Špatné trávení

602
15.3.11 20:26

špatné trávení

Těhulky,maminky…
jsem v šestém měsíci,23týden a už několik dnů mi je blbě..buďto mě tlačí a bolí žaludek,cítím se plná,i když mám hlad..nebo mám strašné větry:-//pořád krkám…měly jste to taky tak??Vím,že tyto potíže jsou,když je mimčo už velké a tlačí..ale není ještě brzy v mém týdnu?Bříško mám tak akorát..tak si neumím představit,co nastane později:-(Jinak jsem žlučníkář,mám 6 kamenů,ale v klidu,vlastně s nimi bez záchvatu žiju několik let…no,tak doufám,že mě teď nehodlají „chytit“…stravuji se opatrně,i když občas taky zhřeším.Díky za vaše zkušenosti a třeba i rady,jak to špatné trávení zvládat,co užívat,jíst,pít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2566
15.3.11 20:36

Ahoj, já Tě asi nepotěším- přesně co popisuješ ty, mě trápilo od půlky těhotenství a pak se z toho rozjel ten žlučník. Do té doby jsem vůbec netušila, že nějaký mám, ale v těhu jsem si zažila peklo- kolika 2-3× do týdne, extrapřísná dieta , díky čemuž jsem na konci těhu měla -13kg a v šestinedělí koliky ob den-musel hned ven. Bohužel jsem si díky tomu přivodila chron.pankreatitidu, což je docela pakárna. Zajdi si k lékaři a pokud se potvrdí žlučník-snad na Tebe budou fungovat léky a dieta. Držím palce! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
16.3.11 01:00

Vyzkoušej emulips, mohl by ti pomoci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maggie79
16.3.11 07:31

ahoj, trpím na to stejné, na nadýmání mi dr řekl ať si koupim espumizan, jinak jíst jen po malých porcích několikrát denně. ale někdy ani to nepomůže.

• Citovat
  • Upravit
602
16.3.11 08:09
Lesí píše:
Těhulky,maminky…
jsem v šestém měsíci,23týden a už několik dnů mi je blbě..buďto mě tlačí a bolí žaludek,cítím se plná,i když mám hlad..nebo mám strašné větry:-//pořád krkám…měly jste to taky tak??Vím,že tyto potíže jsou,když je mimčo už velké a tlačí..ale není ještě brzy v mém týdnu?Bříško mám tak akorát..tak si neumím představit,co nastane později:-(Jinak jsem žlučníkář,mám 6 kamenů,ale v klidu,vlastně s nimi bez záchvatu žiju několik let…no,tak doufám,že mě teď nehodlají „chytit“…stravuji se opatrně,i když občas taky zhřeším.Díky za vaše zkušenosti a třeba i rady,jak to špatné trávení zvládat,co užívat,jíst,pít…

No nazdar:-(((Tak doufám,že kameny zůstanou v klidu..zatím v klidu jsou,koliku nemám,ale právě se jí bojim:-(Musím se holt hodně opatrně stravovat a jíst po malých dávkách..prostě nejde už to co dřív..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
16.3.11 08:11

Jinak ten espumisan si dnes koupím,taky něco na pálení žáhy a ten třetí přípravek si taky zkusím sehnat..třeba to s opatrnou dietkou doklepu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
16.3.11 08:14

hanulínku..já měla jít na žlučník preventivně,i když jsem koliku nikdy neměla..ale bohužel už jsem to nestihla a otěhotněla..měli mi to dělat u nás v práci..shodou okolností jsem sestra z gastra a chira u nás dělá bandáže,plikace,žlučníky a pod…tak vím,jak lidi trpí,jak musí na gastro,ERCP..brrrrrrr…ja nechcuuuu…zajímalo by mě,jestli tu je nějaká mamča,co zdárně s kameny doklepala těhu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
16.3.11 08:14

hanulínku..já měla jít na žlučník preventivně,i když jsem koliku nikdy neměla..ale bohužel už jsem to nestihla a otěhotněla..měli mi to dělat u nás v práci..shodou okolností jsem sestra z gastra a chira u nás dělá bandáže,plikace,žlučníky a pod…tak vím,jak lidi trpí,jak musí na gastro,ERCP..brrrrrrr…ja nechcuuuu…zajímalo by mě,jestli tu je nějaká mamča,co zdárně s kameny doklepala těhu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maggie79
16.3.11 08:15
Lesí píše:
Jinak ten espumisan si dnes koupím,taky něco na pálení žáhy a ten třetí přípravek si taky zkusím sehnat..třeba to s opatrnou dietkou doklepu..

na žáhu si taky musím něco koupit, občas pomůže mlíko, ale ne vždy. držím palce ať je to lepší… já třeba nemůžu čerstvý chleba to je hrůza…

• Citovat
  • Upravit
602
16.3.11 08:16

a moc tě lituji s tou chron pankreatitidou-musí být strašné:-((( :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
16.3.11 08:18

Já jsem měla včera tvarohovoředkvičkovou pomazánku k snídani a od rána zle zle až do půlnoci..čajíčkovala jsem,hlady jsem neviděla,tak jsem snědla banán a aktivii..no a teď už je mi dobře..vyspala jsem se z toho.No a den předtím jsem si dopřála salát se zelím..hrůza,co následovalo..tak ode dneška fakt opatrně :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
16.3.11 08:18

a čerstvý chleba..no to je taky maso:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maggie79
16.3.11 08:36

já vím že ho nesmím, ale včera jsem neodolala a jeden krajíc si dala. no od rána trpim jak prase. co je zácpa jsem nevěděla do těhu. pravda po ránu kafčo a cígo mě prohnalo, ale teď? děs…

• Citovat
  • Upravit
2566
16.3.11 17:04
Lesí píše:

Lesí- no přece já! Já doklepala zdárně těhotenství i se žlučníkovými kolikami a kameny (měla jsem plný žlučník písečku). Bylo to na houby, ale Kubík je krásnej, zdravej 8.letej kluk. Žlučník jsem přežila, ale mrzí mne, že díky přísné dietě a operaci 4.t.po porodu jsem přišla o mléko. No a pak taky ta pankraetitida- ale i s tou se dá- zvládli jsme i 2.těhotenství a opět krásný zdravý -už 3.letý chlap. :-D
Jo a zdravotním sestrám ZDAR- já jsem porodní asistentka :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
17.3.11 07:15
Hanulínek píše:
Lesí píše:
Lesí- no přece já! Já doklepala zdárně těhotenství i se žlučníkovými kolikami a kameny (měla jsem plný žlučník písečku). Bylo to na houby, ale Kubík je krásnej, zdravej 8.letej kluk. Žlučník jsem přežila, ale mrzí mne, že díky přísné dietě a operaci 4.t.po porodu jsem přišla o mléko. No a pak taky ta pankraetitida- ale i s tou se dá- zvládli jsme i 2.těhotenství a opět krásný zdravý -už 3.letý chlap. :-D
Jo a zdravotním sestrám ZDAR- já jsem porodní asistentka :lol: :mavam:

To je pravda..tys to zdárně doklepala :-D já bych to chtěla doklepat tak trochu bez záchvatu..aby tam byly kameny,píseček a blátíčko pěkně v klidu:-)a pak někdy,až se rozhodnu,půjde žlučník ven :nevim: :palec: A kde děláš porodní asistentku??To ti závidím,to je krásná práce.-))já pořád zvažuji,zda si dodělat školu na tuhle pozici…a nebo by mě bavila gynda operativa..dělala jsem před gastrem na plastice a chira,převazy,to je moje..a plastika,to byla práce,která mi zůstala v srdci :srdce: jen ten kolektiv tam,ta politika..to nebylo nic moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí