Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky. Poraďte prosím nějaké osvědčené recepty na občerstvení. O víkendu nás čeká manželova oslava narozenin a já už jsem v koncích. Pořád se něco slaví a mě už nebaví dělat pořád to stejné typu jednohubky, chlebíčky, obl.mísy apod.
Máte nějaké jednoduché a dobré receptíky na nějaké dobrůtky k mlsání??
http://www.mamincinyrecepty.cz/…minirohlicky
Mňam.
Příspěvek upraven 30.01.16 v 16:13
U nás teď jedou šneci: na listové těsto natřeš kečup, pokladeš šunku, nastrouháš sýr a zasypeš grilovacím kořením. Zamotáš do štrůdlu a nakrájíš na cm silná kolečka. Položíš na plech, potřeš vajíčkem a pečeš do zlatova. Je to mňamka a strašně snadné a rychlé. Náplň si dáš, co máš ráda, ale u nás je tohle top!! ![]()
janisska píše:
U nás teď jedou šneci: na listové těsto natřeš kečup, pokladeš šunku, nastrouháš sýr a zasypeš grilovacím kořením. Zamotáš do štrůdlu a nakrájíš na cm silná kolečka. Položíš na plech, potřeš vajíčkem a pečeš do zlatova. Je to mňamka a strašně snadné a rychlé. Náplň si dáš, co máš ráda, ale u nás je tohle top!!
Taky dělávám a právě je to jedna z těch častých jednohubek. Ale díky!!:-)
ahoj, nakoupila bych různé druhy pomazánek, nakrájela bagetu, zeleninu, a ať se každý hostí dle libosti sám.
nebo nakrájet kuřecí řízečky a obalit ve směsi (tuším od maggi nugetky, je k tomu i dressing). ![]()
sýrová roláda, vajíčková tlačenka, slaný štrůdly (nebo šneci), aspikový dort,…
danyk píše:
Mňam.
To vypadá moc dobře, jen trochu pracně, ale určitě vyzkouším ![]()
Listové těsto je na to super, to je fakt, můžeš z něj udělat šátečky a do nich játra na cibulce nebo nivu nebo špenát s kouskama kuřecího (předem orestovat). Variant vymyslíš spoustu.
Pražené mandle, olivy, sýrovou mísu.
PeťulaK píše:danyk píše:To vypadá moc dobře, jen trochu pracně, ale určitě vyzkouším
Mňam.
Dobře, tak něco jednoduššího ![]()
http://www.mamincinyrecepty.cz/…urecim-masem
U těch minirohlíčků můžeš udělat půl na slano a půl na sladko, těsto stejný (viz závěr receptu) - dvě mouchy jednou ranou ![]()
Příspěvek upraven 30.01.16 v 16:14
já vždycky sklízela úspěch s česnekouvou pomazánkou s tyčinkama
je to rychlý a dobrý ![]()
do vaničkového tvarohu přidáš 2-3 lžíce majonézy (kupuju helmans) aby z toho byla pomazánka, a přidáš k tomu rozetřený česnek se solí dle chuti a pořádně zamícháš:-) na stůl to dáš do misky, k tomu klasický slaný tenký bohemia tyčinky do skleničky a každý si pak namáčí tyčinky v té pomazánce ![]()
Nám třeba chutná mozzarela s rajčaty.
Pak plachetničky: vezmu párátko a napíchnu těsně na kraji lovečák tak napíchnu olivu a druhej kraj lovečáku, vznikne taková plachetnice aby ti stálo tak to můžeš napíchnout na kolečko rohlíku jako jednohubku, ale možná bych ji ještě nečím potřela.
Na česnekový jednohubky dávám hrozen - to přímo milujem.
Ty chlebíčky dělám různý druhy:
1. šunkový - pomazánka jakou máš ráda nejlepší je domácí vajíčková, na to stočím šunku, čtvrku vajíčka, sýr podle chuti, okurek
2. salámový - natřu máslem a po celým chlebíčku stáčím vysočinu nebo paprikáš, myslím že se jich tam vejde kolem 7-10 koleček (je to teda hrozná piplačka a musíš to dělat rychle jinak se ti sálám rozloží)
3. Hermelínový - potřu máslem, položím 4 plátky hermelínu a zdobím hrozny, někdo dává i pomeranč nebo mandarinku tojsem ještě nezkoušela.
Jinak dělám taky šneky z listovýho těsta a nápln růžně měním. ![]()
Toho může být tolik ! Např. plněný hermelín, roláda ze sýra s náplní, miniřízečky.....
Já dělám minipizzy, z toho, co je doma. Někdy mi příjdou lidi nečekaně na návštěvu a potom to mám babo raď.
Hodně mám ovoce, tak dělám ovocný salát, pokapat citronem nebo limetkou, popřípadě trochu pocukrovat- já cukruji hnědým cukrem.
Rychlý jsou taky palačinky.
A nebo rychlý bramborový salát, k tomu nakrájet a opéct veku, a jen se všichni oblizujou.
Rychlý bramborový salát
Všechno připravím v mikrovlnce.
Malé- co nejmenší brambory ve slupce uvařím, s nimi dohromady se zeleninou, pokud se vejde. Slít sterilovaný hrášek, k tomu hořcice, olej, trochu soli apepře a je hotovo. Jí se ještě teplý.
Trvá to asi 30 minut.
U nás teď měly úspěch brambory, které ve slupce nakrájíš na tenká kolečka a obalíš ve směsi olivového oleje, prolisovaného česneku a cibule (tak jedna velká cibule a šest česneků na jeden plech), pepře a bazalky. Tu směs si umícháš v míse a brambory v ní oválíš, rozložíš na plech, pečeš do křupava a pak posolíš. Jsou výborné.