Nakládaný hermelín

1205
9.11.22 14:50

Naládaný hermelín

Ženy potřebuji trochu radu jak nakladáte hermelín? osvědčenou radu, recept?
Vždy jsem kupovala a teď bych chtěla zkusit domácí. :lol:
Děkuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20896
9.11.22 14:57

Na netu jsou jich mraky. Nechat pár dní při pokojové teplotě a pak na nějaký čas do lednice a vychytat jak to bude OK k jídlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
9.11.22 15:13

Rozkrojit, pomazat utrženým česnekem ze soli a paprikou, papriky, cibule, zalít olejem. Bobkový list, pepř… Mě to ale brutálně nechutnalo, hroznej zápach, vadí mi. Ale ostatní si toho smradoše chválí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
9.11.22 15:13

https://youtu.be/7WKmw0sQyzc
My jsme ted vyzkoušely tenhle a byla to zajímavá změna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
9.11.22 15:17

My rozkrojíme, dáme červenou papriku a utřený česnek. Za mě v jednoduchosti krása. Naložit do oleje, přidat cibuli a kozí rohy, bobkový list a kuličky pepře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16201
9.11.22 15:18

Vyzkoušeli jsme řadu receptů a u nás vede tento: hermelín podélně rozpůlit, jednu půlku uvnitř lehce potřít česnekovou pastou (kupovanou nebo česnek se solí), druhou půlku „namočit“ do provensálského koření (nasypu si do talíře to koření a tu půlku hermelínu tam tou vnitřní stranou přitisknu a koření se nalepí), zase spojit a překrojit dvěma řezy na šest trojúhelníčků (máme rádi, když si můžeme dát i jen kousek), naskládat hustě do sklenice a zalít olivovým olejem. My to ještě prokládáme olivami. Tento „střemořský“ styl nám chutná nejvíc.
Ostrou variantu dělám obdobně, ale místo té česnekové pasty to potírám Eros Pista (pálivá papriková pasta) a zalívám obyč olejem, aby i vynikla ta červená paprika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
9.11.22 15:21

@Jemako video vypadá dobře možná vyzkouším :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
9.11.22 15:25

Holky díky za vyzkoušené recepty. Určitě jich budu dělat víc než jeden takže vyzkouším různé recepty. :mrgreen: jak tady píšete úplně mám na to chuť takže jdu připravovat za chvíli :lol:
Akorád s tím uležením nevím jestli to u nás vydrží čekat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
9.11.22 15:32

@Kristýnka526 Můj osvědčený recept (a můžou být i jiné sýry, ale hermelín mi tak chutná nejvíc): do kastrolku nakrájím cibuli, česnek (na plátky) a přidám rozmarýn, klidně může být i jiné koření nebo třeba chilli papričky. Zaliju olejem a nechám zahřát tak na 80°. Až je to vlažné, zaliju s tím sýr nakrájený na kostky. Za dva dny už se to dá jíst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
9.11.22 15:33

Záleží co má člověk rád…ja rozkrojim potru utrenym česnekem případně vložím tenký plátek cibule…naskládám do sklenice a přikládám to zase nakrájeným česnekem cibulí a chilli papričkami, k tomu ještě třeba pár větviček rozmarýnu, pár kuliček pepře… a zaleju olejem. Chutná mi když je ulezely tak 3-4 týdny…
Když chci aby byl rychleji tak ho nakrájím na trojuhelnicky…to je pak už po týdnu celkem dobrý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
9.11.22 15:36

@Kristýnka526 tak potom dej vědět který recept vyhraje u vás ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí