Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky fakt mě těší že v tom nejsem sama
ale fakt dík za radu příště bez oleje jen to třeba vytřu a uvidíme ono je to asi fakt tím že ho tam dávám moc to mě nenapadlo…syn je má hrozně moc ráda tka se vždy těšm dělám mu je s takovou láskou… a pak mi to je vždy líto i kdžy on se nacpe a chválí jaké jsou výborné no ale mě hanba fackuje no
Betynka87 píše:Crystal87 píše:Jsme dvě, mě se nikdy nepovedly palačinky slabé, vždycky jsou silné a ani mi nechutnají tak, jak od někoho jiného
Tak pro pobavení.....:))jsem asi naprostý tele na palačinky:)Můj syn je miluje já taky ALE i kdžy je dělám přesně jako moje mamka NIKDY tak nevypadají…jo možná jedna z deseti ale jinak.....bud jí mám moc tlustou nebo kostrbatou nebo nevím co jen vyjímečně se povede tenká velká kulatá.Přitom vaření mi nedělá problém,at jde o cokoliv jiného zvládnu bez problémů ale ty pitomý palačinky mě fakt vytáčí![]()
![]()
Nemáte někdo typ?Když to naleju na pánev a zatočím jako mamina mám to neívm jak to správně popsat no nerozleje se to rovnoměrně všude…jsem takový tele jenom já?Nemáte někdo fígl?
nejspíš tam dáváš moc mouky, občas se mi to stane, tak to naředím mlékem
AstraG píše:
no nevím, úplně na sucho se mi moc nezdá
zalezi i na panvi, kdyby se pripalovala, muzes klidne 2,3 kapky, ale vic fakt ne, u me to byl opravdu tady ten problem ![]()
hlavne zkouset a nevzdavat se ![]()
Tak ja mam tip na dobre palacinkove testo a to: pridat do testa stamrlik tj. asi pul deci oleje. Testo je krasne vlacne. Mouku pouzivam hladkou. Palacinky jsou vynikajici.
chaarleene píše:
já smažím na palačinkové pánvi (s nízkým okrajem), rozpálím ji, namočím si peroutku nebo štětec do oleje a jen lehce potřu pánev, naliju těsto, krouživým pohybem ho rozliju po pánvičce, ztlumím plamen a čekám… ve chvíli, kdy se palačinka sama odlepí od pánve (tj. když vezmu pánvičku a „zakvedlám“ s ní, tak se palačinka začne posouvat), tak otočím a dosmažím z druhé strany… před každou palačinkou znovu potřu pánev troškou oleje (většinou si naliju do skleničky nebo hrnečku tak 1-2 cm oleje a tam štětec namáčím) a daří se mi krásné tenké palačinky
Dělám to samé, akorát místo oleje používám rozehřáté máslo ![]()
záleží i na mouce, já dělám půl na půl, hladká a polohrubá, jedno vejce, lžička cukru, takže těsto skoro nesladím…A dělám tak na lžíci oleje, více ne, naleju celý šufánek, zatočím, jakmile chytne krustu, pohrábnu obracečkou, uvolním, a otočím obracečkou. Nikdy se mi neroztrhly. Pánev ale musí mít teflon
alsem píše:AstraG píše:zalezi i na panvi, kdyby se pripalovala, muzes klidne 2,3 kapky, ale vic fakt ne, u me to byl opravdu tady ten problem
hlavne zkouset a nevzdavat se
Tak bez tuku se mi to připeklo i na keramické pánvi ![]()
MUFICE píše:alsem píše:Tak bez tuku se mi to připeklo i na keramické pánviAstraG píše:zalezi i na panvi, kdyby se pripalovala, muzes klidne 2,3 kapky, ale vic fakt ne, u me to byl opravdu tady ten problem
hlavne zkouset a nevzdavat se
tak jak priste budu delat palacinky, udelam jednu s olejem a jednu bez a hodim sem fotecku pro zasmati ![]()
MUFICE píše:
Chce to udělat tak středně husté těsto, pánev pořádně vymašlovat rozehřátým máslem a nechat pořádně rozpálit. Liju tam tak jednu velkou sběračku těsta a pořádně to rozleju po celé pánvi. Obracím to většinou tak, že to hážu do vzduchu a pak podmáznu.
Za letu
. Ne dělám si srandu.
Já taky perlila. Nalila jsem mléko, nasypala mouku, vše podle receptu. Jen to těsto bylo šíleně řídký. Na pánvi se to pálilo. Tak jsem přisypala postupně všechny mouky (různé), co jsem měla a pořád to teklo, pálilo se to. Těsto letělo do WC, stará, hnusná a hrbatá pánev do odpadků (seškvařila mi odpaďák neb byla horká) a já měla amok. Asi za půl hodiny jsem vyzkoumala, že na odměrce je nápis milch a mehl a já to mlíko lila podle odměrky na mouku. A bylo mi divný, že podle odměrky se do půllitru „mléka“ vejde z té krabice nějak víc.
Základem je hodně rozpálená pánev, potřená olejem, používám keramickou nebo teflonovou, těsto nalít a hodně rychle pohybem pánve rozlít rovnoměrně po pánvi.
Těsto dělám: 1/2 litru mlíka, 200g hladké mouky, 1 vajíčko, špetka soli. Do hladka rozšlehat, nechat čtvrt hodiny odpočinout. Při každém nabrání předem promíchat, prostě naběračkou těsto promíchám a pak teprve nabírám na nalití na pánev. Palačinky jsou tenké a netrhají se. Trhají se, když není dost rozehřátá pánev.
já mám trošku křivou kuchyn,tím pádem mám nakřivo i sporák a pánvička je nakloněná na jednu stranu,takže s palačinkama mám taky potíž
v tvém případě bude problém v těstě ![]()
Vyzkoušeno několikrát a super těsto! Děláme i na sladko. Netrá se, nelepí se, je skvělý…
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Asi si je dnes udělám, zkusím
Mám na ně shodou okolností asi 4 dny chuť - s Nuttelou a šlehačkou - což normálně nejím ![]()
pannda píše:
záleží i na mouce, já dělám půl na půl, hladká a polohrubá, jedno vejce, lžička cukru, takže těsto skoro nesladím…A dělám tak na lžíci oleje, více ne, naleju celý šufánek, zatočím, jakmile chytne krustu, pohrábnu obracečkou, uvolním, a otočím obracečkou. Nikdy se mi neroztrhly. Pánev ale musí mít teflon
Souhlas s panndou,akorát já dávám polohrubou celou a postup mám naprosto stejný. Jen pozor na pánec,mám Tefalku,ale ta už je asi léty ošlehaná větrem a sněhem a tak obyč.smaltovanou s teflonovým povrchem a je to uplně jiná kategorie smažení. Není teflon jako teflon. ![]()