Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
PoraĎte, prosím, nějaký dobrý krém do piškotové rolády, při nejhorším dám džem nebo šlehačku, ale raději bych zkusila něco lepšího. Díky
svokra zvykne rozmixovat karamelovy puding s maslom, mnaaaam ![]()
Sladší hustší (tak 3dcl mlíka na pytlík) pudink, po uvaření zasypat vanilkovým cukrem ať neudělá škraloup a vychladlý vyšlehat s celým máslem.
Nebo dát do robotu a rozmíchat nástavcem s noži, to bude úúplně hlaďounký.
dělám na 500ml mlíka 2 sáčky pudinku, uvařit, na hrnec dám potravinářskou folii a je to hladký jako miminkovská tvářička
. Rozšlehá se, přidám jedno a půl másla- prostě podle chuti, aby to nebylo samý máslo. Ochutím např. Kakaem, vanikovým aroma, čokoládou rozpuštěnou nebo čoko toping či jiná příchuť.
Další možnost: do toho pudinku nedávat máslo, ale tvaroh a zas rozšlehat.
Já svařím šlehačku s hořkou čokoládou, nechám vychladnout při pokojové teplotě, ušlehám máslo s cukrem a do toho pomaluju přilívám vychladlou šlehačku,je to opravdu mňamka.
Dělám jako Lakynka a nebo 1 máslo, cukr od oka, namleté ořechy od oka a pudink 200 ml a 1 sáček nebo je vynikající krém 1 kondenzované mléko (den předem 2 hodiny svařené) a 1 máslo.
tak já šlehám vajíčka s cukrem nad vodní párou,asi 10min,podle počtu vajíček …pak dám do robotu,došlehá se to do studena do pěny a pak zašlehám máslo+rum…přesný poměr vajíček,másla a cukru mám napsaný…
je výborný a zatím ze zkušenosti neoblíbenější a dlouho vydrží,hned se nezkazí,takže dobrý do cukroví na vánoce
Díky moc! Vyzkouším postupně všechny.
Klorane, prosím tě, mohla bys mi napsat přesný recept? Předem díky.
ZuzaM píše:
Díky moc! Vyzkouším postupně všechny.
Klorane, prosím tě, mohla bys mi napsat přesný recept? Předem díky.
je to přesně 7 vajec,20dkg cukru-může být i víc,jak kdo má rád…,2 vanilk.cukry to vše šlehat ve vodní lázni na teplotu prstu,nesmí to být moc horké jinak se to uvaří,asi 15-20min,do pěny,pak to buď míchám ručně nebo v robotu do schládnutí…pak přimíchám postupně 3 másla a rum…ať chutná !!!!!!!
tak dneska jsem dělala karamelový krém a je vynikající !!!!!!
nechat zkaramelizovat cukr,zalít šlehačkou 33%,nechat chvilku povařit,dokud se karamel nerozpustí…nechat odstat do druhého dne a pak vyšlehas s máslem…a je vynikající !!!!!
Issabell28 píše:
Já svařím šlehačku s hořkou čokoládou, nechám vychladnout při pokojové teplotě, ušlehám máslo s cukrem a do toho pomaluju přilívám vychladlou šlehačku,je to opravdu mňamka.
Taky tak, moc nesladím, a na ořechovém dortu s rybízovou marmeládou… Mnam.
Já dělám lehounký tvarohový:
Na jeden středně tučný tvaroh ve vaničce jeden kelímek šlehačky, vanilkový cukr a moučkový cukr na doslazení, ztužovač šlehačky.
Tvaroh se utře s cukry, ušlehá se šlehačka se ztužovači a tvaroh se do ní jemně zapracuje jako do sněhu. Hotovo ![]()
Je to nadýchané, ideální na léto s čerstvým ovocem, ale je to perfektní i s kompotovaným a třeba nastrouhanou hořkou čokoládou ![]()
Ahoj holky, potřebovala bych poradit, dnes jsem pekla roládu podle receptu na netu. Bylo tam jen 5 lžic pol. mouky, 5 lžic cukru a 5 vajec. Pěkně se upekla, potom jsem ji smotala a nechala vychladnout. No ale jak jsem ji rozbalila, byla úplně spadlá a těsto jakoby gumové. Není vůbec dobrá. Nevím, co jsem udělala špatně.
Dělám přesně tohle těsto a vždy se povede! dělám to tak, že ušlehám sníh, v další misce žloutky s cukrem do pěny a obě hmoty lehce stěrkou spojim, tak aby to neztratilo tu nadýchanost! a mouku vždy přidávám postupně…lžíci a lehce zatřu do tý hmoty…furt opatrně, aby to stále bylo nadýchané! je vždy parádní ![]()