Náhrada mascarpone

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22894
9.11.22 15:11

Mascarpone se dá koupit i v akci :) Mascarpone je super se šlehačkou na piškot.
Do Cheescake se dává spíš Philadelphie a ta se dá také pořídit ve slevě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.11.22 15:13

Philadelphia je slaná. Ve sladkém moučníku mi to nechutná. Když dáš lučinu v kostce, bude to nastejno drahé. Kupuju mascarpone v akci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
9.11.22 15:32

@Birdonawire přesvědčená nejsem. Jen se řídím podle receptu na netu. Jedná se o pečený. Do krému se má dát podle receptu: tvaroh jemný, zakysaná smetana, mouka, vajíčka, mascarpone a moučkový cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56102
9.11.22 15:34
@Birdonawire píše:
Z toho nebude cheesecake…

Bude, ta směs je hladká a bude to upravený cheesecake. Úplně v pohodě. Lepší než pomazánkové máslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42092
9.11.22 15:41

Tvaroh jako náhradu Philadelphie doporučoval i Josef Maršálek. Jinak jakýkoliv smetanový sýr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
9.11.22 17:29

Podle mne je original cheesecake proste z cream cheese, at si Marsalek rika co chce. 8)
Ale netvrdim, ze s pouzitim jinych surovin nemuze vzniknout chutny dort. Teda z pomazankoveho masla by to delal jen Babica. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
9.11.22 17:53
@Birdonawire píše:
Podle mne je original cheesecake proste z cream cheese, at si Marsalek rika co chce. 8)
Ale netvrdim, ze s pouzitim jinych surovin nemuze vzniknout chutny dort. Teda z pomazankoveho masla by to delal jen Babica. :mrgreen:

To ale všichni víme ;) Stejná poučka jakože svíčková není omáčka ale druh masa…všichni to ví a vždy se najde někdo, kdo je chce vzdělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
9.11.22 18:02

Nechci vzdelavat ani se hadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
9.11.22 18:04

A co třeba bebeřezy? Je to jednoduchý a když se to nakrájí, tak to vypadá hezky a je to jednoduchý. Stačí střídat světlé a tmavé sušenky a promazávat krémem, zabalit do alobalu a dát to přes noc do lednice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
9.11.22 18:26
@Terezzzaaa píše:
@Birdonawire přesvědčená nejsem. Jen se řídím podle receptu na netu. Jedná se o pečený. Do krému se má dát podle receptu: tvaroh jemný, zakysaná smetana, mouka, vajíčka, mascarpone a moučkový cukr.

Teda, moc se mi nelíbí představa, že bych něco tak luxusního jako mascarpone, upekla, to je hřích!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
9.11.22 18:28
@ugluk píše:
Tak taková ta pseudotiramisu se dělávala z pomazánkového másla :) Jinak mascarpone kupuju asi za pade v Lidlu, ale do cheescake bych ho taky nedávala.

No kvalitní pomazánkové máslo 100 g už stojí taky k 40 Kč

• Citovat
  • Upravit
2075
9.11.22 18:31
@Birdonawire píše:
Ale netvrdim, ze s pouzitim jinych surovin nemuze vzniknout chutny dort. Teda z pomazankoveho masla by to delal jen Babica. :mrgreen:

Hej moje máma dělala “tiramisu” z pomazánkového másla Aro - ten žlutý, ne modry s jogurtem. Jak na to začali mít, tak dělala z mascarpone a to prostě nebylo ono. Fakt mi mnohem víc chutnal ten první. Na svou svatbu jsem taky řekla, že chci aspon mascarpone napůl s touhle pomazánkou, z dortu nezbyl ani drobek. Všichni chválili krém. (já jsem ani neochutnala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
9.11.22 18:43

.

• Citovat
  • Upravit
6794
9.11.22 19:03

@HloupýFlop Kravina. Svickova je i omacka. Z levnejsiho masa ji jedla celadka „pri svici“. Meli hodne prace a k jidlu se dostali az za tmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.11.22 20:48
@VitaminC píše:
@HloupýFlop Kravina. Svickova je i omacka. Z levnejsiho masa ji jedla celadka „pri svici“. Meli hodne prace a k jidlu se dostali az za tmy.

Není to kravina, svíčková se jmenuje podle druhu masa. Čeládka určitě netláskala nejlepší hovězí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí