Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Máte raději víc Arabiku nebo Robustu -tu přichuť té odrůdy (upraveno pro některé)
Nebo je vám to jedno, hlavně že ji někdo udělá a přinese? ![]()
Příspěvek upraven 06.11.22 v 16:33
Lungo nespresso z kapsle.
Jinak z mašiny, ale ta je teď v opravě, odešel jí motor ![]()
@Trolejbus píše:
Máte raději víc Arabiku nebo Robustu přichuť?
Nebo je vám to jedno, hlavně že ji někdo udělá a přinese?
Nejradeji mam vyvazenou smes Arabiky s Robustou. Hlavne nesmi byt nakysla. Nesnasim nakyslou chut kavy.
Vyhovuji nam kavy od Lucaffe.
Cokoliv, co ma kofein
A kdyz mi ji udela nekdo jiny, o to lepe. ![]()
Ale nedavno jsem si dala „vyberovou kavu“ v jedne kavarnicce a malem jsem ho vyprskla, jak bylo kysele…to fakt ne…jinak mi nevadi fakt temer cokoliv.
@Trolejbus píše:
Máte raději víc Arabiku nebo Robustu přichuť?
Nebo je vám to jedno, hlavně že ji někdo udělá a přinese?
Nejsem v tom narocna, doma mi staci rozpustne nescafe s svetlym vickem to mam nejradeji a jinde si davam capucino..jinak he mi to jedno.
@Trolejbus mne nevadí robusta, arabika je asi lepší, ale fakt je mi to jedno.
Kafe si musím udělat sama, nebo dobrá v kavárně, ale často ní nechutná.
Ja radsi arabiku, nesladim, ale nemám ráda úplně hořkou kávu
ale od posledního těhotenství sem si kávu odvykla pít úplně.
My kupujeme zrnkovou, zrovna co je v akci
nejlépe kilovku, kromě typu jihlavanky, standartu ty nejsou dobrý, sami si to namelem, stačí trochu, jinak kafe vyčichne. Máme pressovač a jedině našlehané s mlíkem. Už se těšíme až si našetříme a koupíme automat kam můžu nasypat jenom zrnkový kafe a zmáčknu a udělá se to všechno samo. ![]()
Ja prave tu spravne nakyslou kavu miluju
to je peo me jako svatek kdyz nekde dostanu fakt opravdu dobry kafe.
Doma se klidne osidim a dam si kde z kapslomatu a na dobry kaficko si zajdu😄jde mi i ten pozitek a socialni vylet takze za kafem vyrazim ven.
Arabica a robusta jsou druhy kávy, ne příchute ![]()
Já mám radši směsi, proste aspoň trochu té robusty aby tam bylo, je ta káva taková zemitejsi s ni. Taky nemám rada kyselé kafe, ale některé druhy takové bývají (ta arabica prave). Známy si zakládá na piti výběrové kávy, ale třeba jedna, co si ji par lidi pochvalovalo, byla fakt hnusná, tak Kysela a nedobra, ze jsem ani nebyla schopna se přemoci a ten šálek dopit ![]()
Kupuju Lavazzu, Tchibo, Segafredo, Jacobs, proste takové ty levnější, ale ne úplně lowcost noname
kilo zrnkove aby bylo kolem 300 v akci. Na tu akci vždy cekam
![]()
Mám rada arabicu. Nesmí být kyselá, musí byt hořká a zemitá. Mám to štěstí, že soused takovou kávu praží a prodává. A musí to byt espresso s pákovky z čerstvě namleté kávy. Jakmile je to nějakej automatickej kávovar nebo kapsle (a je jedno jestli nespresso nebo třeba Tchibo), tak mi to přijde nedobrý. Ale vypiju víceméně všechno 😂 jen je smutný, že doma si udělám lepší kávu než zvládne většina českých kaváren.
Me chutná více Robusta. Kupujeme zrnkovou a na každé kafe meleme extra (aby bylo čerstvé). Mám ráda z french pressu nebo z džezvy s kapkou mléka přímo od kravičky. Jinak je mi jedno jestli je to Indonésie, Dominikánská rep., Guatemala a tak…
Jedině Arabika. Piju jen černou kávu, žádné mléko, žádný cukr.
Pro kávu si chodím do místní pražírny. Mokka konvička mi přijde jako dobrý kompromis pro domácí přípravu kvalitní kávy.
Ještě se dá Tchibo, ale jedině to, co vám umelou na prodejně. V obchodě už namletou kávu nekupuju. Je to velký rozdíl.
Rozpustná káva je hrůza hrůz, to si ji raději odepřu.
Stačí mi šálek denně, miluju kávu. V létě si užívám espreso tonic.
Nepotřebuji ji dělat, ani donášet, je mi vcelku jedno jaká. Ale ne kyselá
Hlavně, aby kafe NIKDY nedošlo ![]()