Kremrole/trubičky v troubě praskají

12501
13.11.22 20:52

Kremrole/trubičky v troubě praskají

Ahoj,

dnes jsem poprvé dělala trubičky/kremrole. Použila jsem tento recept https://www.ditap.cz/…ave/kremrole
Vše vypadalo dobře, jenže po chvilce začaly v troubě stékat z kovových válečků. Přidala jsem pak mouku, zdálo se to lepší, ale stejně prasklý. Nevíte, čím to je?
Zdálo se mi, že možná tím, že jsem potřeba válečky máslem, aby šly trubičky sundat. Když jsem pak máslo nedala, tak to šlo těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
13.11.22 21:04

Má to v receptu. Neblbne ti váha? Navážila jsi správně suroviny? A měla jsi to v lednici, aby si těsto odpočinulo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
13.11.22 21:15
@Russet píše:
Má to v receptu. Neblbne ti váha? Navážila jsi správně suroviny? A měla jsi to v lednici, aby si těsto odpočinulo?

Měla jsem ho v lednici hodinu. Potom jsem u jiných receptů četla, že těsto je třeba ještě překládat, aby bylo lístkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
13.11.22 21:39

@Josefuna Měla jsi horkou troubu? Neotevírala jsi ji? Mám méně tučný recept z hery, bez šlehačky, trubičky mám skleněné a nepotírám je. Ony během cca 5 min. vyskočí a pak snižuji stupeň a nechávám je dopékat. Těsto dělám vždy předchozí den večer a peču až další den odpoledne. A to moje těsto musí být takové „natahovací“, mělas ho dobře vypracované?

Příspěvek upraven 13.11.22 v 21:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
13.11.22 21:45
@elpiska píše:
@Josefuna Měla jsi horkou troubu? Neotevírala jsi ji? Mám méně tučný recept z hery, bez šlehačky, trubičky mám skleněné a nepotírám je. Ony během cca 5 min. vyskočí a pak snižuji stupeň a nechávám je dopékat. Těsto dělám vždy předchozí den večer a peču až další den odpoledne. A to moje těsto musí být takové „natahovací“, mělas ho dobře vypracované?Příspěvek upraven 13.11.22 v 21:42

No to já právě nevím, jestli jsem měla dobře vypracované těsto. Škoda té kostky másla. Zítra je naplním, ale od pohledu je to bída.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
13.11.22 21:50

@Josefuna Pocukruj je a ledaco se schová. Hlavně, že budou dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.11.22 08:21
@Josefuna píše:
Měla jsem ho v lednici hodinu. Potom jsem u jiných receptů četla, že těsto je třeba ještě překládat, aby bylo lístkové.

Klasické lístkové těsto se připravuje jinak. Tohle je prostě nějaké křehké. Zkusila bych těsto nechat odpočinout déle. Na to množství tuku je fakt potřeba, aby se proleželo s moukou. Linecké třeba dělám klidně den nebo dva dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí