Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak pro pobavení.....:))jsem asi naprostý tele na palačinky:)Můj syn je miluje já taky ALE i kdžy je dělám přesně jako moje mamka NIKDY tak nevypadají…jo možná jedna z deseti ale jinak.....bud jí mám moc tlustou nebo kostrbatou nebo nevím co jen vyjímečně se povede tenká velká kulatá.Přitom vaření mi nedělá problém,at jde o cokoliv jiného zvládnu bez problémů ale ty pitomý palačinky mě fakt vytáčí
Nemáte někdo typ?Když to naleju na pánev a zatočím jako mamina mám to neívm jak to správně popsat no nerozleje se to rovnoměrně všude…jsem takový tele jenom já?Nemáte někdo fígl?
Tak napadá mě že bud je těsto hustý, nebo ho dáváš málo. Moje mamka tam rozjele jeden šufánek, ale já mám jinou velikost pánve tak dávám jden a půl ![]()
na jaký pánvi to děláš? já dělam na teflonu, dam pod to i trochu oleje a povedou se, to vypiluješ ![]()
jako bych se videla pred rokem
jednou takhle ke me prijela kamaradka- co si udelame na veceri? no palacinky:D tak jsem udelala testo a zacla smazit, no jak ja jsem se stydela
tlusty nezvhledny, nic s palacinkami tato placka nemela spolecneho
problem byl v tom, ze jsem tam nalila toho oleje do panve az az
tak se toho chytla, vylila olej a najednou to slo i me, od te doby delam jen ,,na sucho" ![]()
A já jsem na tom s palačinkama stejně jako ty
A to se mi jich ještě několik roztrhne, tak letí do koše
Tak jsem si poradila tak, že je nedělám ![]()
No já dávám jednu žběračku
nevím jako asi fakt bych potřebovala nějakýho šéfkuchaře aby mi to názorně ukázala a podíval se kde dělám chybu přitom je to primitivní ![]()
Ja jsem to taky driv neumela,a chyba byla v tom,ze jsem tam vzdy mela hodne oleje.Ted si vzdycky naleju trosicku oleje a kdyz je to rozpaleny,tak to jeste trochu vytru ubrouskem,aby bylo oleje fakt jen minimalni vrstva.Naberackou naleju testo a krouzivym pohybem rozleju.Prvni se mi vetsinou nikdy nepovede,ale pak uz to jde jak po masle ![]()
Crystal87 píše:
Tak pro pobavení.....:))jsem asi naprostý tele na palačinky:)Můj syn je miluje já taky ALE i kdžy je dělám přesně jako moje mamka NIKDY tak nevypadají…jo možná jedna z deseti ale jinak.....bud jí mám moc tlustou nebo kostrbatou nebo nevím co jen vyjímečně se povede tenká velká kulatá.Přitom vaření mi nedělá problém,at jde o cokoliv jiného zvládnu bez problémů ale ty pitomý palačinky mě fakt vytáčí![]()
![]()
Nemáte někdo typ?Když to naleju na pánev a zatočím jako mamina mám to neívm jak to správně popsat no nerozleje se to rovnoměrně všude…jsem takový tele jenom já?Nemáte někdo fígl?
Jsme dvě, mě se nikdy nepovedly palačinky slabé, vždycky jsou silné a ani mi nechutnají tak, jak od někoho jiného ![]()
Typ nemam, ale chci te uklidnit. Nejsi takovy tele jen ty
Z palacinek dostavam osypky
A muj otcim, sedesatnik, ktery vari cely zivot, dela palacinky z pytliku ![]()
Jen tak mimochodem, jednou jsem melafakt nadherny hladky, nadychany testo. Tesila jsem se, ze se mi palacinky budou delat samy. Jenze! Hned prvni se mi na panvi nechutnym zpusobem priskvarila
Rikam si, fajn, prvni se nikdy nepovede. Ale me se nepovedla ani druha, treti, pata
Az potom jsem si vsimla, ze jsem do testa misto mouky nasypala cukr
![]()
alsem píše:dělám na tlefonu…ale vidíš to mě nenapdalo olej tma dávám tka to zkusím bez oleje budu trénova jen palačinky teda troufám si říct že jsem dobrá kuchařka rozhodně se nestydím někoho pozvta na oběd jen ty palačinyk mě hrozně štvou ale zkusit na sucho mě nenapadlo to bude fakt asi tímjako bych se videla pred rokem
jednou takhle ke me prijela kamaradka- co si udelame na veceri? no palacinky:D tak jsem udelala testo a zacla smazit, no jak ja jsem se stydela
tlusty nezvhledny, nic s palacinkami tato placka nemela spolecneho
problem byl v tom, ze jsem tam nalila toho oleje do panve az az
tak se toho chytla, vylila olej a najednou to slo i me, od te doby delam jen ,,na sucho"
Chce to udělat tak středně husté těsto, pánev pořádně vymašlovat rozehřátým máslem a nechat pořádně rozpálit. Liju tam tak jednu velkou sběračku těsta a pořádně to rozleju po celé pánvi. Obracím to většinou tak, že to hážu do vzduchu a pak podmáznu.
Fiducia píše:
Typ nemam, ale chci te uklidnit. Nejsi takovy tele jen tyZ palacinek dostavam osypky
A muj otcim, sedesatnik, ktery vari cely zivot, dela palacinky z pytliku
Jen tak mimochodem, jednou jsem melafakt nadherny hladky, nadychany testo. Tesila jsem se, ze se mi palacinky budou delat samy. Jenze! Hned prvni se mi na panvi nechutnym zpusobem priskvarilaRikam si, fajn, prvni se nikdy nepovede. Ale me se nepovedla ani druha, treti, pata
![]()
![]()
Fiducia píše:
Typ nemam, ale chci te uklidnit. Nejsi takovy tele jen tyZ palacinek dostavam osypky
A muj otcim, sedesatnik, ktery vari cely zivot, dela palacinky z pytliku
Jen tak mimochodem, jednou jsem melafakt nadherny hladky, nadychany testo. Tesila jsem se, ze se mi palacinky budou delat samy. Jenze! Hned prvni se mi na panvi nechutnym zpusobem priskvarilaRikam si, fajn, prvni se nikdy nepovede. Ale me se nepovedla ani druha, treti, pata
![]()
![]()
já smažím na palačinkové pánvi (s nízkým okrajem), rozpálím ji, namočím si peroutku nebo štětec do oleje a jen lehce potřu pánev, naliju těsto, krouživým pohybem ho rozliju po pánvičce, ztlumím plamen a čekám… ve chvíli, kdy se palačinka sama odlepí od pánve (tj. když vezmu pánvičku a „zakvedlám“ s ní, tak se palačinka začne posouvat), tak otočím a dosmažím z druhé strany… před každou palačinkou znovu potřu pánev troškou oleje (většinou si naliju do skleničky nebo hrnečku tak 1-2 cm oleje a tam štětec namáčím) a daří se mi krásné tenké palačinky ![]()