Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky Roládu jsem dělala minulou neděli
vlastně poprvé, povedla se, všichni ji chválili, dovnitř jsem dala vanilkový krém od DR. Oetkera…byl moc dobrý a mají různé druhy jsem koukala, tak to zkus někdy a třeba budeš spokojená ![]()
Dělám to samé, co počet vajec, tolik cukru a tolik pol. mouky, ale vejce s cukrem šlehám fakt dost dlouho pěkně do pěny, pak opatrně vmíchám pol. mouku a já se přiznám, dávám tak 1/4 prdopeče…Je dobrej piškot… ![]()
@Daša 2 píše:
Zakladatelka se ptala na krém né na piškot
původní zakladatelka z roku 2010 se ptala na krém. ta co dneska obnovila diskuzi se ptala na gumový piškot ![]()
@dvojmatka Aha, no a jak pak dál, když je upečeno? Bališ do utěrky nebo necháváš na papíře?
@Daša 2 píše:
@dvojmatka aha, tak to chce líp číst, že?
tak on ten název diskuze je trochu matoucí ![]()
@NikysekR píše:
@dvojmatka Aha, no a jak pak dál, když je upečeno? Bališ do utěrky nebo necháváš na papíře?
papír ještě před nalitím těsta pomažu máslem…líp se stahuje! po vyndání z trouby to i s papírem přenesu na mokrou utěrku a opatrně sroluju, chvíli nechám odpočinout a vychladnout a pak stáhnu papír! ta mokrá utěrka dobře pmůže, když těsto v některých místech je slabší a má tendenci praskat
tak ať se podaří ![]()
@dvojmatka Tak děkuju. Já to právě taky zabalila do utěrky, dělala jsem to stejně jako ty, jen jsem to nepomazala máslem. Spadlo to až potom, co jsem to rozbalila. Zkusím příště znova a snad se povede líp
.
@NikysekR určitě povede! mě se to jednou taky stalo - gumový piškoty jsem hned dva vyhodila…jsem byla líná zvlášť šlehat sníh a zvlášť žloutky - chvátala jsem a nevyplatilo se!
ale taky jsem zjistila, že i když nějakej recept dělám často a vždy se povede, tak někdy ne a podezřívám, že to může být i kvalitou mouky ![]()