Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
sanyaa píše:
U nás teď měly úspěch brambory, které ve slupce nakrájíš na tenká kolečka a obalíš ve směsi olivového oleje, prolisovaného česneku a cibule (tak jedna velká cibule a šest česneků na jeden plech), pepře a bazalky. Tu směs si umícháš v míse a brambory v ní oválíš, rozložíš na plech, pečeš do křupava a pak posolíš. Jsou výborné.
to vypadá lákavě
prosím jak dlouho, na kolik a jak asi tenká kolečka
..jsem dřevo
![]()
burgundy píše:sanyaa píše:to vypadá lákavě
U nás teď měly úspěch brambory, které ve slupce nakrájíš na tenká kolečka a obalíš ve směsi olivového oleje, prolisovaného česneku a cibule (tak jedna velká cibule a šest česneků na jeden plech), pepře a bazalky. Tu směs si umícháš v míse a brambory v ní oválíš, rozložíš na plech, pečeš do křupava a pak posolíš. Jsou výborné.prosím jak dlouho, na kolik a jak asi tenká kolečka
..jsem dřevo
![]()
No kolečka tenká, řekla bych tak 3 mm, aby vznikly křupavé silnější chipsy. Já jsem rozpálila elektrickou troubu na 225 stupňů a pak to trvalo aspoň 25 minut, prostě jsem je hlídala, než bylo vidět, že jsou opečené. Můžeš k nim udělat i nějaký dip - já jsem jen rozmíchala zakysanou smetanu a trochou hořčice a červené papriky. Někdo si je v tom namáčel a někomu chutnaly jen tak, ale měly opravdu úspěch. Nejhorší pro mě bylo prolisovat celou nakrájenou cibuli lisem na česnek - doporučuju spíš nějak najemno nasekat v mixeru.
Sanyo, nedá se to nadělat škrabkou?
Taky bych to prubla, vypadá to zajímavě
Nemáš foto?
Že bych si hned dala ![]()
Bohužel foto nemám. A s tou škrabkou nevím, žádnou nemám a nepoužívám, tak vlastně nevím, jak to myslíš ![]()
Prostě brambory spíš tenké a ta směs musí být taková hustá majda s malýma kouskama česneku a cibule. Brambůrky v ní obalíte a ještě ji na ně třeba trošku nakydáte, aby byly pikantní. Líp to vysvětlit neumím
Ale určitě to zkuste, šlo to samo.
Myslela jsem obyč škrabku na brambory. I když to by asi bylo moc tenké ![]()
Aha, tak to nee, to by bylo určitě moc tenký, spíš to fakt normálně nakrájet na ty 3 mm.
Nebo koupit Eidem v celku, nakrájet na kostičky, dát do sáčky, zakápnout trošku olejem, přidat prolisovaný česnek a posypat grilovacím kořením - nechat uležet v lednici a pak sníst - výborná rychlovka ![]()
http://www.etescoma.cz/…-201862.html?…
já mám tuhle škrabku na brambory a ta dělá docela šikovný plátky, asi bych pár plátků s ní zkusila udělat, a dala péct, bude to asi trošku jiné, více jako chipsy
, bude se to ale péct kratší dobu…
Starrky píše:
Nebo koupit Eidem v celku, nakrájet na kostičky, dát do sáčky, zakápnout trošku olejem, přidat prolisovaný česnek a posypat grilovacím kořením - nechat uležet v lednici a pak sníst - výborná rychlovka
nebo toto zkusit s balkánským sýrem… mňam ![]()
sanyaa píše:už jsem si napsala receptik a v sobotu dělam,vypada to moooc lakavě,už ted mam chutburgundy píše:No kolečka tenká, řekla bych tak 3 mm, aby vznikly křupavé silnější chipsy. Já jsem rozpálila elektrickou troubu na 225 stupňů a pak to trvalo aspoň 25 minut, prostě jsem je hlídala, než bylo vidět, že jsou opečené. Můžeš k nim udělat i nějaký dip - já jsem jen rozmíchala zakysanou smetanu a trochou hořčice a červené papriky. Někdo si je v tom namáčel a někomu chutnaly jen tak, ale měly opravdu úspěch. Nejhorší pro mě bylo prolisovat celou nakrájenou cibuli lisem na česnek - doporučuju spíš nějak najemno nasekat v mixeru.sanyaa píše:to vypadá lákavě
U nás teď měly úspěch brambory, které ve slupce nakrájíš na tenká kolečka a obalíš ve směsi olivového oleje, prolisovaného česneku a cibule (tak jedna velká cibule a šest česneků na jeden plech), pepře a bazalky. Tu směs si umícháš v míse a brambory v ní oválíš, rozložíš na plech, pečeš do křupava a pak posolíš. Jsou výborné.prosím jak dlouho, na kolik a jak asi tenká kolečka
..jsem dřevo
![]()
Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi, tak nevím jestli se neopakuju.
U nás mají poslední dobou velký úspěch slaninové uzlíky:
2a1/2 hrnku polohrubé mouky
1/2 lžičky soli
1/2 hrnku nastrouhaného eidamu do těsta
cca 1 hrnek nastrouhaného eidamu na posyp - mohou být plátky
1/2 hrnku mléka
1/2 kostky droždí
1 lžička cukru
2 vejce
cca 5 dkg slaniny
Z droždí, vlažného mléka a cukru připravit kvásek. Promíchat prosátou mouku, sůl a 1/2 hrnku sýru. Kvásek vlít do mouky, přidat 1 celé vejce a 1 bílek (1 žloutek je na potření) a vypracovat těsto.Nechat vykynout. Po vykynutí vytvořit z těsta válečky a z nich malé pletýnky. Já udělám vyloženě uzel. potřít žloutkem , trochu posolit, poklást troškou slaniny a strouhaným sýrem. Peču při 200°C cca 15 - 20 minut do zlatova.
Z jedné dávky je cca 32 kousků.
U nás už běžně dělám na večeři 94 kusů…tj. trojitá dávka…včera přišli známý tak jsem jich dělala 128
. Nezůstal ani jeden uzlík na vyfocení…
Sice je to pracnější, kvůli tvoření uzlíků, ale jako pochoutka vynikající a hlavně levná!!!!! Místo eidamu a slaniny, stačí jenom sýr, nebo posypat sezamem, mákem, kmínem atd. atd.....
Minipárečky zamotané do listového těsta (aby vykukovaly jen konce), tortilly s kuřecím masem, miniřízečky z kuřecího masa.
dělávám plněnou veku, má to úspěch. Poradil mi to někdo tady na emimi. není to tak pracné jako chlebíčky a efekt je stokrát lepší.