Náhrada mascarpone

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2427
10.11.22 14:57
@aiwwa píše:
Prosím tě, nebuď hnidopich, každý dobře ví, že svíčková je kus hovězího. Ale zlidovělo to a říká se tak i té omáčce, i když správný název jídla je „hovězí svíčková pečeně na smetaně“.

Tak se jí tak říká špatně. Stejně jako se říkalo máslo Ramě nebo pomazánce. Ani jedno máslo nebylo.
Už aby i v restauracích tenhle nešvar zanikl. Objednáš si čínský nudle a dostaneš špagety s lečem. Jídla mají svoje názvy. Když budete slepici říkat holoubek, tak to z ní holuba neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
10.11.22 15:10
@Terezzzaaa píše:
Krásný dobrý den, kamarádka slaví narozeniny, a tak jsem se rozhodla že budu dělat cheesecake. Jak všichni víte dává se do něj mascarpone. Jsem student, takže se chci zeptat zda existuje nějaká levnější surovina, kterou můžu mascarpone nahradit.
Předem děkuji za odpověď.

Nepročítám celou diskuzi, ale upřesním, že americký cheesecake se dělá ze sýru Philadelphia. Mascarpone patří do italského dezertu tiramisu. Každopádně, obojí je poměrně drahé, pokud to není zrovna v akci.

Jako náhradu do cheesecake lze použít:

• Tučný měkký tvaroh v postříbřeném papírovém obalu (lepší než ve vaničce). Na chuti koláče sice poznáte, že jde o tvaroh, ale konzistence je výborná
  • Lučina – dodá krému nenapodobitelnou chuť díky slanosti
  • Žervé – výsledek se blíží lučinovému koláči
  • Smetanový sýr –zřejmě nejbližší náhrada původního krémového sýra Philadelphia, například Fénix z Jaroměřické mlékárny, balení je podobné malé Lučině.
  • pomazánkové máslo
  • Citovat
  • Upravit
Birds
10.11.22 15:13
@ludmilaadamkova píše:
Mám dobrou zkušnost s recepty z této stránkyhttps://www.kucharkaprodceru.cz/…cake-recept/

Přesně dle tohoto receptu jsem cheesecake dělala a výsledek naprostá bomba. Skvělá je ta tabulka pro přepočet surovin pro různé velikosti dortových forem.
Ten cheesecake je opravdu potřeba vytáhnout dříve, než by člověk sám usoudil. Ať není suchý. On tím teplem ještě chvilku dojde sám. Použila jsem tedy philadelphii…

• Citovat
  • Upravit
2075
10.11.22 20:43
@ugluk píše:
Ten recept je tada dost zvláštní a popravdě bych v něm viděla jiné rezervy k ušetření než zrovna jeden kelímek mascarpone :) V Lidlu ho mají za pade, tvaroh za kolik, za pětadvacet? Pomazánkové máslo taky tak nějak (netuším, nekupuju)?
Takže tady deset lidí už dva dny spekuluje, jak ušetřit pětadvacet káčé, zatímco do receptu pak padají perličky typu kinder či milky way čokoláda… jenom té energie v diskuzi vynaložené :mrgreen:Ale tak zas jako vím, že když nás babička zvala na svíčkovou omáčku, měla jsem ženskou, co luxusně vařila víc jak šedesát let, překontrolovat, že jestli tam nedává ten správný kus masa, nemá právo to takhle nazývat. Zbytek rodiny by mě prohodil oknem.

Recept sem byl dodán až už se diskuze o svíčkové rozjela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
10.11.22 20:50

Hlavně ne pomazánkové máslo. Jednou jsem ochutnala a nedobré. Jinak doporučuji koupit sýr philadephia (na košíku mají sýr v akci) a nebo tedy menší zlo a to tvaroh v takovém tom stříbrném obalu. Nebude to ono, ale není to zas tak špatné. :-)

Eventuááně zvolit jiný typ dezertu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
11.11.22 08:39
@Birds píše:
Nepročítám celou diskuzi, ale upřesním, že americký cheesecake se dělá ze sýru Philadelphia. Mascarpone patří do italského dezertu tiramisu. Každopádně, obojí je poměrně drahé, pokud to není zrovna v akci.

Jako náhradu do cheesecake lze použít:

• Tučný měkký tvaroh v postříbřeném papírovém obalu (lepší než ve vaničce). Na chuti koláče sice poznáte, že jde o tvaroh, ale konzistence je výborná
  • Lučina – dodá krému nenapodobitelnou chuť díky slanosti
  • Žervé – výsledek se blíží lučinovému koláči
  • Smetanový sýr –zřejmě nejbližší náhrada původního krémového sýra Philadelphia, například Fénix z Jaroměřické mlékárny, balení je podobné malé Lučině.
  • pomazánkové máslo

Philadephia je jen jedna ze značek krémového sýru. Neznamená to, že pravý cheesecake je jen a pouze z Philadephie. Cheesecake se dělá z krémového sýra, Buko, Fénix, ty značky Lidlu/Penny čehokoli. I v autentických amerických receptech je cream cheese ne Philly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí