Krémy

• Otevřená skupina

Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

5021
3.11.09 12:55

Krémy

Pouze zakládám, věřím, že recepty tu budou cobydup. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5093
3.11.09 19:20

Mě se moc líbil nejrychlejší dort. Všem to chutnalo, ale pro někoho to bylo moc sladké. Nehodí se to ale k potahování. Marcipán se na tom roztéká :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
3.11.09 20:45

Taky jsem zkoušela, je to opravdu dobré a hodně rychlé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.11.09 23:41

Ořechový krém
2 dl mléka, 30 g hrubé mouky, 150 g másla, 150 g cukru, 1 žloutek, 100 g ořechů
Z mléka a mouky uvaříme kaši. Máslo vymícháme s cukrem a se žloutkem do pěny, přidáme umleté ořechy, zchladlou kaši a všechno dobře vymícháme.

Nugátový krém
4 vejce, 250 g cukru, 3 lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, 350 g másla
Vejce, cukr, vanilkový cukr a kakao šleháme nad párou až do zhoustnutí. Necháme vychladnout, pomalu přidáváme ke změklému máslu a dohladka vymícháme.

Zdroj: Velká kniha moučníků (snad nevadí, že to není citováno dle normy ISO 690 :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
18.11.09 17:35

Krém nastavený kaší

250 ml mléko, 2 polévkové lžíce polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr,50 g Omega , 250 g másla , cukr moučka podle chuti

Mléko s moukou uvařit do husté kaše , ve které si po odstavení necháme rozpustit Omegu a důkladně ji vmícháme.
Kaši pak necháme vychladnout - nejlepší je ji zakrýt třeba folií, aby se neudělal škraloup.
Rozšleháme si máslo s trochou cukru do pěny a přidáme vychladlou kaši .

Krém můžeme obměnit třeba tím, že v teplé kaši roszpustíme oblíbenou čokoládu (Milenu, Ledové kaštany)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
26.11.09 19:07

Angus, ty kremy jsi oba pouzila pod potahovku??? :?: Mam zalusk na ten orechovy, ale zda se mi tam malo maslo. A bude to mnozstvi stacit na cely dort?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.11.09 20:34

Alenko, pod potahovku jsem zkoušela jenom ten nugátový, ten druhý jsem dávala do jiného dortu, dovnitř a zdobila s ním vrch (nebyl potažený), tak tam nevím… Na celý dort by stačit snad měl, asi záleží i na velikosti… Když uděláš víc, neztratí se ti, moc dobře se mlsá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
24.5.10 13:48

Dobrý den,
na nugátový krém jaké dáváte máslo? Klasicky jedničku? Díky za odpověď Žaneta :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.5.10 20:43
zandule píše:
Dobrý den,
na nugátový krém jaké dáváte máslo? Klasicky jedničku? Díky za odpověď Žaneta :-D

Co to je, máslo jednička? 8-o Já znám jenom normální máslo :lol: :lol: :lol: Žádný margarín nebo něco s rostlinným olejem - prostě máslo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
8.6.10 13:10

dřív se označovalo másle jednička a dvojka, ta byla málo k sehnání a byla lepší. Takže normálka. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
18.5.13 11:10

Příspěvek upraven 04.01.15 v 23:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Isynka
6.6.13 10:38

Pod potahovku klasika 1× pudink s vanilokovou trestí a 1ks másla, ale tvarohový lehký: podle velikosti dortu tohle je tak na 2patrový dort: 2×250ml smetany ke šlehání, 2× 250g tvaroh tučný (není tak řidký)ve vaničče, 2× ztužovač želé za studena(cca23,–/ks)+ ovoce dle výběru nebo jsem dělala i kousky čoko-straciatela mnam ;). Ušlehat šlehajdu, zašlehat tvaroh, osladit. Dle návodu na sáčku umíchat stužovač a vmíchat hmotu tvarohu a šlehačky, vmíchat ovoce nebo čokošku a muže se dávat do dortu. Během 1-hodin nádherně tuhne. Je to mnamka ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny