Kreditní karta - když si vyberu, jak je vložit zpět bez úroku?

Anonymní
22.9.12 22:11

kreditni karta

Chci se zeptat kdyz si vyberu penize z kreditni karty jak je tam mam pak vlozit zpet abych neplatila uroky to si vemou nejak z meho uctu ty penize co chybi..nerozumim tomu dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2445
22.9.12 22:13

Každá banka to má jinak…některá si to stáhne sama, někde to musíš poslat…takže těžko říct, jak je to u Tebe… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.12 22:14

@kadavka mam to od postovni sporitelny

• Citovat
  • Upravit
2445
22.9.12 22:16

jejda…tak to nevím…mám zkušenost jenom s GE a Reifkou…ale určitě se najde někdo, kdo Ti poradí… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50133
22.9.12 22:17

Třeba u Cetelemu ti přijde začátkem měsíce výpis a tam budeš mít napsáno, do kdy máš částku uhradit, abys neplatila úroky. Pokud bys to nechtěla platit celé, tak stačí poslat min. splátku, kterou budeš mít uvedenou na předtištěné složence. Na výpisu by si měla také najít jejich č. účtu, kód banky a variabilní symbol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
22.9.12 22:20

Nejlepší bude zavolat na zákaznickou linku a zeptat se na podrobnosti - jak dlouhý je bezúročný období, to znamená do jaký doby tam můžeš peníze vložit tak, aby se nenaúčtovaly úroky, říct si o číslo účtu a variabilní symbol…pokud bys čekala, že si budou stahovat peníze z Tvého účtu, tka by to jistě bylo až po bezúročným období a stáhli by si jen řádnou splátku… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
23.9.12 05:16

Ahoj anonymni, pozor, vetsina bank nema bezurocne obdobi na vybery, je na platby!! Rozhodnese zeptej na zakaznicke lince nevo pobocce. Cela rada bank totiz jakmile penize vyberes z kreditky nauctuje poplatek za vyber a jeste ti ihned bezi urok, napr. u Citibank, jine, treba KB naji bezurocne obdobi i na vybery. Radeji se hned informuj at te to zbytecne nestoji penize…plati ze mzsus mit trvaly prikaz aby si to banka stahla z uctu sama, ale s postovni nemam zkusenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101577
23.9.12 22:30

Přesně tak, málokterá banka má bezúročné období na výběry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
23.9.12 22:46

Ahoj, vytáhni smlouvu a tam to bude napsaný. Každá banka nabízí službu, že automicky k tvému vybranému dni dlužnou částku uhradí, abys neplatila úroky, ale nevím jestli sis jí zřídila. Nebo ty musíš peníze do toho data poslat na účet, který patří ke kreditní kartě. Vše máš napsané ve smluvní dokumentaci co jsi v Poštovní spořitelně dostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
23.9.12 22:48
@lucillee píše:
Ahoj anonymni, pozor, vetsina bank nema bezurocne obdobi na vybery, je na platby!! Rozhodnese zeptej na zakaznicke lince nevo pobocce. Cela rada bank totiz jakmile penize vyberes z kreditky nauctuje poplatek za vyber a jeste ti ihned bezi urok, napr. u Citibank, jine, treba KB naji bezurocne obdobi i na vybery. Radeji se hned informuj at te to zbytecne nestoji penize…plati ze mzsus mit trvaly prikaz aby si to banka stahla z uctu sama, ale s postovni nemam zkusenost

úrok a poplatek jsou dvě rozdílný věci, takže to si nepléct. Ty píšeš o poplatku, úroková sazba a úročení s tímto vůbec nesouvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101577
23.9.12 22:49
@medulinkax píše: úrok a poplatek jsou dvě rozdílný věci, takže to si nepléct. Ty píšeš o poplatku, úroková sazba a úročení s tímto vůbec nesouvisí.

Já bych řekla, že si to @lucillee neplete… většina bank opravdu výběr úročí ihned, přesně jak píše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
23.9.12 23:00
@j.a.n.i1 píše:
Já bych řekla, že si to @lucillee neplete… většina bank opravdu výběr úročí ihned, přesně jak píše.

Jsem si jistá, že si to plete ;). Asi je matoucí to že výběr z bankomatu stojí např. 6,– Kč + 20% z vybrané částky. Nedokážu si reálně představit, jak by úročení úrokovou sazbou vypadalo v praxi. To by se zúročila 20% p. a. ta vybíraná částka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
23.9.12 23:21
@j.a.n.i1 píše:
Já bych řekla, že si to @lucillee neplete… většina bank opravdu výběr úročí ihned, přesně jak píše.

pracovala jsem v úvěrové společnosti a opravdu se částka použitá v hotovosti (výběr z bankomatu, výběr na pobočce banky a převod peněz na běžný účet) úročil a bezúročné obodobí se vztahovalo jen na placení u prodejců…ALE! ono technicky to systém „zkousnul“ tak, že i částka vybraná z bankomatu se dala uhradit beu úroku, ale to dokázali poradit jen operátoři na callcentru! pokud klient počkal na řádný výpis a složenku na zaplaceí, tak se pak sakra diví :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101577
23.9.12 23:27

@medulinkax Já bych spíš řekla, že si ty nepochopila, co psala… Prostě se na výběr z bankomat neuplatní to bezúročné období, a úročí se vybraná částka rovnou tou sazbou, která je u kreditní karty daná… nějak nevím co na tom nechápeš.
Přesně takhle to má třeba krom zmíněné citibank i RB a ČS. Prostě dám příklad, úrok na kreditce je 2% měsíčně, ať se to bobře počítá. 1. v měsíci vyberu 10 000,– a dalších 10 000,– zaplatím v krámě. Neřeším teď poplatek za výběr, ale těch vybraných 10 000,– se začíná úročit okamžitě, tj. za celý měsíc to budou ta 2% a tedy 200,– i v případě, že to na základě výpisu celé splatím. Těch druhých 10 000,– se při kompletním splacení ne´úročí vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
24.9.12 07:56

@medulinkax Vim o cem mluvim, pracovala jsem pro Citibank, mela jsem na starost prodej kreditnich v cele CR a upozornuji/varuji, vsechny sve zname, ze konkretne napr. u Citi se kreditkou vyplati JEN platit u obchodniku, dostavas bonusy, je to bezpecne apod., ale pri vyberu hotovosti platis „obrovsky“ a casto neumerny poplatek tj. zase u Citi je to neco okolo 3,5% z vybirane castky, ale minimalne 89 Kc (casto to byva u nekterych bank okolo 100 Kc) a zaroven se ti castka OKAMZITE uroci u Citi cca 29,99%. Takze v podstate plati, ze pokud vyberes hotovost, je to jako by sis brala drahy spotrebitelsky uver.

Ale ruzne banky to maji nastavene podle sebe. viz http://www.mesec.cz/…-pro-obcany/ po rozkliknuti je videt, ze uroceni pro vyber hotovosti ma vetsina bank, nektere maji bezurocne obdobi, ale je jich malo. Na cem by banka ziskavala penize??? Od obchodnika maji % poplatku a pokud by si mohl kazdy vybirat zdarma…to by banka prisla na buben. :lol:

Btw. koukala jsem na podminky u Postovni a take nema bezurocne obdobi na vybery hotovosti, takze vyber se uroci 23% a poplatek je 25Kc+1% z vybirane castky.

Příspěvek upraven 24.09.12 v 08:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová