Krém do dortu nuttela

Anonymní
24.6.22 18:31

Krém do dortu nuttela

Dobrý den, syn bude mít narozeniny a já pecu dorty doma jen už nevím jaký krém do dort. Napadlo mě šlehačka mascarpone a do toho přidat nuttlelu a vyšlehat, co myslíte?
Udělat takový čokoládovy dort mockrát děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2577
24.6.22 20:08

Nikdy jsem krem z nutely nedelala, ale kdyz uz pises o slehacce - co koupit parizskou slehacku a udelat takovy „krem“.

Jinak ja delam slehackovy krem z karamelek k cokoladovemu dortu, nejvetsi mnamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
24.6.22 20:23

Já jsem jednou taky zkoušela krém z nutelly a jako moc dobré to nebylo, ale sto lidí-sto chutí. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
24.6.22 20:36

Dej si varit smetanu, az zacne bublat, tak ji odstav a nalamej do ni cokoladu s vysokym obsahem kakaa, jemne promichej, dokud se cokolada nerozpusti a dej do lednice pres noc. Pak uz staci jen vyslehat. Je to super tuhe, dobre se s tim pracuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
24.6.22 20:43
@smile_xxx píše:
Prosím o recept

Nevím čeho, tak to napíšu celé :mrgreen:

Recept je na dortovou formu o rozměru cca 26 cm

Budeme potřebovat:

• 2oo - 3oo g krowek (zde záleží na chuti, jak moc to chcete sladké)
  • 6oo g smetany ke šlehání
  • 2-3 sáčků ztužovače šlehačky
  • 5o g čokolády na vaření
  • 1oo g másla (ale i z hery to je v pohodě)
  • 75 g cukr krupice
  • 1 balíček vanilinového cukru
  • 2 vejce
  • 1oo g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 lžičky kakaa
  • 4 lžíce mléka

Šlehačku děláme den předem, aby mohla přes noc ztuhnout.
Jeden kelímek smetany nalijeme do hrnce. Smetanu rozehřejeme, přidáme karamelky, které za stálého míchání rozpouštíme. Při tomto procesu postupně přilijeme i další kelímky smetany. Z toho nám vznikne karamelová šlehačka, kterou necháme zchladnout, poté do ni přidáme ztužovače šlehačky a šleháme. Našlehanou šlehačku necháme přes noc v lednici uležet. Ale jinak se to dá dát do lednice i bez našlehání a vyšlehat až další den.

Čokoládu nastrouháme na hrubo - nebo ji můžeme rozdrtit či použít malé čokopecičky. Vezmeme čistou mísu, ve které utřeme změklé máslo s cukrem a vanilinovým cukrem, přidáme vejce a nezapomeneme na špetku soli. Dále přidáme i zbylé ingredience, umícháme hladké těsto a nakonec přidáme nadrcenou čokoládu.
Pečeme cca 2o minut při 18o °C. Vychlazený korupus nazdobíme šlehačkou.

V původním receptu dort rozřízli napůl a šlehačku namazali i doprostřed, já to většinou jen potírám. Vznikne nám takový hořkosladký korpus, který je s karamelou šlehačkou naprosto boží. Tento dort jsem dělala kdysi ve 12 letech jako první dort a zvládla jsem to, a poté se mi vždy povedl, tak proto usuzuji, že to je jednoduchý recept, když to zvládl trotl jako já. :mrgreen: Jinak ingredience sice mám napsané dle původního receptu, ale dost to peču odhadem - tedy někdy přidávám mouku, jindy mlíko, dokonce i šlehačky mi mnohdy stačilo jen 4oo g. Prostě myslím, že na tom není co zkazit a chuťově je to bomba. Tak vyzkoušejte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
24.6.22 21:17

Já jsem dělala do cukroví náplň - máslo, nutela, rum a oříšky. Krém byl dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.22 22:41

@Capricorn61 super mockrát děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

@kavenka děkuji moc ❤️️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

@VitaminC mockrát děkuji ❤️️

• Citovat
  • Upravit
22900
26.6.22 10:19
@VitaminC píše:
Dej si varit smetanu, az zacne bublat, tak ji odstav a nalamej do ni cokoladu s vysokym obsahem kakaa, jemne promichej, dokud se cokolada nerozpusti a dej do lednice pres noc. Pak uz staci jen vyslehat. Je to super tuhe, dobre se s tim pracuje..

Taky takhle dělám čokoládový krém ;)

Z té Nutelly bych to asi nezkoušela.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.22 12:36

@lucynka25 ano krém hotový mascarpone šlehačka rozpustná čokoláda nad parou všechno vyšleháne mockrát děkuji

• Citovat
  • Upravit
1250
29.6.22 21:24

Teď sem dělala nutelu +maskarpone trochu šlehačky a bylo to lixusni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat