Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
První dcera kopala a mlátila ručkama tak silně, že si způsobila předčasný vstup na svět. Břicho mi silně skákalo a její pohyby byly opravdu strašně razantní. I po porodu byla a stále je takový typ a její pohyby jsou takové, je živá a neposedí.
Teď čekám syna, ten se tak hrubě nemele, zato se ale strašně otáčí. Břicho mi taky rozvlní dost pravidelně, ale úplně jiným způsobem, spíš se tam jaksi vrtí, ale nejsou to tak šílené pecky. Z pupečníku mám taky strach, ty otáčky jsou dost výrazné. Ale bolí to mnohem méně oproti dcerce v prvním těhotenství.
Dceru jsem cítila od 17.tt a synka teď od 14.tt.
Ahojda, to video od @Loll
to je fakt perfektní
já cítím pohyby od toho 17. týdne a pořád jsem se modlila, abych je už cítila lépe a více, spíš jsem často panikařila, že ji skoro necítím. Teď ve 28. týdnu teprve poznávám ten mazec
hýbe se snad pořád, až si říkám, jestli je to normální?
malá cestuje, roztahuje se. Nebolí to, ale nestává se vám, že je vám špatně když se mimi otírá o žaludek? nebo jsem tak na tom jen já
![]()
Mně hlavně řezalo v močáku, když už byl na konci hlavou dolů, tak občas tam asi něčím narážel au au taková ostrá bolest. od žaludku mi bylo špatně ke konci ale nebylo to miminem ![]()
Me take spis masiruje mocak, zaludek ne a zeber se mi taky jeste nedotkl, ale v predchozim tehu se mi vzdy Eli oprela o zebra a panev a snazila se zvetsit si prostor
no a pak to zkousela i s mocakem.
jo močák tak to je dosti oblíbený terč, nejlepší je to před spaním, když se malá dá do pohybu a já než usnu jdu ještě tak minimálně pětkrát na procházku na záchod
nemluvě o cupkání během noci, a přítel se pak hrozně diví, když ráno vstává do práce, že jsem unavená
![]()
Tak to moc dobre znam, nekdy v noci bezim snad kazdou hod na zachod a kopani do mocaku je. u me nejhorsi, kdyz potrebudu moc curat, ale nemam si kde odskocit a nebo pri jizde autem
, to je teprve zazitek. Me ted kolikrat prijde, ze malej snad hleda nekde nejakou trhlinu, kudy by se mohl dostat na snet. Stale mu asi nedochazi, ze cesta je jen jedna a ta spodem, proste si prijdu jak s vetrelcem. Kdyz to rozjede v plne parade, tak se vsichni kolem divi a rikaji, ze bude bud poradny fotbalista a ne o hiperaktivni a to dost ![]()
Opravdu se mame na co tesit ![]()
@Billi píše:
@drobececek je to akční dítě. Do 5 měsíců nádherně spal a i teď to je celkem slušné. Ale chvíli neumí být v klidu. Podle doktorky je pohybově tak na 8. měsíc
Pupečníku se neboj, taky ho měl kolem krku a Apgar měl 10-10-10
Tak to je povzbudivá informace. ![]()
Partner - jeho tatínek - byl prý úplně stejnej. Po porodu potom velkej spáč, v bdělém stavu divoch a rychle se učil. ![]()
Prďola už se trochu uklidnil, asi šetří síly. Jen občas vystrčí koleno, aby nám dal najevo, kdo je tu pánem. Jinak už se jen tak pohodářsky vlní (tedy pokud zrovna nemá škytavku).
Holky, je to zvlastni, jsem tyden po porodu a uz se. mi strasne moc po vlnicim brisku styska ![]()
@beruska03 píše:
@Leňule4 a co miminko, je teda tak živé jako v bříšku?
Ani mi neprijde
, tedy zatim.
Ahoj, dle datumu je tato diskuze uz trochu starsi. Nicmene problemy s divokym brichem na me prisly az nyni. Porad to bylo jakz-takz, ale ted se rozjel. Neustala se mi prevaluje, odpociva tak max pet minut. Co se deje v noci nastesti nevim, neb to zaspim… Zajimalo by me, co si predstavujete pod pojmem porad se hybe - doopravdy porad, a nebo si dal obcas pauzu?
Pořád znamená u me každou hodinu, v noci pravidelně skytavka. Když je delší dobu klid, mam strach že něco neni v pořádku. Na monitoru jsem se divila jak rychly má tep a při vlnění se to ztracelo.
Gratuluju k miminku, taky jsem po prvním porodu hledala v noci bříško nez jsem si uvedomila, ze už chrupa vedle v postylce.
Diky za info. Moc bych si prala, aby me nekde uklidnil, ze to pohybovani neznamena nejaky cerny scenar. Jsem totiz klasickym katastrofistou.