s otáčením, zvedáním se, zády.. nic :nevim: Jen mi „zakázal“ kávu, ze dne na den jsem ji nemohla ani cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
15.3.11 15:29

ja u prvniho byla taky v pohode, zvracela jsem jen snad 3×..jen jsem byla unavena..zato ted des a hruza, 2.5 mesice jsem byla nepouzitelna, teprve ted v 16tt je mi uz dobre! ale to ma kazdej jiny!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.3.11 15:34
mikky píše:
Ahojky zajímalo by mně jak moc odlišně probíhalo vaše druhé těhotenství. Já jsem u prvního ani nevěděla že jsem těhotná :lol: špatně mi nebylo vůbec myslíte, že se dá něco podobného očekávat i podruhé? :-)

Ahoj. Tak v mém případě bylo naprosto odlišné. U prvního jsem, přesně jak píšeš, skoro nepoznala (krom // a vynechání MS :lol: ), že jsem těhotná, nevěděla jsem, co je zácpa, tvrdnutí břicha, kontrakce jsem poznala až při porodu, břicho jsem měla malé, pohyby jsem až do porodu skoro necítila. Při druhém (resp. třetím :cry: ) mi bylo špatně od 4.tt až do porodu (naposledy jsem :poblion: týden před porodem), břicho mi tvrdlo několikrát za den, zácpu jsem si musela hlídat (tj hodně pít a denně jíst něco jako sušené meruňky, jogurty atp), břicho bylo viditelně větší od konce 1.trimestru, pohyby jsem cítila hodně často a dost zřetelně. Takže jsem byla přesvědčená, že to bude kluk, když je všechno tak jiné :mrgreen: .

Ale na druhou stranu musím napsat i to, že i porod byl naprosto odlišný - kdybych pokaždé rodila jak podruhé, tak bych klidně rodila každý týden :lol: . Začal jinak, průběh byl jiný, hojení nesrovnatelně rychlejší (a to jsem bylá šitá ažaž).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
15.3.11 15:50

ja myslim, ze se to trosku ocekavat da - moji mame nebylo spatne nikdy a tehotna byla 4× :)
mne nebylo spatne ani pri prvnim ani ted, jen unava na zacatku
ty rozdily oproti predchozimu tehotenstvi mi neprijdou nejak zasadni nebo jsou snadno vysvetlitelny - jsem ted vic unavena a vic mi tvrdne bricho, ale neni asi divu, kdyz uz doma jedno ditko mam, jsem starsi a taky mam pocit, ze pri tom prvnim je clovek v takove euforii a ruzne neduhy snasi lepe, kdezto ted to cele tehotenstvi beru spis jako nutne zlo :)
prvni jsem rodila v cervenci, tudiz jsem byla vic natekla a bolely me z toho klouby, to ted neznam, zase me vic pali zaha, ale jinak mi prijde, ze obe moje tehotenstvi jsou v pohode :)

• Citovat
  • Upravit
3169
15.3.11 15:51

Tak mě bylo u prvního hodně blbě, ale moc jsem nezvracela a zvládala jsem i chodit do práce.

U druhého mi bylo 100× hůř. Začalo to dřív, už před vynecháním MS a později to skončilo, asi v 16tt. Nezvládala jsem nic, dělalo mi blbě jenom otevřít pusu. Chodím i mnohem častěji na záchod, už si připadám jak náš pes, co musí pořád značkovat :mrgreen: A teda břicho, jaké mám teď v 5. měsíci jsem měla u prvního až tak v 7. :lol:

Jinak bych řekla, že je to stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
15.3.11 15:53

Ahoj, o prvním těhotenství jsem skoro ani nevěděla 8-)
U druhého mi bylo špatně od žaludku a další 4 těhotenství probíhaly podobně.
Z vlastní zkušennosti říkám, že každé těhotenství je jiné :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
15.3.11 16:00

V druhém těhotenství mi bylo hůř než v prvním a delší dobu. V prvním jsem měla jen žaludek na vodě (3,5m) a když jsem si hlídala po 2 hodinách jídlo, tak jsem v pohodě zvládala i pracovní nasezení. Ve druhém těhu jsem zvracela (hlavně večer) a bylo mi celý den tak zle, že jsem od 17 hodiny už jen ležela v posteli neschopná ničeho (o dítko se staral manžel či babičky). Tahle hrůza trvala 4 měsíce… :roll: Teď je to v normě, jako při prvním těhu.

Teď ještě čekám, co se dá čekat od druhého porodu, od druhého kojení, od „druhého“ mateřství… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
15.3.11 16:40

Druhé těhotenství u mě proběhlo podobně jako to první, jen mi bylo o trochu víc špatně(zvracela jsem asi 5×, u prvního 1×) a byla jsem víc unavená(možná spíš kvůli péči o první dítě), jinak pokud by mě nepotkal akutní slepák neměla bych si nač stěžovat :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
15.3.11 20:11

Ahoj, v prvním těhu mi bylo špatně do 20. týdne, ve dne v noci stále :poblion: a všechno. Pak to přestalo a dokonce to bylo fajn, poslední měsíc, klasika (špatné spaní, křeče v rukách atd.). Když jsem zjistila, že jsem podruhé těhotná, nebylo mi vůbec nic, tak jsem se zaradovala, že jsem si to vybrala napoprvé a toto těhu si užiju. Bohužel jsem se radovala předčasně, asi za týden jsem začala :poblion: a trvalo to až do 6. měsíce, pak nastoupilo hrozné pálení žáhy, nespavost, křeče v rukách atd. Snad všechny těhu neduhy. Toto těhu bylo ještě horší než to první a do toho jsem se starala o 2 letou dceru, fakt mazec. :-( Porod byl pro mě vysvobozením. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí