Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moc ráda bych prohodila řeč s jinými těhotnými, které nosí pod srdcem divocha:)
Můj syn je akrobat už od úplného začátku. První pohyby jsem (prvorodička) cítila už někdy v 16tt, od 20tt je to pravidelný whirlpool.
Teď jsem 32+5 a poslední dobou vyvádí neskutečné psí kusy. V jednom kuse mi tancuje břicho, mám pocit, že snad nikdy nespí. Neustále se převrací sem a tam - nahoru, dolu, napříč - a já už začínám mít pomalu strach, že se na poslední chvíli blbě otočí a zkomplikuje porod. Také mám, možná iracionální, obavy, aby si něco neudělal…přeci jen už je tam málo místa.
Najde se tu někdo s podobným „problémem“ na pokec?
Ahoj, já jsem teď 27+2 a mimi teda taky pěkně poskakuje a když je chvíli klid, tak mám já najednou strach, jestli se něco neděje…ale po chvilce zase začne, tak vím, že je ok
jinak se mi každý den taky minimálně 2× jakoby vzpříčí, tak se musím vždy pousmát.
Jsem také prvorodička a pohyby cítím cca od 17. týdne
Ahoj, už tento „problém“ nemám, protože už mám po porodu, ale měla jsem přesně to, co popisuješ. Na utz jsme pravidelně bojovali, byl nezměřitelný, u natáčení ozev se taky pravidelně mrskal a kopal do snímače ![]()
No a vydrželo mu to i po porodu. ![]()
tak já také už porodila. jonáš prvně kopnul 18 plus 2 a to tak, že mi na břiše poskočila knížka a od té doby kopal pořád a dost vehementně. taky ke konci těhotenství to gradovalo (žádné zklidnění, když už neměl místo), břicho mi cestovalo, vlnilo se, skákalo a já se taky trochu bála, že se zamotá do šňůry. no taky že zamotal, měl ji dvakrát kolem krčku a ta druhá smyčka byla ještě přes ramínko. nicméně byl úplně v pořádku, PA ho hned odmotala, Apgar 9-10-10.
ano tak moje břicho vypadalo tak jako to z videa. myslím, že je to hodně tím, že malej měl už od mimina hroznou sílu a je to velkej chlap ![]()
@Billi Ultrazvuk je i náš věčný boj. Teď při kontrolním mě doktorka poslala pro jistotu ještě do nemocnice, aby se na něj podíval i primář, protože malej opět vůbec nespolupracoval a ona nechtěla nic zanedbat.
Co konkrétně myslíš tím, že mu to vydrželo i po porodu? Bojim bojim… Dokolečka se uklidňuju tím, že jeho tatínek byl prý úplně stejnej, ale po porodu krásně spinkal (pak si to ovšem dosyta vynahrazoval v bdělém stavu
).
video mi bohuzel nejede, jinak ted zrovna aktualne mame taky diskosku
jsem v 35. tydnu, a zda se mi ze s postupujicim tehotenstvim odmita pochopit ze ma min mista a snazi se spis proti tomu vehementne bojovat ![]()
@Loll
Naštěstí jen skoro. Ale nemá to k tomu až tak daleko.
@Saroya Jo, ohledně toho pupečníku mám taky strach. Zvlášť od chvíle, co mě vyděsil příběh v jednom místním vlákně. Ani nemyslet…
@drobececek píše:
@LollNaštěstí jen skoro. Ale nemá to k tomu až tak daleko.@Saroya Jo, ohledně toho pupečníku mám taky strach. Zvlášť od chvíle, co mě vyděsil příběh v jednom místním vlákně. Ani nemyslet…
omotaný pupečník má hodně dětí a nedělá jim to větší problémy, nepřemýšlej nad tím, když tě to děsí…měla jsem to taky tak.
jo a můj syn je dost aktivní, motoricky zdatnej. ale na začátku hezky spal ![]()
@drobececek je to akční dítě. Do 5 měsíců nádherně spal a i teď to je celkem slušné. Ale chvíli neumí být v klidu. Podle doktorky je pohybově tak na 8. měsíc ![]()
Pupečníku se neboj, taky ho měl kolem krku a Apgar měl 10-10-10
u nas tez diskoska,v noci kopne do mocaku,ze se leknu abych si necvrkla. v 1.tehu byla dcera naprosty lenoch, ani se neotocila,takze porod koncem panevnim. uvidime co nas ceka tentokrat ![]()
Vcera jsem s malym (28. tyden) hrali poker, moc ho jeste neumim, ale kolikrat kopl, tolik karet jsem vymenila.
Jinak to kopani uz zacina docela bolet, je to celkem i neprijemny, ale porad lepsi a prirozenejsi, nez kdyby se tam takhle mrskala tasemnice ![]()
Ahojky, mám podobnou zkušenost. První pohyby jsem čítila už pár dnů po 12 tt, až jsem byla v šoku a nemohla tomu uvěřit. Jinak je stále hodně aktivní a přesně jako ve v odkyze od @Loll , tak mě se břicho velmi podobně vlní. Někdy mi přijde, že snad ani nespí. Proto mu často říkam červíku a nebo vetřelče ![]()
ahoj, tak já jsem taky prvorodička a pohyby cítím nějak od 16 týdny,teď jsem v 24 týdnu a ta malá uličnice tam taky někdy předvádí psí kusy…:) kolikrát to už tak i zabolí, když se tak nějak začne celá přetáčet… by mne zajímalo až se drobek vyklube, tak zda bude klidná ![]()