Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já myslím, že je to hodně individuální.. Já malou moc necítila celé těhotenství.. Jak pořád všude píšou, že máš napočítat tuším min. 10 pohybů denně, tak to u mě nehrozilo.. Většinou jsem jí cítila jen večer, když jsem si lehla.. Ale kontroly i utz byly vždy v pořádku, tak jsem se tím nestresovala.. Malá mi to teď vynahrazuje
Ale pokud se ti něco nezdá, tak si skoč k doktorovi, případně do porodnice, jsou tam přeci od toho..
Ahoj taky jsem taky 29tt. Pohyby se sledují cca od 28-30tt ( do té doby to moc nemá smysl, mimi je malinké), mělo by to být cca 10 epizod denně - dr. Koucký, www.porodnice.cz
Taky mám dvouletého syna a někdy si večer říkám, že si ani nevzpomínám na pohyby:-).
Extrém je kdyby se za celý den nepřihlásilo mimi vůbec nebo by vkuse kopalo 6-12 hodin. Věřím že je vše OK:-).
Vyměním:))jsem 27tt třetí dítě a kope pořád a pořád,klid je vyjímečně:)
Ahoj, jsem 32 tt na MD s 18-ti měsíčním takže to prožívám podobně jako ty
Před měsícem jsem pohyby vnímala jen večer v klidu, teď už je to o poznání intenzivnější i přes den. Pravděpodobně je to tím že prostě není moc času věnovat se bříšku když kolem řádí malý prcek ![]()
moc děkuji za vaše reakce. asi to bude tím nedostatkem času, protože když jsem mnohem váce v klidu tak se ozývá. ted jsem si uvedomila že munelí měsác byl manžel doma a já se o staršího moc nestarala a měla dost čšasu odpočívat takže to bylo mnohem intenzivnější než ted. ale kope takže je určitě vše v pořádku. těm co mají kopance jak od fodbalisty vubec nezávidím, já vždy cítím jen štouchnutí, žádný kopance ne ani u prvního jsem je neměla. to bylo ale uplně jiné těhotenství, krásné bezproblémové a pohodové. to druhé s prvním děckem je fakt mnohem náročnější.
![]()
@Anonymní píše:
moc děkuji za vaše reakce. asi to bude tím nedostatkem času, protože když jsem mnohem váce v klidu tak se ozývá. ted jsem si uvedomila že munelí měsác byl manžel doma a já se o staršího moc nestarala a měla dost čšasu odpočívat takže to bylo mnohem intenzivnější než ted. ale kope takže je určitě vše v pořádku. těm co mají kopance jak od fodbalisty vubec nezávidím, já vždy cítím jen štouchnutí, žádný kopance ne ani u prvního jsem je neměla. to bylo ale uplně jiné těhotenství, krásné bezproblémové a pohodové. to druhé s prvním děckem je fakt mnohem náročnější.![]()
já si to klidně vyměním:D mě masakruje i když vařím nebo něco dělám,nemá se mnou soucit
a to jse mmyslela že horší než s předchozíma to nemůže být
Ahoj maminky vím, že je toho tu spousta, ale mám celkem konkretní dotaz tak snad to nebude nikomu vadit ( nová diskuze )
Jsem 29 tt druhorodička pohyby cítám cca od 18tt,ale poslední dobou de musím hodně soustředit abych prcka zaznamenala a většinou v leže a po prodýchnutí. je pravda, že jsem ted hodně v jednom kuse a skoro se celý den nezastavím mám doma 20m prcka a k tomu jsme se stěhovali, ale stejně si myslím, že bych ho měla cítit víc a častěji. co myslíte ? děkuji.