Křečkové a paraziti

1943
11.7.15 11:15

Křečkové a paraziti

Odjela jsem na týden pryč a mezitím mi manžel hlásil, že mají křečci v klecích malinkaté černé broučky. Klece jim čistím 1× týdně. Dnes jedu domů, tak jsem zvědavá, co tam na mě čeká. :(
Koupila jsem Arparit Neo, tak snad to pomůže. Ale z čeho by to mohlo být? Teď jsem jim tam dávala nové hobliny s vůní citronu. Že by z toho? Nebo někde z krmení? Za půl roku co je máme, se mi to nestalo. snad to tedy není z hygieny, když jim čistím 1× týdně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
349
11.7.15 11:33

To budou asi vsenky. Já to kdysi přitáhla domu s nově koupenym kreckem. Taky jsem po návratu z dovolené trávila dva dny dezinfekci kleci, místnosti i krecku. Byla jsem s tim na veterine a postrikali tam krecka nějakým sajrajtem. Domu jsem dostala ještě trochu pro opakování pro jistotu. U nás to trvalo měsíc, než se rozmnožili tak, ze byly vidět. Vet. doporučil cele klece vysypat, dezinfikovat všechny plochy i kolem kleci a koberce dobre vysát. Potvory jsou odolný. :-) Přenáší je myši a drobní hlodavci obecně. Prý muže chytit i kočka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
11.7.15 11:33

@janet9 já měla křečky a malí černí broučci se objevli při nečištění :oops: jako malá jsme na to krapet prděla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
11.7.15 12:01

Za 3 hodiny budu doma, tak uvidim, co me ceka. Predstavuju si to jak z hororu…vsude hejna potvor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.7.15 12:18

Někdy je špatné krmení… a vylíhne se z toho nějaký hmyz. Normálně bych vyčistila ubikace a uvidíš, jestli se objeví znova…
Prohlídla bych to krmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
11.7.15 16:52

Tak par broucku jsem nasla. Celkwm jsem jich videla asi 5, a to jsem jim prohrabala letmo piliny i domecky. A 4 mravence jsem nasla- mozna je sezrali :lol: uz je vse vydesinfikovane, jeste prestriknu krecky, nez je dam zpet do kleci. Po kreckach taky nic nelezlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný