Neumím palačinky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50155
18.1.12 14:57
Dice píše:
Nelisa píše:
Základem je hodně rozpálená pánev, potřená olejem, používám keramickou nebo teflonovou, těsto nalít a hodně rychle pohybem pánve rozlít rovnoměrně po pánvi.
Těsto dělám: 1/2 litru mlíka, 200g hladké mouky, 1 vajíčko, špetka soli. Do hladka rozšlehat, nechat čtvrt hodiny odpočinout. Při každém nabrání předem promíchat, prostě naběračkou těsto promíchám a pak teprve nabírám na nalití na pánev. Palačinky jsou tenké a netrhají se. Trhají se, když není dost rozehřátá pánev.
Muzu jenom dotaz- kolik palacinek asi je?? :kytka:

Tak z 1/2 mléka máme tak 8 palačinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
18.1.12 15:07

Ahoj, necetla jsem vsechny prispevky, tak snad nebudu opakovat. Ja jsem byla na palacinky vzdycky antitalent, ale minule se mi povedly uplne na vybornou. Mam panev prumer 26cm, novou Tefal. Recept jsem udelala: 140 g hladke mouky, spetka soli, 250ml mleka, 2 vejce, trocha masla. Prosit mouku se soli, proslehat vejce, pak mleko a postupne pomalu mouku a trosicku masla. Potom jsem testo nechala protect pres sito, abych se zbavila hrudek a testo nechala 30 min odlezet na chladnejsim miste, ale lednici ne-e (nemelo by se potom trhat). Potom jsem poradne rozpalila panev a dala vetsi polovinu sufanku.

Vzdycky jsem mela problem s rozlitim testa, zkusila jsem ho na panvi tedy rozetrit silikonovou maslovackou a slo to JEDNA BASEN, uplna parada, doporucuju vyzkouset! Panev pred kazdou palacinkou vytrit trosickou masla a i prvni palacinka byla luxusni. Hlavne byly krasne tenke jako papir a nikde se mi netrhaly. Jinak do testa jeste pridavam trochu vanilkoveho cukru, ale nemusi byt.

Tak takto jsem se naucila delat palacinky. Snad se taky povedenou a fakt doporucuju tu maslovacku na rozetreni testa, parada. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
18.1.12 15:11

jo a ještě maly trik kuchařu ,trošku prášku do pečiva jsou pak vyborny ,nadychany :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
18.1.12 15:36

Tak jsem je udělala jako zákusek a dvě už snědla :oops: a počítala, je jich deset, průměr mají 18cm (středně velká pánvička, taky Ikea), naběračku na ně používám cca 60ml (nabírám lehce pod okraj). Třeba to někomu pomůže. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
25.6.23 10:25

Jak děláte palačinky

Oživuju diskuzi. Na rovinu nejsem vůbec dobrá ve vaření, nenaučila jsem se to jako dospívající a brzy si vzala chlapa, co vařil. Takže mě se to vyhnulo, tak jednou za 3 roky byl pokus, kterej skončil v koši. To se nedalo jíst.
Dobře, teď už naše soužití skončilo a děti milují palačinky. Už jsem pár pokusů udělala a buď to plave v oleji, je tam toho moc, takže to nešlo obrátit, dole spálený na hoře tekutý nebo se mi to připaluje a lepí na pánev. A nejpovedenější pokus měl černé okraje :nevim: Nechápu proč, postupuju podle návodů i videonávodů. Jinak vajíčka mi celkem jdou, tak nechápu, co je takovej problém na palačince :mrgreen:
Zkoušela jsem jak ty v prášku, tak standardní z mouky a ještě jsem tu našla ketomix prášek. Nic mi nevychází. :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22511
25.6.23 10:40

Zakladem je dobra panvicka. Pak naleju olej do rozpalene panve a naklanim panev tak, aby olej prosel kazdym misteckem. Pote olej sleji do hrnicku. Na panvicku naleju naberackou testo. Zase naklanim tak, aby se pekne rozlilo po panvicce. Obracim az kdyz je videt, ze uz je to z druhe strany hotove. Z te druhe strany je to uz rychlejsi. Vyndam obraceckou na papirovou uterku na taliri a ubrouskem vysaju prebytecny tuk. A takto pred kazdou palacinkou tim olejem vyleju panev a sleju do hrnecku. Vetsinou jedu 2 panve najednou, at to netrva dlouho. Recept delam podle Kacera Donalda :lol: -uplne jednoduche. Litr mleka, 6 vajicek, pul kila hladke mouky a 2 lzice perlive vody. Jeste jednodussi jsou Exra rychle livance. Deti take miluji a nepotrebujes slehac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
25.6.23 10:41

@Dollorres 200g mouky, 400ml mléka, 2 vajíčka a špetka soli. Vsechno vysleham a smazim úplně bez oleje na neprilnave pánvi🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
25.6.23 10:43

Hladká mouka, cukr, vejce, sůl, někdo dělá z bílků sníh. Já ne. Zkus to nahrnkovat. Hrnek mouky, půl hrnku cukru, jedno vejce, hrnek mlíka. Ono to nesmí být úplně tekutý ani moc jistý. Taková trochu "omáčka. " Hodně rozpálená pánev a olej dávat mašlovačkou. :nevim: naliju na pánev zběracku, roztáhni po pánvi a čekám až se sama odlepí, pak otočím.
Já spoustu věcí dělám od oka. Palačinky taky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116073
25.6.23 10:45

@Dollorres co máš za pánev?
Já dělám na teflonove a jen pomažu prepustenym máslem, pár kapek.
A základ je nechat těsto před smažením aspoň půl hodiny v lednici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116073
25.6.23 10:47
@Atisia píše:
Hladká mouka, cukr, vejce, sůl, někdo dělá z bílků sníh. Já ne. Zkus to nahrnkovat. Hrnek mouky, půl hrnku cukru, jedno vejce, hrnek mlíka. Ono to nesmí být úplně tekutý ani moc jistý. Taková trochu "omáčka. " Hodně rozpálená pánev a olej dávat mašlovačkou. :nevim: naliju na pánev zběracku, roztáhni po pánvi a čekám až se sama odlepí, pak otočím.
Já spoustu věcí dělám od oka. Palačinky taky :roll:

Dáváš cukr? Já jen mlíko, vajíčka, špetka soli a mouku prisypu odhadem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
25.6.23 10:50
@aiwwa píše:
Dáváš cukr? Já jen mlíko, vajíčka, špetka soli a mouku prisypu odhadem.

No dávám a nebo vanilkový, skořicový, co mám. Ale zase spíš podle toho jak kyselou mám marmeládu. Třeba. Takže od oka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
25.6.23 10:52

Dobra panvicka a spravna konzistence. Ja testo delam od oka. Zkousej kazdy den a urcite budou super za tyden!

• Citovat
  • Upravit
32124
25.6.23 11:00

Já dělám tyhle : 300 ml mléka, 200 ml vody, 100 ml oleje, 2 vejce, 200 g hladké mouky, špetka soli…nechám to třeba půl hodinky odstát, aby mouka nabobtnala…pánev musíš mít rozpálenou, kápnu na ní trochu oleje a smažím…první se většinou nepovede ;)..pánev mám teflonovou, na té se smaží dobře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.6.23 11:13
@Dollorres píše:
Oživuju diskuzi. Na rovinu nejsem vůbec dobrá ve vaření, nenaučila jsem se to jako dospívající a brzy si vzala chlapa, co vařil. Takže mě se to vyhnulo, tak jednou za 3 roky byl pokus, kterej skončil v koši. To se nedalo jíst.
Dobře, teď už naše soužití skončilo a děti milují palačinky. Už jsem pár pokusů udělala a buď to plave v oleji, je tam toho moc, takže to nešlo obrátit, dole spálený na hoře tekutý nebo se mi to připaluje a lepí na pánev. A nejpovedenější pokus měl černé okraje :nevim: Nechápu proč, postupuju podle návodů i videonávodů. Jinak vajíčka mi celkem jdou, tak nechápu, co je takovej problém na palačince :mrgreen:
Zkoušela jsem jak ty v prášku, tak standardní z mouky a ještě jsem tu našla ketomix prášek. Nic mi nevychází. :mrgreen: :nevim:

Odkud jsi? Prijedu, naucim.

Ne, vazne, nemas nejakou kamosku, co to umi? Je to jednoduche, chce to akorat grif.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3021
25.6.23 11:14

Dávám 140g hl. mouky, 2 vajíčka, 300ml mléka, dvě PL oleje a jeden vanilkový cukr+špetka soli. Nechám stát a většinou ještě další aspoň půldeci mléka přidám.
Mám ráda těsto řidší a palačinky tenké.
Pánev potírám mašlovačkou namočenou v oleji.
Sporák zaplý na stupeň 6 z 9.
Na tom taky dost záleží, aby se nedělaly moc pomalu, ani rychle.
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport