Neumím palačinky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1719
18.1.12 11:01

tak ja delam klasiku - vejce, hl. mouka, mleko, olej,spetka soli, trosku cukru a trosku jedle sody..-z toho takove ridke testo, aby se lehce tahlo.. na panvicku kapnu olej, kapesnickem otru prebytecnej (jen aby se panev promastila) a pak uz zadny dalsi olej nedavam a je to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
18.1.12 11:03

Dělám těsto od oka: hl.mouka, 1 vejce, cca 1/2 mléka a nesladím ho, pt ta nápln je vždycky dost sladká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558

Na správné množství oleje je ideální silikonová mašlovačka - vydrží vysoké teploty. Naleju oleje jen malinko a pak ho pomocí ni rozetřu. Musí být pořádně rozpálený, pak teprve lít těsto.
A když je nemáš rovnoměrně, napadlo mě, jestli nemáš nakřivo sporák. Vím, že takhle to bylo u našich doma - asi trochu křivá podlaha. :-)-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008

tka s těstem to nebude to smaé dlěá moje máti a má je super to spíš vidím problém v tom oleji :)))na pánvičce ho mám asi hodně tkaže jen vymažu a uvidíme…ale teda že palačinky a tolik ženskejch s niima má problémy mě těší hih…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
18.1.12 11:04

Taky nesladím, náplň to jistí, krom toho se tam pak dá dát i slaná náplň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
18.1.12 11:05

Zakladatelko: špatná hustota těsta, špatě rozhřátá pánev, špatná velikost šufánku (množství těsta na pánev)…

Ale souhlasím, že palačinky jsou alchymie. Taky z nich vždy rostu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
18.1.12 11:05
Crystal87 píše:
tka s těstem to nebude to smaé dlěá moje máti a má je super to spíš vidím problém v tom oleji :)))na pánvičce ho mám asi hodně tkaže jen vymažu a uvidíme…ale teda že palačinky a tolik ženskejch s niima má problémy mě těší hih…

tak to ti jednou vyfotim palacinky od moji segry, to je teprve parodie na palacinky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
18.1.12 11:06
Wiolla píše:
Zakladatelko: špatná hustota těsta, špatě rozhřátá pánev, špatná velikost šufánku (množství těsta na pánev)…Ale souhlasím, že palačinky jsou alchymie. Taky z nich vždy rostu… :roll:

A mně to vždycky přišlo jednoduchý :D Spíš se mi občas nepovedl puding, bud moc hustý nebo tekutý :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.1.12 11:08

Já dělám těsto 1 vejce, hrnek mlíka, půl hrnku polohrubé mouky, špetka soli, dvě lžičky cukru.
Rozpálená pánev teda u mě nefunguje, naopak, musí být spíše chladnější, dám lžičku oleje, naběračku těsta, pěkně to rozliju po celé pánvi (případně po první palačince doředím těsto trochou mlíka…) a šoupnu na oheň, spíše ale střední než nějaký megaplamen.
Já mám ale pánev z Ikea za 29,– :mrgreen: , která je tenounká, takže okamžitě po přidání plamene více hřeje, kdybych měla nějakou zběsilou s tlustým dnem (taky mám, ale ne na palačinky), asi by to tak nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
18.1.12 11:08
Nelisa píše:
Taky nesladím, náplň to jistí, krom toho se tam pak dá dát i slaná náplň.

kaloricka bomba: udelam palacinky, naplnim syrem a sunkou, zatocim, obalim v trojobalu, vysmazim- staci jedna a jsi K.O. :lol: delala jsem jednou a uz asi delat nebudu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
18.1.12 11:11
MUFICE píše:
Wiolla píše:
Zakladatelko: špatná hustota těsta, špatě rozhřátá pánev, špatná velikost šufánku (množství těsta na pánev)…Ale souhlasím, že palačinky jsou alchymie. Taky z nich vždy rostu… :roll:
A mně to vždycky přišlo jednoduchý :D Spíš se mi občas nepovedl puding, bud moc hustý nebo tekutý :roll:

S pudinkem nemám problém. 8)

U palačinek nechápu, že ač dělám co dělám, první je vždy špatná. 8o :nevim: To mi prostě hlava nebere… Jina mistra dělá pilný cvyk a už jsem s nima víc kamarád. Ještě si koupím novou pánev, páč ta stará je uprostřed vypouklá, novej sporák, páč to velké kolečko peče víc na jedné straně a bude to super! :jazyk: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
18.1.12 11:12
alsem píše:
Nelisa píše:
kaloricka bomba: udelam palacinky, naplnim syrem a sunkou, zatocim, obalim v trojobalu, vysmazim- staci jedna a jsi K.O. :lol: delala jsem jednou a uz asi delat nebudu :lol:

Ježišikriste, to zní příšerně! 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
18.1.12 11:12
Wiolla píše:
MUFICE píše:
Wiolla píše:
A mně to vždycky přišlo jednoduchý :D Spíš se mi občas nepovedl puding, bud moc hustý nebo tekutý :roll:

S pudinkem nemám problém. 8)

U palačinek nechápu, že ač dělám co dělám, první je vždy špatná. 8o :nevim: To mi prostě hlava nebere… Jina mistra dělá pilný cvyk a už jsem s nima víc kamarád. Ještě si koupím novou pánev, páč ta stará je uprostřed vypouklá, novej sporák, páč to velké kolečko peče víc na jedné straně a bude to super! :jazyk: 8)

To je právě tím rozpálením pánve, musí být dost rozehřátá (pánev i olej), aby se povedla první. Nemusí pod tím být hned vatra, ale slabá teplota je k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
18.1.12 11:13
alsem píše:
Nelisa píše:
kaloricka bomba: udelam palacinky, naplnim syrem a sunkou, zatocim, obalim v trojobalu, vysmazim- staci jedna a jsi K.O. :lol: delala jsem jednou a uz asi delat nebudu :lol:

To se dá obalit a nerozpadne se to pod rukama?
No zkoušet to asi nebudu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
18.1.12 11:13
Nelisa píše:
Základem je hodně rozpálená pánev, potřená olejem, používám keramickou nebo teflonovou, těsto nalít a hodně rychle pohybem pánve rozlít rovnoměrně po pánvi.
Těsto dělám: 1/2 litru mlíka, 200g hladké mouky, 1 vajíčko, špetka soli. Do hladka rozšlehat, nechat čtvrt hodiny odpočinout. Při každém nabrání předem promíchat, prostě naběračkou těsto promíchám a pak teprve nabírám na nalití na pánev. Palačinky jsou tenké a netrhají se. Trhají se, když není dost rozehřátá pánev.

Muzu jenom dotaz- kolik palacinek asi je?? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport