Porušeny obal u masa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
152
4.11.22 08:14

Poruseny obal u masa

Ahoj, teď mi dorazil nákup a měla jsem v něm mletý hovězí, co mělo nakřáplou krabici. Tipla bych, že to bylo při přepravě nebo balení. Maso má fajn barvu, nesmrdí.
Riskli byste to a po zamrazení z toho vařili (potřebuju ho až na pondělní oběd)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37124
4.11.22 08:19

A co by se mělo masu stát, když mu praskne krabička? Pokud nesmrdí a vypadá normálně, tak bych z něj vařila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
4.11.22 08:20

Bůh ví, kdo se v tom hrabal a kde to leželo, ale po převaření asi dobrý…
měse jednou stalo, že jsme v Albertu kupovali kuřecí na gril v takových těch pixlách a akdyž jsem tu pixlu následně myla, všimla jsem si, že pod nálepkou je přilepený nějaký hmyz, bohužel až po konzumaci :(, ale jsme živý, tak asi dobrý, u toho tvojeho masa bych asi zkusila reklamaci, ať dovezou nový, :mavam: třeba dají i nějakou kompenzaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
4.11.22 08:31

Jako dorazilo v papírový tašce, všechny byly hrozně pomačkaný, spíš si myslíš, že prasklo po zabalení. Je to od košíku, asi by mi to vyreklamovali bez problému, no.
Ale přesně ve mně hlodá, jestli se to fakt někde takhle neválelo ve skladu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35412
4.11.22 08:33

@Neferah no já nevím :oops: Nesnáším vyhazovat jídlo, ale tohle bych prostě s těžkým srdcem zkrmila psovi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
4.11.22 08:34

@Fiducia Toho nemáme. :( taky právě nesnáším vyhazování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
4.11.22 08:37

U jiných produktů by mi to nevadilo, u masa bych to neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
4.11.22 08:44

Ve skladu se to určitě takto nikde nevalelo. Ty skladovací podmínky, teplotní řetězce atd atd jsou dost přísné, fakt nevím, co by se tomu masu mohlo stát. Stoprocentně to nikdo nepoložil například jen tak na zem. To je asi jako byste odmítli koupit maso od řezníka, protože jim tam leželo nezabalene v misce. A pokud má maso normální barvu, pak nejspíš miska praskla při přepravě, na mletem se to pozná poměrně rychle, pokud je déle nechane bez vakua na vzduchu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35412
4.11.22 08:46

@Neferah ani někoho v okolí?
Hlavně jsem to napsala jako doplnění, že opravdu to neberu jako no bože stovka za kus masa. Ale v tomto případě fakt chápu, že to jíst nechcete. Hlavně pokud by to měli baštit děti :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
4.11.22 08:52
@Neferah píše:
Ahoj, teď mi dorazil nákup a měla jsem v něm mletý hovězí, co mělo nakřáplou krabici. Tipla bych, že to bylo při přepravě nebo balení. Maso má fajn barvu, nesmrdí.
Riskli byste to a po zamrazení z toho vařili (potřebuju ho až na pondělní oběd)?

Nevidím důvod, proč bys ho neměla použít. Když koupíš v řeznictví, tak taky není baleno v tom stupidním plastovém obalu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
4.11.22 08:56

@Šmoulice jo, to beru. Ale v reznictvi je na pultu a dodrzuje se tam hygiena. Tohle se mohlo vyvalet vsude mozne. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
4.11.22 08:57

@Fiducia U nás v ulici ne, tchýně má čivavu. Ta by to asi nerozdýchala.😁 A má z toho být chilli, to malýmu dávat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15412
4.11.22 09:05
@Neferah píše:
@Šmoulice jo, to beru. Ale v reznictvi je na pultu a dodrzuje se tam hygiena. Tohle se mohlo vyvalet vsude mozne. :?

A v řeznictví se jim to klidně může válet všude možně v bourárně, při nošení z chladírny do pultu…To bys vážně nemohla koupit nikdy nic
Stejně nejspíš ta krabička praskla při dopravě, už se mi to stalo i když jsem si vezla nákup sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
4.11.22 09:08

@Neferah To muselo opravdu prasknout při přepravě, jinak by ztmavlo. Na chilli bych ho normálně použila, jen bych ho teď okamžitě zamrazila, když ho chceš v pondělí. V chilli se provari důkladně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
4.11.22 09:31

Úplně v pohodě a ani bych si u toho nemyslela, že nějak riskuji.

Příspěvek upraven 04.11.22 v 09:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport