Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky, prosím zkušené cukrářky o recept na krém určený na zdobení dortů budu dělat tento dekor http://www.www.toprecepty.cz/…7-dort-slon/, a dneska jsem si zkoušela ten krém co je tam uvedený a byl děsný, roztékal se a pořádně nedržel tvar. Pokud by to bylo možné kdyby byl v bílé barvě, jelikož jsem dneska ten krém barvila na modro a vznikla z toho zelená
Za rady děkuji ![]()
Tři pudingy na 750ml mléka by mělo být akorát. Já bych tam nelila tu vodu, ale míchala do vystydnutí nebo sundala škraloup, který se vytvoří. Zelená ti vznikla tím, že jsi měla žlutý puding (vanilkový dr.Otker je hodně žlutý). Použij třeba Amylon nebo třeba kokosový, ten je bílý.
Kokosový puding uvaříš ve 250ml mlíka + 2 lžíce cukru, necháš vychladnou, ale před tím posypeš cukrem, aby nevznikla škraloup, klasický máslo, necháš trochu povolit ušlecháš a přidáš puding+cukr, popř. nějaké aroma, rumové apod.
Takže je to asi jeden a ten samý recept, no zkusím ten kokosový puding. Fakt ale nechápu proč mi to tak teklo, že by ten puding byl trošku teplejší? ![]()
Příspěvek upraven 19.01.12 v 15:52
chce to klasicky maslovy, proste uvar ty pudinky, super jsou smetanove a jsou i bile a pak nech vychladnout, ale tak do vlazna a zamichej maslo v pokoje teplote, vynech tu vodu, staci kdyz misku s uvarenymi pudinky potahnes folii a zabranis tim skraloupu
nebo zkus udelat tenhle
250 ml mléka
2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
50 g Omegy
moučkový cukr dle chuti
250 g másla
Abychom zabránili hrudkám, mouku rozděláme do mléka přes sítko. Do hotové horké kaše dáme 1 vanilkový cukr a 50g Omegy. Mícháme do rozpuštění tuku. Na kaši položíme igelitový sáček (tím zabráníme vzniku škraloupu) a necháme vychladnout. Máslo a cukr dle chuti šlehačem utřeme a po lžících přidáme vychladlou kaši. Vše by mělo mít pokojovou teplotu. Můžeme přidat kakao.
Lastkecka píše:
Takže je to asi jeden a ten samý recept, no zkusím ten kokosový puding. Fakt ale nechápu proč mi to tak teklo, že by ten puding byl trošku teplejíš?
pokud ji měla teplý puding tak to bude tím, chvíli to dej do ledničky, ale zase at ti to moc neztuhne. ![]()
EvaG píše:Lastkecka píše:pokud ji měla teplý puding tak to bude tím, chvíli to dej do ledničky, ale zase at ti to moc neztuhne.
Takže je to asi jeden a ten samý recept, no zkusím ten kokosový puding. Fakt ale nechápu proč mi to tak teklo, že by ten puding byl trošku teplejíš?
ježiš to je alchymie tohle to ![]()
Lastkecka píše:
Takže je to asi jeden a ten samý recept, no zkusím ten kokosový puding. Fakt ale nechápu proč mi to tak teklo, že by ten puding byl trošku teplejší?Příspěvek upraven 19.01.12 v 15:52
ten krem musis mit z lednice, nez ho naneses na dort
Lastkecka píše:
Takže je to asi jeden a ten samý recept, no zkusím ten kokosový puding. Fakt ale nechápu proč mi to tak teklo, že by ten puding byl trošku teplejší?Příspěvek upraven 19.01.12 v 15:52
Kdyby byl teplejší puding, to by se ti asi srazilo nebo rozteklo přidané máslo. To je divný ![]()
jizvíková píše:Lastkecka píše:ten krem musis mit z lednice, nez ho naneses na dort
takže dát do lednice, tam právě píšou že ne
no jsem zvědavá jak ten dort dopadne ![]()
Lastkecka píše:jizvíková píše:takže dát do lednice, tam právě píšou že neLastkecka píše:ten krem musis mit z lednice, nez ho naneses na dort
no jsem zvědavá jak ten dort dopadne
Hele, puding i máslo musí mít stejnou teplotu, nejlépe pokojovou, než to smícháš. No a hotový krém dej na chvíli do lednice, ale aby jsi ho neměla tvrdý (je v tom máslo), tak ho tam nemůžeš nechat hodiny…
Holky máte pravdu, zdobila jsem roládu a ted koukla do ledničky a už je krásně tuhý, díky za rady ![]()
Ahojte, cetla jsem prispevky, ale jsem na vareni fakt nemozna. Mohly byste mi prosim popsat ten postup jako pro „blbecka“?
Jak je to tam s tou kasi z mouky? To se proste da varit mleko, do toho se vmicha mouka a ono to zhoustne? Pak se uvari pudink, ktery se musi nechat vychladnout na pokojovou teplotu, ale ne do lednicky? Pak se to nejak smicha jeste se zmeklym maslem a vysleha?
Pokud mate takovy nejaky recept na krem, ktery je vhodny na zdobeni a nechutna maslove, muzete mi ho sem napsat? Na internetu je receptu spousta a ja jsem z toho jelen. Potrebuji to krok po kroku.
Diky, diky, diky.
@Kettlery Dáš vařit hrnek mlíka a 100g cukru (ale dávám méně, tak 70, je to dost sladké…), v trošce mlíka ještě rozmícháš pytlík pudinku, vliješ, uvaříš pudink - bude hodně hustý. Po vršku posypu vanilkovým cukrem a nechám vychladnout normálně v kuchyni na lince.
Předem mám z ledničky vytáhnuté máslo, aby pro změnu změklo a taky mělo tu pokojovou teplotu.
Vyšlehat se mi to zrovna nedaří, takže až je pudink vychladlý a máslo měkké, vrazím to do robotu s noži a rozmašíruju tím robotem, krém je pak hlaďounký jak dětská prdelka ![]()
Jestli nemáš robot, asi to budeš dělat tím šlehačem, pak bych se co nejvíc snažila omezit vznik škraloupu na tom chladnoucím pudinku. Nějaký se udělá i po tom zasypání cukrem totiž.