Neumím palačinky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
174
25.6.23 19:29

Dost pomáhá dát to těsto odpočinout, jestli děláš palačinky k snídani, tak připravit večer a nechat přes noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7350
25.6.23 19:33
@Dollorres píše:
Oživuju diskuzi. Na rovinu nejsem vůbec dobrá ve vaření, nenaučila jsem se to jako dospívající a brzy si vzala chlapa, co vařil. Takže mě se to vyhnulo, tak jednou za 3 roky byl pokus, kterej skončil v koši. To se nedalo jíst.
Dobře, teď už naše soužití skončilo a děti milují palačinky. Už jsem pár pokusů udělala a buď to plave v oleji, je tam toho moc, takže to nešlo obrátit, dole spálený na hoře tekutý nebo se mi to připaluje a lepí na pánev. A nejpovedenější pokus měl černé okraje :nevim: Nechápu proč, postupuju podle návodů i videonávodů. Jinak vajíčka mi celkem jdou, tak nechápu, co je takovej problém na palačince :mrgreen:
Zkoušela jsem jak ty v prášku, tak standardní z mouky a ještě jsem tu našla ketomix prášek. Nic mi nevychází. :mrgreen: :nevim:

Nejlepší jsou hotové v lidlu, v chladaku mají. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
25.6.23 19:54
@Mámou naskok píše:
Dost pomáhá dát to těsto odpočinout, jestli děláš palačinky k snídani, tak připravit večer a nechat přes noc.

Odpočinutý těsto je super, když si vzpomenu, připravuju předem.
Jinak taky mám svůj poměr, jedu od počtu lžic mouky, mlíko pak od oka podle hustoty a v Ano šéfe říkal Z. P. vejce až na konec, jako po mouce a mlíku rozmíchat, že pak nejsou hrudky..a fakt. Pánev mám na palačinky s nízkým rantlem a dvě sběračky (mám malou) na jednu palačinku, aby se rozlila po celé pánvi a byla i pěkně tenká.
Palačinky nemusím, ale syn je miluje a je to taková rychlo chudobná nouzovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22892
26.6.23 09:04

Já dělám 0,5l mléka, 200g hladké mouky, 1 vejce a rozšlehám šlehačem, aby nebyly hrudky. Nechám odstát. Smažím na kapce kokosového oleje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí