Žloutkové věnečky

9994
18.1.12 13:56

Žloutkové věnečky

Holky, budu péct tchánovi na oslavu žloutkové věnečky z odpalovaného těsta. Dělám je často, ale ráda bych udělala jiný krém. Vždy dělám jen z pudingu a žloutků. Ráda bych do něho přidala máslo, aby byl pevnější, ale bojim se, že se zdrcne. Já prostě nevim jak na to. Mám to obojí stejné teploty a stejně. Máslo přidávám po troškách a stejně se zdrcne. Jak děláte máslový krém? Prosím o jakoukoliv radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4024
18.1.12 14:02

Já nejprve rozšlehám máslo do pěny, pak přidávám puding, který nejdříve rozšlehám metlí, aby v něm nebyli hrudky, také do něj přidávám ještě škrob a nikdy se mi nesrazil. A máslo zásadně heru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
18.1.12 14:10

me se taky vzdycky zdrcene. oboje ma stejnou teplotu, pridavam po troskach a zdrcne se :nevim: asi to bude rukama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
18.1.12 14:10
katyca píše:
Já nejprve rozšlehám máslo do pěny, pak přidávám puding, který nejdříve rozšlehám metlí, aby v něm nebyli hrudky, také do něj přidávám ještě škrob a nikdy se mi nesrazil. A máslo zásadně heru.

Když já tam chci dát toho másla o hodně méně, než toho pudingu a tímhle způsobem se mi to vždy srazilo, asi právě proto, že toho másla je tak málo nebo nevim. A dáváš Heru? Jako rostlinný tuk Heru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
18.1.12 14:12

Já četla i recepty, kde do toho pudingu prostě hodili kusy másla a rozšlehali a bylo to dobrý, ale já nějak nemám odvahu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
18.1.12 14:19

Tak rozšlehat nejprve máslo pak rozšlehej ten puding bez toho másla. Já někdy přidám i horkou vodu do pudingu, ale tak dvě lžíce. Puding dám normálně i do chladna je kolikrát studenej jak psí čumák a dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
18.1.12 14:23
Paoloska píše:
Já četla i recepty, kde do toho pudingu prostě hodili kusy másla a rozšlehali a bylo to dobrý, ale já nějak nemám odvahu…

delam a funguje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
18.1.12 14:25
jizvíková píše:
Paoloska píše:
delam a funguje :)

Fakt jo? 8o Můžeš mi to prosím nějak rozvíst. Toho krému budu dělat hromadu…tak ať to dopadne. Dík!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
2.12.18 17:24
@katyca píše:
A máslo zásadně heru.

Tohle je vtipné! :mrgreen: Ty opravdu považuješ Heru za máslo? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
14.3.19 10:40
@Paoloska píše:
Holky, budu péct tchánovi na oslavu žloutkové věnečky z odpalovaného těsta. Dělám je často, ale ráda bych udělala jiný krém. Vždy dělám jen z pudingu a žloutků. Ráda bych do něho přidala máslo, aby byl pevnější, ale bojim se, že se zdrcne. Já prostě nevim jak na to. Mám to obojí stejné teploty a stejně. Máslo přidávám po troškách a stejně se zdrcne. Jak děláte máslový krém? Prosím o jakoukoliv radu.

Nezdrcne se to, ale do základu uvařeného pudinku se musí vmíchat máslo v okamžiku, kdy obě idgredience mají pokojovou teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
20.1.22 09:58
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie