Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zadělala jsem těsto, teď kyne a už se mi ho nechce péct. Můžu to nechat na ráno? A kde to uskladnit - v lednici, nebo při pokojové teplotě? Vejce v něm není. Díky za radu.
Já třeba nechávám kynout těsto na lívance přes noc v lednici a akorát vykyne -kvasek zadelavany z teplého mléka.
Super jsou třeba loupáčky kynuté přes noc v lednici. Ráno vytáhnu, nechám chvilku dokynout, hodím do trouby a je výborná snídaně.
Mam vyzkousene, ze jde do lednice dat i testo, co jednou uz kynulo (u plnenych test - po prvnim kynuti se naplni, pak se nechavaji kynout znova na plechu / ve forme). Pouzivam to u trhaciho chleba (pull apart bread).
Splácnout těsto, hodit do lednice a něčím přikrýt a ráno nechat dokynout/ohřát při pokojové teplotě ![]()
Jestli je těsto vykynuté, znovu bych ho zamíchala, vyhnala bubliny a dala do lednice. Když necháš v teple, kvasinky pořád budou pracovat a udusí se oxidem uhličitým, který produkují (ten vzduch uvnitř těsta). Potom ti těsto při pečení nenaběhne. Ale v ledničce bych ho klidně nechala. ![]()
Těsto na pizzu dávám normálně nakynuty do lednice a používám i další den. Jen je potřeba předem vytáhnout.
V pohodě. Nech to na lince. Vánočky a mazance nechávám běžné i 8 hodin
@Jahru píše:
Super jsou třeba loupáčky kynuté přes noc v lednici. Ráno vytáhnu, nechám chvilku dokynout, hodím do trouby a je výborná snídaně.
Das recept? ![]()
Treba langose nechavam kynout v lednici minimalne 12 hodin, testo ma pak takvou pivni vuni.
Nekde jsem cetla, ze nejlepsi je testo na pizzu kynute v lednici 4 dny. Casto ho nechavam 2 - 3 dny.
I sladke testo jsem kdysi nechala 2 dny v lednici - zadelala jsem testo, vykynulo v teple a nez jsem ho stihla dat pect, museli jsme necekane jet pryc, po 2 dnech v lednici nesmrdelo, tak jsem ho upekla. Kolace byly vyborne.
No a croissanty bezne nechavam kynout v lednici 24 hodin. Jsou pak mnohem chutnejsi nez kynute kratce.
Holky kde dělám chybu?.Kdyz dam chleba do trouby upéct, z venku vypada chleba upeceny, ale ve vnitr je scvrkly a nedopeceny. ![]()
Jo bohuzel. Chleba není ani vyskoceny a at jsem zkusila pect na 200 nebo i min v prostred trouby pokazde to stejny. At uz susene kvasnice nebo i kostka.