Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak nejdřív musí umřít ne, aby proběhla kremace ![]()
Jakože zvažujete uspat? Kremace probíhá tak nějak normálně, pak si můžeš odnést urničku s popelem pejska domů.
Kolegyňa dávala morča. Doviezli ho tam, uložili do pelíška, rozlúčili sa. Na druhý deň im doviezli urničku, akú si vybrali.
Sestra takto dávala králíčka. Veterinář ho uspal, oni si našli pohřební společnost pro zvířata, tam ho dovezli a domluvili se co a jak. Tuším, že do dvou dnů proběhla kremace, které se mohli zúčastnit, potom měli na výběr zda chtějí urničku nebo nechat vyrobit přívěsek s popelem atd. …
Nakonec měli myslím tu urničku plus nejakou skleněnou destičku se jménem a datum narození, úmrtí. Bylo to v Brně.
@Cucajz píše:
Tak nejdřív musí umřít ne, aby proběhla kremace
Jakože zvažujete uspat? Kremace probíhá tak nějak normálně, pak si můžeš odnést urničku s popelem pejska domů.
No úplně podmínkou to není ![]()
@Angry_birds píše:
oni si našli pohřební společnost pro zvířata, tam ho dovezli
jenom dodám, že (minimálně některé) pohřební společnosti si jsou schopni zvíře vyzvednout v rodině nebo u veterináře. „naše“ společnost měla vyzvednutí přímo započítáno do základní ceny. my tedy kremaci neměli, měli jsem pohřeb do hrobu, ale i na tu kremaci jsme u nich na stránkách koukali. kromě vyzvednutí urničky se dal připlatit i obřad, sledování kremace, fotodokumentace. my si na pohřeb u firmy kupovali i jejich věnce, předpokládám, že i u kremace s obřadem se to dá využít. jo, a ještě ta naše firma spolupracovala s nějakou veterinární firmou, takže byli schopni zajstit i uspání zvířátka v domácnosti. to jsme tedy nevyužili, jenom mě to na stránkách zaujalo.
@Bastonka789 Mně když umřel pejsek doma v noci, tak ho manžel druhý den ráno odvezl do Brna do zvířecího krematoria, tam si ho nechali a mně pak přišel popel se svíčkou, která hořela u kremace, poštou v balíčku. Nikde poblíž jsme zvířecí krematoruim neměli a Brno máme hodně daleko, tak proto tohle řešení. Přeji hodně sil.
@Bastonka789 Měli jsme kremaci i u bráchova kocoura, i u našeho. Jeho uspávali doma, rovnou si ho odvezli, rozptýlili ho, jak jsme chtěli, dostali jsme jen info o kremaci (a byli bysme ji mohli sledovat online přes net
). Nabízeli nám katalog s urničkama apod, vše jsme vybírali až ex post, kdy byl kocour u nich, tedy na to byl čas, a hradili jsme převodem.
Našeho kocoura uspávali na veterině, nechali si ho tam a pak si ho převzala pohřební služba. Už při odchodu z ordinace nám dali vybrat službu a hradili jsme ji jim. Líbilo by se nám, kdyby ho spálili a někde sami rozptýlili, ale tihle to nějak nedělali, takže jsme si za týden vyzvedli krabičku s popelem a vysypali jsme ho z Karlova mostu do Vltavy.
Asi bych se ptala tam, kde by zvíře mělo odejít, jaké nabízejí možnosti. Za sebe bych preferovala tu službu, kde bych si vybrala v klidu a platila až potom, bez časového tlaku.
@Bastonka789 píše:
Dobrý večer, nemáte prosím někdo zkušenost s kremací u zvířat? Máme hodně nemocného pejska a zvažuji možnosti.
Normálně to funguje jako u lidí. Přivezeš zvíře, zaplatíš a dostaneš urnu dle výběru atd. Ceníky najdeš na stránkách krematorií. Nevím kolik jich je po republice. Já vím tady o tom v Brně co máme. A tam jsou všichni spokojeni co ty služby využili.
Sestra dávala psa sem https://www.akrematorium.cz/
Psa tam jedno ráno dovezli a druhý den si jeli pro urničku.
Letos jsme využili bohužel víckrát, krematorium v Brně. Zvířátko zůstalo na klinice v boxu, zavolali jsme odvoz, když bylo převezeno, paní z krematoria zavolala a domluvily jsme podrobnosti (kremace, urna, upomínkové předměty, způsob předání urny, obřad ano/ne). Naprostá spokojenost, paní byla velmi empatická, když zjistila, že spolu mluvíme v krátké době potřetí. Stojí to peníze, ale lepší než dát celoživotního parťáka do kafilérie, protože zakopat ho doma na zahradě legálně víceméně nelze. A taky kopej jámu na čtyřicet kilo ovčáka, že:/
Minulý rok nám zemřela fenečka. Na veterině nám dali kontakt na pohřební službu, s nimi jsme se dohodli, že tam fenku dovezem (mohli si ji vyzvednout i na veterině teda), kremace pak proběhla asi během dvou dnů, urničku jsme si pak vyzvedli cca po 2-3 dnech. Cenově to je podle velikosti zvířete, resp. podle váhy.
@Semilka22 píše:
Už to tady někdo doporučoval, taky jsme nechali dělat kremaci u pejska v krematoriumzvirat.cz. Určitě je doporučuji, o vše se postarali.
Moc děkuji za doporučení, hned jsem si pročetla co a jak na jejich stránkách a určitě jejich služby využiju.
Dobrý večer, nemáte prosím někdo zkušenost s kremací u zvířat? Máme hodně nemocného pejska a zvažuji možnosti.