Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahkjky prosím o radu zda neznáte nějaký přípravek, krém nebo čím mazat když svědí kůže. Nemám žádnou vyrazku, ale už roky s tím bojují. U lékaře nic nezjistili, dělali mi i testy na alergo, vše v pořádku, ale přesto mi napsala na zklidnění léky na alergii. Protože jsem z toho už na nervy, jak nemůžu kvůli tomu spát. Problémy mám pouze večer, v noci a ráno. Někdy víc, někdy méně, stane se že i pár dní mě nesedí nic a to já vždy taková paráda. Nejvíc to mám na nohách, vlastně převážně jen tam. Přes zimu jsou obtíže mírnější, teď jsem i přes ty léky zas tak nervy, jak mě vše svědí že nich ráda zkusila něčím mazat, proste tu kůži nějak zklidnit. Už si nevím rady, koukala jsem na sprej z levandule. Nemáte někdo prosím radu než se z toho úplně zblaznim? ![]()
Není to psychické? Nebo nemáš hodně suchou pleť? To dost svědí, když je kůže suchá a stačí, když se pořádně promazes.
@lussinka ono to chce se uklidnit. Takové svědění muže být od nervu. Mě nejvíce svedivaji zadá, hlava. Břicho.
Nikde nic všechna vyšetření jsou v pořádku. A já se neustále skrabu jak pejsek. Nejvíce pomáhá duševní klid.
Jsem zvedava na rady. Mam stejny problem s kuzi na zadech. Za sebou vsechny mozna i nemouna vysetreni, svedi to vice v lete nez v zime a nepomaha nic. Pravidelne promazavam, to trosicku ulevi, ale vyzkousela jsem uz snad vsechny masti a kremy.
Svedi to tak, ze se dokazu rozskrabat az do krve, potom to svedi min, ale neni to reseni.
@Kriss Tina jakoby pleť mám spíš mastnou, tělo ani ne. Samozřejmě mazat krémem nebo tělový mlékem bylo první co jsem zkoušela, úplně že začátku. Přišlo mi to nepříjemný jak se na mě lepidlo to prostěradlo a svedilo to dál a jak jsem se skrývala přes tu mastnotu, tak jsem měla pocit že mě to ani neulevilo ![]()
@lenka_ mám to taky tak, skrabu se až do krve. Nejhorší je, že mě svědí celý nohy od shora až dolů až nevím kde jak skrabat a taky z toho mám všude škrábance i modrinky ![]()
Já kdysi na podobné problémy použila gel co jsem měla doma, když měli děti neštovice. Zmírňuje svědění, jen název bohužel nevím, poradí v lékárně. Fungoval krásně.
@lussinka píše:
Ahkjky prosím o radu zda neznáte nějaký přípravek, krém nebo čím mazat když svědí kůže. Nemám žádnou vyrazku, ale už roky s tím bojují. U lékaře nic nezjistili, dělali mi i testy na alergo, vše v pořádku, ale přesto mi napsala na zklidnění léky na alergii. Protože jsem z toho už na nervy, jak nemůžu kvůli tomu spát. Problémy mám pouze večer, v noci a ráno. Někdy víc, někdy méně, stane se že i pár dní mě nesedí nic a to já vždy taková paráda. Nejvíc to mám na nohách, vlastně převážně jen tam. Přes zimu jsou obtíže mírnější, teď jsem i přes ty léky zas tak nervy, jak mě vše svědí že nich ráda zkusila něčím mazat, proste tu kůži nějak zklidnit. Už si nevím rady, koukala jsem na sprej z levandule. Nemáte někdo prosím radu než se z toho úplně zblaznim?
nepoužívej žádné voňavé krémy, které mohou dráždit.
Nepoužívej mýdlo, sprchové gely, pouze sprchový olej
Vyzkoušej zinkovou mast
Nic z toho nepoužívám, tedy sprchac teď už jo, ale měla jsem období kdy jsem nepoužívala ani to a nemělo to žádný efekt, tak jsem se k tomu zase vrátila. Zinkovku zkusím
Ahoj můžu se zeptat jestli se u vás přišlo co svědění způsobuje, mám dva roky, nejvíce stehna a záda, kouše mě oblečení jako svetr, už jsem z toho opravdu nešťastná 🥹
Já na nic nepřišla. Beru xados a někdy občas namazu locoidem, ten je ale jen na recept, jsou to kortikoidy. Ale může se jen málo a ne pořád. Mezitím mažu každý večer olejovými krémem Uriage. Někdy lepší, někdy hrůza. Ještě mám pocit, že mi pomohlo v létě opalování.
@elvisku píše:
@lussinka a máš ještě nějaké problémy? Ne jen svědění?
Mám intoleranci histaminu. Svědění mám skoro denně. Nejvíce nohy a ruce, krk - stejná místa.