Náhrada mascarpone

18
9.11.22 14:00

Náhrada mascarpone

Krásný dobrý den, kamarádka slaví narozeniny, a tak jsem se rozhodla že budu dělat cheesecake. Jak všichni víte dává se do něj mascarpone. Jsem student, takže se chci zeptat zda existuje nějaká levnější surovina, kterou můžu mascarpone nahradit.
Předem děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14611
9.11.22 14:06

Najdi recept, kde je třeba Lučina nebo udělej něco úplně jiného nebo zvol menší formu. Těžko říct, zda zrovna ve tvém receptu bude něco jiného fungovat, ale já to nahrazování nemám rada, nikdy nevíš, jak to dopadne.

Můžeš upéct i nějaký tvaroznik například, také jsou moc dobre. A tvaroh je levnější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.11.22 14:07

Mascarpone se dává do tiramisu, cheesecake jsem pekla z Philadelphie, v akci za 24,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
9.11.22 14:24

Mascarpone se podle mě nahradit nedá. Leda ustoupit od sladkého a jít do kyselejší podoby - tvaroh, jogurt (plus želatina, agar). A nebo smetanu s želatinou, jakože náplň na způsob panna cota, ale to jsi finančně ještě výš. Úplně nejlevnější by byl hodně koncentrovaný pudink, ale to není moc praktické

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
9.11.22 14:29

Nahradit se úplně nedá, dá se dát třeba tvaroh, ale nebude to takové. Výše zmíněná lučina v tom množství vyjde spíš dráž :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
9.11.22 14:32

Ja delam cheescake bez mascarpone. Mam recept z IG a funguje mi krasne a chutna taky :) Tenle je na karamelovy, ale tobe staci jen suroviny na ten krem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
9.11.22 14:35

Hledej vic receptu, pokud nemas zkusenost, nahrada v konkretnim receptu, jen tak podle diskuse, bude prusvih.

Pokud nechces zmensit formu, zkus neco tvarohoveho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
9.11.22 14:37

@Terezzzaaa cream cheese, který do cheesecake patří, klidně z Penny nebo Lidlu, Philadephia je jedna z mnoha značek cream cheese
mascarpone se dává do tiramisu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42092
9.11.22 14:43

Klidně utřít máslo s cukrem a zamíchat tvaroh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56103
9.11.22 14:45
@Terezzzaaa píše:
Krásný dobrý den, kamarádka slaví narozeniny, a tak jsem se rozhodla že budu dělat cheesecake. Jak všichni víte dává se do něj mascarpone. Jsem student, takže se chci zeptat zda existuje nějaká levnější surovina, kterou můžu mascarpone nahradit.
Předem děkuji za odpověď.

Nahrad tvarohem, do kterého vymychas vanilkový puding, ten prase a kysanou smetanu. Pak vše smichane upéct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
9.11.22 14:46

Jestli jsi student a chceš dělat něco levnějšího a přitom aby to i hezky vypadalo, tak zkus třeba věž z profiterolek. Odpalované těsto není drahé (není ani nijak složité, jen tak vypadá), dá se plnit šlehačkou nebo i nastavovaným krémem (puding z méně mléka a zašlehat do másla s cukrem) - pořád tě ten krém vyjde levněji, než tolik hmoty na cheesecake. Kdybys nechtěla spojovat kuličky karamelem, můžeš nadělat minivěnečky(minivětrníčky) a vyskládat z nich na velký tác číslo (věk oslavence).
Já peču do práce na různé oslavy - všichni jsou z minivěnečků nadšení, a celá krabice jich vyjde asi jako pět koupených v cukrárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
9.11.22 14:49

@Terezzzaaa
Jestli jsi presvedcena, ze do cheesecake se dava mascarpone, patrne jsi ho nikdy nedelala, takze bych doporucovala upect neco jineho, co jsi uz vyzkousela. Nic ve zlem, jen abys pak nebyla nestastna, ze se slavnostni dort nepovedl. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
9.11.22 14:51
@jkra píše:
Nahrad tvarohem, do kterého vymychas vanilkový puding, ten prase a kysanou smetanu. Pak vše smichane upéct.

Z toho nebude cheesecake…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
9.11.22 15:05

Tak taková ta pseudotiramisu se dělávala z pomazánkového másla :) Jinak mascarpone kupuju asi za pade v Lidlu, ale do cheescake bych ho taky nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
9.11.22 15:07

Do cheesecaku nepatri mascarpone.
Sluzbu ti muze udelat Lidl, maji svuj cream cheese za par korun nebo mrkni po philadephii v akci. Nebala bych se to zkombinovat s tvarohem v ramci setreni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí