Krém na opalování?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1126
8.6.10 11:14

A vecer ten opalovak omyvate? Nevstreba se to? Ja teda nekoupu kazdy den, i kdyz v lete teda mozna budu. A Pisou v navodu, ze je vodeodolny, tak to asi pujde smyt blbe.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
8.6.10 11:25

My u more se sprchujeme kazdy vecer, ale to spis kvuli pisku a jeste predtim se chodime koupat do bazenu, ale doma mame venkovni bazen a nekdy holky osprchuju jeste doma, nekdy pod venkovni sprchou a nekdy ne. V bazenu hlidam chemii, takze prechlorovany neni.

• Citovat
  • Upravit
5527
8.6.10 13:16
fusa píše:
A vecer ten opalovak omyvate? Nevstreba se to? Ja teda nekoupu kazdy den, i kdyz v lete teda mozna budu. A Pisou v navodu, ze je vodeodolny, tak to asi pujde smyt blbe.. :nevim:

My kokupeme od narození denně. Mně by teda bylo krajně nepříjemné, kdybych se večer před spaním neosprchovala (a ráno po probuzení jakbysmet :) ), takže k dítěti se chovám stejně. A v létě? To sprchujeme i během dne. Nikdy bych nedala spát spocené mimčo, navíc napatlané nějakým opalovacím krémem. :nevim: Samotné by mi bylo nepříjemné ze sebe ten krém nesmýt. Takže za sebe říkám ANO - určitě krém omýt. :palec:
Jo, a večer osprchuju, i když se celý den rochní v bazénu. Přece jen bazén bez chemie neexistuje, i když jí tam dáváme minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
8.6.10 18:11

Tak my koupeme teda jednou za 2-3 dny, páč mimčo se určitě tak nepotí jako dospělej člověk a navíc si myslím, že to může být i nezdravý, vysušuje se tím víc pokožka. Navíc je to názor téměř všech mamin v mým okolí, několika doktorů i článků co jsem četla všemožně v časákách pro maminky i knížkách. Ale samozřejmě jsem pro, aby si každá maminka dělala co si myslí, že je pro její mimí nejlepší. Ale myslím, že opalovací krém, pokud je pro děti, tak funguje i jako tělovej krém, není to snad nějaká patlanica co se musí co nejdřív umejt aby nepoškodila kůžičku ne? Trošku sem měla pocit, jak kdyby se tu bavilo o nějakým fuj repelentu nebo co:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
8.6.10 22:48

Maroussio, jasně - s tím koupáním to je každého věc. Jen jsem napsala svůj názor a to, jak to dělám já (my třeba ač koupeme nebo sprchujeme každý den, tak máme minimální spotřebu šamponů, gelů a takových těch srágorek… Prostě opláchnem a hotovo. Už jen kvůli rituálu a dobrému pocitu. Ale každého věc ;) ). Hlavně v létě mi ale fakt připadá, že i to mimino se hodně potí snad víc než my (malá má hodně vlásků a ty byly v létě totálně mokré, nebo i když jezdila v kočárku jen v plátěné košilce a plíně, tak prostě bývala zpocená, tak kraťoučké opláchnutí mi přišlo před spaním na místě. Ale proti gustu žádný dišputát ;) Hlavně že jsou děti zdravé a spokojené!
Jo, a ani o těch nejdražších opalovacích krémech si nedělám iluze - přece jen je to chemie. A tu já na sobě fakt nesnesu. Vím, že to nejsou „repelenty“, ale i tak… Ale nikomu nic nevnucuju. Jen píšu, jak to chodí u nás. (Druhé mimčo teď čekáme opět na léto, tak si to zopáknem :) Ale tohle léto prý nebude tak horké ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
9.6.10 08:07

My to mame tak, ze v zime koupeme obden nebo i prtouse jednou za 2-3 dny, ale v lete denne. To denne znamena i to, ze ho navecer venku oplachnu pod venkovni sprchou nebo starsi manzel pri zalevani pokropi hadici :lol:

Prave mi prijde, jak psala Lujle, ze nase holky jsou v lete daleko vic zpocene nez my - pri tom mnozstvi pohybu se neni co divit. Navic jsou obe hodne vlasate, starsi je ma huste jak kartace a mladsi zase kudrnate, takze kazdy den i jim macim hlavu. Navic ted v obdobi piskoviste i to mnozstvi pisku..

Ale kazdy at si to dela jak mu to vyhovuje. V zime taky nevidim duvod - navic diky mnozstvi obleceni mely pak holky suche flicky na nozickach, coz pricitam puncochacum…Kazdopadne po bobku minimalne jednou denne male oplachnu zadek a starsi na svuj pocit cista pouziva vlhcene ubrousky po kadeni jeste ted…

• Citovat
  • Upravit
30
9.6.10 10:00

Tak je fakt, že já ještě léto s prckem nezažila, narodil se v září, tak se teď teprve chystáme, třeba pak budu koupat dvakrát denně:-))Uvidíme…s těma opalovákama taky nevím, mám opalovací olejíček od Hadka, ale je to jen 15, tak nevím jestli by to stačilo, budeme s malým na chatě, samozřejmě hlavně ve stínu. Asi bych koupila ještě jeden s vyšším faktorem, ale zase s emi na něj nechce plácat nějakou chemču… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
9.6.10 10:59

S tim koupanim, mala je narozena v unoru a zatim teda vedra nebyla, spis naopak, takze jsme koupali taky 2-3 x tydne, potit se ted teda zacala hodne, je furt takova upatlana, ale ja ji otiram aspon 1 denne zinkou, stejne kdyz rve nebo po jidle je zase upocena, koupani mame ted spis jako zabavu. Je fakt, ze jestli budou takovyhle vedra, tak ji asi denne vykoupu , bude ji to prijemny, ale jinak treba v zime mi denni koupani prislo zbytecny, hlavne u malyho miminka. Ale tohle je individualni, kazdy to ma jinak. Jinak krem na opalovani jsem jeste nezkousela, sli jsme ven vzdycky az k veceru, tak dneska ji ho namazu, pujdem pres poledne, stejne ji ale necham ve stinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.6.10 13:10

Souhlasím s vámi, že koupání v zimě určitě není nutné denně, když se pusa, zadek a ruce opláchnou žínkou. Ale v létě to je fakt mazec, když jsou ta 30 stupňová vedra! A jak píše Hanka - do toho písek, krémy na opalování atd… (Písek samozřejmě nehrozí u novorozeňat ;) )
Naše malá je narozená v červnu,takže si jako miminko zvykla na dennodenní koupání (byla tehdy šílená vedra a ona byla pořád durch) a pak už jsme u toho zůstali. Možná kdyby se narodila v zimě, tak ji taky denně nekoupu, takto jsme si to ale tak zavedli, že prostě očvachtáme každý večer (žádné drhnutí šampony a mýdly :cert: ). Druhé mimčo čekám teď každým dnem - takže taky červen, takže předpokládám, že to s koupáním budeme mít stejné. No, mně teď bohatě stačí, když jde malá spát po obědě jen v plíně, jinak úúúplně nahatá, a probouzí se totálně zpocená, vlasy jak kdyby ji omývali pod sprchou… takže valíme do bazénu, kde se rochníme do večera, a pak stejně ještě ve vaně osprchuju, abych smyla trošku té bazénové chemie. Já se taky sprchuju, když vylezu z bazénu (a to tam těch sra..ek moc nedáváme, ale co si budem povídat - bez nich to prostě v bazénu nejde :nevim: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
2.5.12 17:17

Chtěla bych oživit tuto diskusi :-) to , že děti určitě mazat je jasný, vyhýbat se sluníčku to taky ikdyž s ročním dítětem co se snaží všemožně z kočárku vykukovat a některý už ťapkají to jde někdy těžko :-)

Já bych spíš chtěla vědět jaké opalovací mlíko mám pořídit, nechci nic hutnýho, aby se to špatně roztíralo, někde jsem četla, že dobrý je garnier, ale mlíko je 50ka a sprej (což bych raději) je jen 30ka. S jakými opalováky máte zkušenosti???
Děkuji za reakce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.5.12 17:22

Mám ještě z loňska garnier amber solaier to poslední slovo asi píšu blbě) - je to 50ka mléko ve spreji a jsem spokojená. Do kabelky mám nějakou 30 od nivei. Ale ten garnier se líp roztírá.

• Citovat
  • Upravit
481
2.5.12 17:25

@lucenka fakt 50ka? hledám to na netu a všude píšou 30ka tak nevím, mě by právě vyhovovala ten sprej, ale 30 se mi zdá málo. 4etla jsem, že v testech obstál tento krém moc dobře, snad jako druhý. Ale díky, ještě pohledám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
2.5.12 17:26

Máš pravdu, teď jsem to našla :-) a voní nějak? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.5.12 17:30

tady jsem našla tu 50 ve spreji http://www.drogerielevne.cz/…-ml/d-73599/
Ale koukám, že jinde už ho mají bez toho rozprašovače :(

• Citovat
  • Upravit
lucenka
2.5.12 17:33

Lehce voní, ale není to nic silného. Kluk v době kdy jsem ho kupovala, měl náběh na ekzém a zvládl ho v pohodě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

Urea Cica Repair+ 400 ml