Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, zrovna jdu péct dort a zjistila jsem, že tu mám prošlý kypřící prášek do pečiva. Můžu ho použít? Nakyne mi to těsto nebo ne? Popřípadě, čím ho nahradit? Sodu nemám.
@llida píše:Je otevřený. Je ho tam asi půlka.
Ja u tehle uzavrenych nekazicich veci se nebojim, pouzivam
@Janli píše:
Jak dlouho je prošlý?
Něco málo přes rok.
Jako asi vás to neotráví
, ale obávala bych se, zda bude fungovat - kypřit..
Jednou sem nějaký starý nasypala do jídla a buchta moc nevyběhla
Ja o vikendu pouzila skoro rok prosle susene drozdi. Testo normalne vykynulo. Neotevreneho prdopece bych se nebala. Ten otevreny byl aspon zavreny v mikrotenovem sacku?
Tak pokud je rok otevřený, vyhodila bych, vždyť to stojí pár korun. Pokud navlhnul, bude k ničemu.
Dorty peču většinou k určitým příležitostem, tak bych nic neriskovala. Dala bych ho do výlevku ve dřezu, zalila vroucí vodou z konvice a vyčistila tak odpad
a do nejbližší večerky bych skočila pro nový.
Jen dodám, že raději kupují bezfosfátovy. Je trošku dražší, ale pořád je to korunová položka a je mnohem lepší. Nezůstává po něm na jazyku ocásek
@adresa píše:
Dorty peču většinou k určitým příležitostem, tak bych nic neriskovala. Dala bych ho do výlevku ve dřezu, zalila vroucí vodou z konvice a vyčistila tak odpada do nejbližší večerky bych skočila pro nový.
Samozřejmě, že to peču jen tak, ke snídani /ke kávičce. Neriskovala bych, kdyby to bylo k nějaké příležitosti.
Ale stejně, množství dalších surovin, co tam člověk nasype, je výrazně dražší, než riskovat, že to zkazím korunovou položkou a budu moct leda vyhodit. Ale pokud byl v uzavřené skleničce, pravděpodobně tomu nic nebude. V každém případě za ty dvě hodiny už jsi to určitě rozsekla ![]()
@Shak píše:
Byl sice otevřený, ale uzavřený ve sklenici a vypadá v pohodě.Samozřejmě, že to peču jen tak, ke snídani /ke kávičce. Neriskovala bych, kdyby to bylo k nějaké příležitosti.
Rozumím.
Jen tak jako rychlovku peču piskotovy, jen vejce, cukr, mouka, citron, kapka rumu a lžice oleje.
Bez prášku do pečiva.