Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, už od rána mám hrozná křeče v břiše, nejsou pravidelný, ale téměř neustálý
Bolí to celkem intenzivně, trochu vystřeluje do zad, tak nevím, co dělat, mám ještě čekat? Nemyslím, že by to mohl být blížící se porod, přece jen, kontrakce to určitě nejsou.. ![]()
dej si teplou vanu, podle toho poznáš jestli to jsou poslíčky nebo kontrakce. kdyby se to neutišilo, švihala bych hned do nemocnice. tam ti dají jistotu.
Sprchu jsem zkoušela dopo, ale žádnou změnu jsem neznamenala, ani lepší, ani horší, pořád stejné ![]()
já nevím no, být v tomhle týdnu těhotenství a zaznamenat jakékoliv bolesti, jela bych na prohlídku do nemocnice. já měla takový bolesti ve 36.tt, jela jsem a zjistili mi málo plodové vody, tak si mě tam nechali na pozorování a hned jak se jim nezdály ozvy od malé, už se ji snažili dostat ven..
Nic neriskuj a jeď do nemocnice. Já jsem měla křeče ve 25tt, čekala jsem dva dny doma, páč jsem myslela, že je to zánět močáku a pak mi zastavovali porod! Nakonec jsem porodila ve 31tt po odtoku plodovky..
Me takhle chytaly krece az do zad ve 30-33 tt. Byli to posli, ale zadny porod se nekonal. Vzdy to behem vecera utichlo. Kdyby ne, tak radeji navstiv doktora.
A není to tvrdnutí bříška? Já měla kolem 26tt takový křeče, že jsem nedošla do obchodu. Pomohlo magnézko a hodně odpočívat. Ale jeď radši na kontrolu ![]()
No mě už několik doktorů a sestřiček řeklo raději jeť do porodnice třikrát zbytečně a né jednou a pozdě!Nemusí to nic být,je možné že to jsou zaražený prdy ale být tebou raději bych to jela ověřit nikdy nevíš…at to dobře dopadne přeji
Díky za podporu, nakonec se nikam nejelo, během noci to ustalo
Mívám takový křeče teď docela čsto, trochu mě to děsí, protože při prvním těhu mě bříšku nikdy nezabolelo..
Ale musím vydržet opardu až dokonce, čekají mě na konci června státnice, ráda bych se jich dožila
Určitě o tom v poradně pohovořím s doktorem.
![]()
až dnes jsem se zaregistrovala,protože bych se ráda podělila o svoji zkušenost s bolestivými křečemi v břiše, reaguji tím taky na tvé problémy. Jsem skoro 3 měsíce po porodu, jakmile jsem se vrátila z porodnice, začly mě trápit někdy silné, někdy slabší křeče v horní části břicha.Jednou jsem měla stejné bolesti ve 27.tt. Bolelo to tak silně, že jsem se nemohla téměř nadechnout, záchranka mě odvezla do nemocnice, kde na nic nepřišli a jen se mě ptali, zda jsem nesnědla něco špatného. Bolesti odezněly a pak už jsem měla pokoj, ale po porodu nanovo. opakovalo se to dost nepravidelně, někdy každý den, většinou večer, nebo odpoledne, někdy to trvalo pár minut, jindy téměř hodinu - rekord 2,5 hodiny nepřetržité bolesti, která vystřelovala do zad, pod žebra a opět obtíže s dýcháním. pak bylo pár dní pokoj a pak zase znovu. Takže začlo běhání po doktorech - opět „Nesnědla jste něco špatného?!“ Vyšetřili mě několikrát na gynekologii, chirurgii, ultrazvukem, dokonce na gastroskopii, neurologii a nic, takže to uzavřeli s tím, že jsem v pořádku, jen to bude ze stresu! Nacpali do mě moře léků, ale problém neodezněl. Až pak jsem se úplnou náhodou dozvěděla o fyzioterapeutce, která na mě vyzkoušela viscerální terapii - v těhotenství totiž dochází vlivem zvětšující se dělohy k posunutí, či pootočení vnitřních orgánů - to způsobuje ty šílené bolestivé křeče, které vystřelují všude možně. Zakroužila nademnou rukama, říkala mi, kde cítí napětí - to mi přišlo dost praštěný, protože jsem tomuto nikdy nevěřila - pak mě začla promasírovávat břicho a porovnala mi to tam. Týden jsem měla pokoj, pak se opět dostavila už je mírná bolest. Opět jsem k ní zašla, zjistila, že mám zapadlý obratel a něco na žebrech, opět tedy masáž a narovnání a už je to 10 dní, co mám klid a pevně doufám, že už se to nevrátí. Prý je to dost běžná věc, jiná rehabilitační sestra mi to potvrdila. dost mě zaráží, že doktoři o tom neřekli ani slovo a nechali mě trápit všemi možnými vyšetřeními a dokonce na mě koukali tak jako že si vymýšlím. Tak snad ti to trošku pomůže, třeba se u tebe jedná o něco jiného, ale budu moc ráda, kdyby některá budoucí či novopečená maminka měla stejný problém jako já, tak si přečte můj sice dlouhý, ale doufám, že užitečný příspěvek a pomůže jí to. Jinak přeju šťastný porod a hodně radostí s miminkem. ![]()
Pokud nejsou křeče v těhotenství časté, provázené teplotou nebo krvácením, není se údajně čeho bát.
@MaminaLéňa uz dlouho hledam odpoved a diky tvemu romanu uz vim od ceho ty krece mam
hold jsem v 29tt a trva to jen chvilicku ale da mi to pekne zabrat..nevis nahodou co by mi pomohlo v tehu??dekuju ![]()