Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nezačíná ti pásový opar? To jsou pupínky ve shluku a bolí. Já bych raději zašla hned k doktorovi… Zkus zagooglit, jestli to není ono.
@baccata píše:
Nezačíná ti pásový opar? To jsou pupínky ve shluku a bolí. Já bych raději zašla hned k doktorovi… Zkus zagooglit, jestli to není ono.
Paaovej opar se udělá hned. Nedělá se postupně měsíc ![]()
@baccata to asi né, prvních pupínků jsem si všimla před měsícem a postupně se dělají další a další. Není to zčervenání nic, pouze citlivější pupínky, ani to nesvědí
@Ejmiiinka Ono právě ten růst jakoby do kolečka a bolestivost je typický… Ale zase ten měsíc je dlouhá doba… Ale kdybych to měla já, raději bych to ukázala doktorovi a to k nim moc nechodím…
@baccata a myslite jít k praktickému či na kožní? Také k doktorům moc nechodím tak ani nevím kam 😁
@Ejmiiinka asi raději na kožní, praktik by vás tam stejne odeslal. Ale záleží na kvalitě doktora. Takhle se můžou i projevovat „vnitřní“ problémy. Myslím, že by měli udělat i krev, ale já nejsem doktor.
Dobrý večer,
synovi se na noze udělala tato vyrážka. Spíše shluk pupínků a svědí ho to. A dělá se mu z druhé strany stehna to samé
Začíná to malými červenými tečkami a rozroste se to do velkých pupínků jako od komára. Den po synovi to začalo i u mladšího syna. Na obličeji má dvě červené ťupky na čele a nosu a ze třetí už se udělal pupínek. Má to i u podpaží. Nevíte co by to mohlo být? Od komára to nezačne takto od červených ťupek
Jeden den ťupka a druhý den už pupínek a svědí to. Hned zítra budu volat kožní a zajdu s nimi k dětské lékařce. Děkuji.
@Tardulka dobrý den, mohu se zeptat co to nakonec bylo za pupinky? Dceri se udelaly podobne na vnitrni strane stehna. Dekuji
Poradí prosím někdo? Již přes měsíc pozoruji na zádech rozšiřující se pupínky, je to jakoby do koleček, okolo páteře. Přibývá to. Po přejetí prsty to lehce bolí. Jinak nikdy žádné ekzémy jsem neměla. Nevíte někdo, co by to mohlo být? Děkuji za rady