Vatikánský chléb štěstí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
37124
5.11.22 14:27

Vatikánský chléb štěstí

Hezké sobotní odpoledne, zakládám téma spíš tak pro pobavení. Dostal se ke mě základ vatikánského chleba, tak by mě zajímalo, jestli ho někdo zkoušel, jak to chutná? Přinesl vám štěstí? Splnil přání? Moje mamka ho prý pekla kdysi dávno a přání se jí splnilo :D Samozřejmě to beru s rezervou, ale sem na to zvědavá. Zároveň kdyby někdo z Plzně chtěl vyzkoušet, tak můžu poskytnout tu čtvrtinu těsta :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
705
5.11.22 14:56

Ja ho pekla uz dvakrat :lol: Prani neresim, ale byl moc dobry :P Podruhe jsem si z nej kousek testa nechala a preucila ho na mouku a vodu na na chlebovy kvasek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
5.11.22 15:23
@karkuš píše:
Ja ho pekla uz dvakrat :lol: Prani neresim, ale byl moc dobry :P Podruhe jsem si z nej kousek testa nechala a preucila ho na mouku a vodu na na chlebovy kvasek :palec:

Mělo by se to péct jen jednou v životě. Aspoň to tam psali. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Nám to moc chutnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76051
7.11.22 16:30
@Sára 1 píše:
Mělo by se to péct jen jednou v životě. Aspoň to tam psali. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:Nám to moc chutnalo.

jo, říká se to - že jen jednou v životě,
přání asi nic,
ale je to moooc dobré, a to jsem hodně mlsná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22817
8.11.22 07:28

Taky se to je mě dostalo, je to už takových 13let zpět. Přání jsem měla celkem splnitelné, rodinu :) chleba je moc dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14588
22.5.23 09:02

Včera mě kamarádka obdarovala, takže obnovuji diskusi :D Bojím se, že neseženu ty tři „odběratele“, tak mě napadlo, že bych nějak upravila ten poměr surovin, které se tam během týdne přidávají a vyrobila bych si dávku jen pro sebe na jedno pečení, nezkoušel to někdo? Případně ty 3/4 základu těsta nějak uchovat, využít na něco jiného? Ráda bych ho vyzkoušela a ochutnala, ale nechce se mi pak tolik surovin vypustit do kanalizace, když nebude odbyt :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2289
22.5.23 09:12

Vatikansky chleb se ke me dostal asi pred pul rokem, tradici jsem dodrzela, upekla a testo poslala dal. Byl dobry, takova buchta na plech :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
22.5.23 09:38
@Michelle_M píše:
Včera mě kamarádka obdarovala, takže obnovuji diskusi :D Bojím se, že neseženu ty tři „odběratele“, tak mě napadlo, že bych nějak upravila ten poměr surovin, které se tam během týdne přidávají a vyrobila bych si dávku jen pro sebe na jedno pečení, nezkoušel to někdo? Případně ty 3/4 základu těsta nějak uchovat, využít na něco jiného? Ráda bych ho vyzkoušela a ochutnala, ale nechce se mi pak tolik surovin vypustit do kanalizace, když nebude odbyt :D

Ano, vydělila jsem množství přidávaných surovin 4 a udělala jen pro sebe. Bylo to moc dobré. A myslím, že jsem to ani nedělala přesně podle návodu, asi jednou jsem tam něco přidala a za pár dní jsem to celé dodělala a upekla. Byl moc dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27858
23.5.23 22:18

Niečo podobné fičalo, keď som bola na základnej. Volali to tuším americký koláč šťastia :think: mne cesto zomrelo, zázrak sa nekonal :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí