Dobré zeleninové saláty

Anonymní
7.11.22 15:51

Dobré zeleninové saláty

Ahojte, chci se inspirovat. Jaké děláte zeleninové saláty? Chci začít dělat saláty každý den jako večeři. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14313
7.11.22 15:55
@Anonymní píše:
Ahojte, chci se inspirovat. Jaké děláte zeleninové saláty? Chci začít dělat saláty každý den jako večeři. :mrgreen:

Tak toho se brzy přejite…jinak já mám nejraději šopský salát plus petrželku dodá salátů lepší chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
7.11.22 16:10

No to začínáš v blbém období, brzy ti dojde dobrá zelenina :-D

Nechceš si raději dělat husté polévky s luštěninama, celozrnými obilovinami a zeleninou, ty jsou na podzim a zimu daleko zajímavější.

Ale pokud to má být vyvýžené jídlo, tak do toho potřebuješ dostat bílkoviny a sacharidy, ne jen jíst zeleninu.

Jinak zkus třeba pečenou dýni, cizrnu, rukolu, ořechy a sýr feta - na zálivku použij dýňový olej a citronovou šťávu.

Nebo si udělej salát z červeného zelí a přidej opečený uzený tempeh. Nakrájej zelí nadrobno, spař horkou vdou, aby to bylo křupavé. Přidej nasekanou jarní či červenou cibuli a nastrouhanou mrkev a jablko. Zálivku udělej ze zakysané smetany, česneku, soli a nasekej do toho svazek jarní cibulky. Temeh nakrájej na plátky a na troše tuku opeč do křupava a přidej k zelí. Ideálně si k tomu dej ještě nějaké pečivo.

Určitě je skvělý salát z černé čočk s vařeným celerem, mátou a lískovými oříšky
 https://ottolenghi.co.uk/…uts-and-mint

Tohle taky bude moc dobré, ale udělej si k tomu vajíčko, ať máš bílkoviny

https://fresh.iprima.cz/…t-s-pohankou

A fazolový salát s fazolkami je taky výborný - červené fazole, zelené fazolky a cizrna, červená cibule, řapíkatý celer, petrželka, česnek. Zálivka - jablečný ocet, sůl, dijonská horčice, med, olivový olej. Nech to odležet přes noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
7.11.22 16:11

Salat plus olivy/kapary plus další druh zeleniny, aby se to obmenovalo. Olivový olej, vinný bílý ocet. Někdy balkánský sýr, někdy ne. Takhle si dělám saláty já. Někdy nemám ty olivy, tak si dam bez nich, někdy mám jen ochuceny zelený salat… proste tak různé podle toho, co je doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
7.11.22 16:11

Ted na zimu mam radsi „teplé zeleninové salaty“, pripadne přímo grilovanou zeleninu. Papriky, cibule, cukety, klidne i treba 3 brambory ve skupce, vse na kostky, ja oridavam i cerstve zampiony a nekdy řepu, a s trochou olivoveho oleje a grolovacim koreni pul hodiny pect v troubě. Milujeme k tomu kousek lososa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.22 16:13

Vsechny asijské saláty :palec: (bunbo nambo…)

• Citovat
  • Upravit
76697
7.11.22 16:17
@Anonymní píše:
Ahojte, chci se inspirovat. Jaké děláte zeleninové saláty? Chci začít dělat saláty každý den jako večeři. :mrgreen:

a pro koho kromě sebe to budeš dělat? nikdo nebude nadšený z denně salátů, navíc je po tom hned hlad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
7.11.22 16:24

Začít dělat saláty po sezoně je velké umění :D jako ne, že by to nešlo, ale proč tvl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.11.22 16:29

Studena nezpracovana zelenina je na zimu spatne. Je to zatez.

Ted se delaji zeleninove polevky s lusteninou nebo obilovinou, vyvary, kratce podusena nebo ogrilovana zelenina, idealne mistni a sezonni - dyne, cervena repa, petrzel, celer, zeli, spenat, rukola, zimni salaty, kaderavek, ruzickova kapusta, fazolky, mrkev… K tomu muzes vyuzit klicky nebo mlade rostlinky, at je v tom neco cerstveho.

Rovnou ti dam recept, upecena jeste tepla cervena repa, smichat s tunakem, muzes pridat listky rukoly, zakapnout olivacem a osolit, vynikajici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
7.11.22 16:41

Hruškový salát

4 hrušky

200g Nivy

Nadrcené vlašské ořechy

hlávkový salát

Zálivka:

3 lžíce olivového oleje

1 lžíce majonézy

1 lžíce medu

Citronová šťáva

Sůl

Pepř

Na konec přidat nakrájenou hlávku salátu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
7.11.22 16:41

A chces ciste zeleninove nebo treba i michane s obilovinami, lusteninami apod? Pokud umis anglicky, tech zdroju bude i vic, ono v nasi kuchyni jsou ty salaty takove hodne nudne.
Ja mam treba rada variace na tohle
https://www.taste.com.au/…8f8580cc8bc8
Pridavam jeste okorenenou a opecenou cizrnu…
Az jsem dostala chut, dlouho jsem nedelalala, decka mi na to pecou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
7.11.22 16:54

Nejlepší saláty jsem jedla ve veganskych restauracích a fastfoofech.

Podzimní saláty jsou např s pečenou dyni úžasná je kombinace hrušky, plísňového syru, ořechů a rapikateho celeru.. jde to i s kombinací hroznového vína.

Do podzimních salátů se taky hodně přidává rukola.

Standardní salát jako sopak se k podzimu a zimě vůbec. Nehodí ani nejsou rajčata okurky a papriky vůbec dobře. Nemají žádnou chuť..

• Citovat
  • Upravit
273
7.11.22 17:02

Řecký a Waldorfský salát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
7.11.22 21:30

Já miluju třeba s kozím sýrem, řepou, oříšky, rukolou a dělám k tomu medovo-hořčicový dresink.
Jinak míchám, na co mám zrovna chuť a co dům dal, zálivky si připravuju, nebo dávám trochu majonézy/bílého jogurtu třeba jen se solí, pepřem, citr. šťávou.
Ráda z ingrediencí používám avokádo, lučinu na salát, mozzarellu, tuňáka.
Jako večeři často dělám těstovinový s tuňákem (celozrnné těstoviny uvařit, tak 2 konzervy tuňáka, kukuřici, hrášek, vařená vejce, trochu majonézy, můžete přidat trochu cibule nadrobno, opepřit a mlaská si i chlap).
Receptů je všude x milion, jen je třeba to poskládat tak, aby v tom nebylo jen „zelí“, jinak Vás bude v noci budit hlad.
Na podzim a zimu já radši třeba zel. polévky, salát moc nezahřeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22897
8.11.22 07:31
@Anonymní píše:

Zkus se podívat i sem na recepty , je jich tam dost k výběru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí