Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ženy potřebuji trochu radu jak nakladáte hermelín? osvědčenou radu, recept?
Vždy jsem kupovala a teď bych chtěla zkusit domácí. ![]()
Děkuji ![]()
Na netu jsou jich mraky. Nechat pár dní při pokojové teplotě a pak na nějaký čas do lednice a vychytat jak to bude OK k jídlu.
Rozkrojit, pomazat utrženým česnekem ze soli a paprikou, papriky, cibule, zalít olejem. Bobkový list, pepř… Mě to ale brutálně nechutnalo, hroznej zápach, vadí mi. Ale ostatní si toho smradoše chválí ![]()
https://youtu.be/7WKmw0sQyzc
My jsme ted vyzkoušely tenhle a byla to zajímavá změna
My rozkrojíme, dáme červenou papriku a utřený česnek. Za mě v jednoduchosti krása. Naložit do oleje, přidat cibuli a kozí rohy, bobkový list a kuličky pepře.
Vyzkoušeli jsme řadu receptů a u nás vede tento: hermelín podélně rozpůlit, jednu půlku uvnitř lehce potřít česnekovou pastou (kupovanou nebo česnek se solí), druhou půlku „namočit“ do provensálského koření (nasypu si do talíře to koření a tu půlku hermelínu tam tou vnitřní stranou přitisknu a koření se nalepí), zase spojit a překrojit dvěma řezy na šest trojúhelníčků (máme rádi, když si můžeme dát i jen kousek), naskládat hustě do sklenice a zalít olivovým olejem. My to ještě prokládáme olivami. Tento „střemořský“ styl nám chutná nejvíc.
Ostrou variantu dělám obdobně, ale místo té česnekové pasty to potírám Eros Pista (pálivá papriková pasta) a zalívám obyč olejem, aby i vynikla ta červená paprika.
Holky díky za vyzkoušené recepty. Určitě jich budu dělat víc než jeden takže vyzkouším různé recepty.
jak tady píšete úplně mám na to chuť takže jdu připravovat za chvíli ![]()
Akorád s tím uležením nevím jestli to u nás vydrží čekat ![]()
@Kristýnka526 Můj osvědčený recept (a můžou být i jiné sýry, ale hermelín mi tak chutná nejvíc): do kastrolku nakrájím cibuli, česnek (na plátky) a přidám rozmarýn, klidně může být i jiné koření nebo třeba chilli papričky. Zaliju olejem a nechám zahřát tak na 80°. Až je to vlažné, zaliju s tím sýr nakrájený na kostky. Za dva dny už se to dá jíst
Záleží co má člověk rád…ja rozkrojim potru utrenym česnekem případně vložím tenký plátek cibule…naskládám do sklenice a přikládám to zase nakrájeným česnekem cibulí a chilli papričkami, k tomu ještě třeba pár větviček rozmarýnu, pár kuliček pepře… a zaleju olejem. Chutná mi když je ulezely tak 3-4 týdny…
Když chci aby byl rychleji tak ho nakrájím na trojuhelnicky…to je pak už po týdnu celkem dobrý…
@Kristýnka526 tak potom dej vědět který recept vyhraje u vás ![]()