Křest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2221
17.10.05 18:20

:)

Ahoj..

Ono teď pokřtít dítko v kostele už není takové jako to bylo za dřívějších časů, teď je církev mnohem vstřícnější… Oddáni nemusíte být, protože moje sestra taky oddána není, a to vůbec a dítko jí pokřtili… - jen asi musí být jeden z rodičů pokřtěn.. - jinak na všechno existuje dispens..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
17.10.05 18:23

dodatek

JO a ještě jsem chtěla napsat, že dítko nemusí mít jméno po kmotrovi, může mít úplně jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.11.12 22:26

prava vira je v nasich srdcich

Miminka a deti jdou rovnou do nebe oni nevedi co cini…Pravej krest je az clovek v dospelosti uveri da se pokrtit…Vse co katolicka vira vymyslela je falesnej poplach, nerikaji lidem pravdu…Za deti se mame modlit a ucit je o Panu Jezisi .Byla jsem taky katolickou.Muj zivot se mi zmenil pred rokem. Pravda je Pan Jezis je nas spasitel kdo uveri a prijme krest bude spasen,,,kdo neuveri bude odsouzen…Oni sami nevchazeji a druhym zabranuji…Ctete bibli, hledejte pravdu o panu jezisi z celeho srdce a on se vam da nalezt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
29.11.12 22:30

@silviara A do jaké sekty že jsi se to dala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.11.12 22:34

Bozi chram jsme mi lide a duch svatej prebyva v nas…Krest je az clovek uveri…Male miminko by muselo prvni uverit a potom se dat pokrtit…Kdyby lide zacali vic uvazovat a ne jen kopirovat to co vidi zili by jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
29.11.12 22:36

@silviara Neodpověděla jsi na mou otázku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.11.12 22:42

Ja jsem se nedala do zadne sekty…Verim evangelium…Verim v Otce Syna a Ducha Svateho…Ctu bibli a tam je to pochopitelny…Muj zivot semi zmenil, kdyz jsem spatrila Pana Jezise…Zacala jsem se o to zajimat.Moje modlidby byli vyslyseny, protoze moje rodice a sestry zacali taky verit a vim, ze je Pan Jezis s nami, je to pocit kterej se neda popsat, ale kez by se vsem otevreli oci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
29.11.12 22:47
@silviara píše:
Ja jsem se nedala do zadne sekty…Verim evangelium…Verim v Otce Syna a Ducha Svateho…Ctu bibli a tam je to pochopitelny…Muj zivot semi zmenil, kdyz jsem spatrila Pana Jezise…Zacala jsem se o to zajimat.Moje modlidby byli vyslyseny, protoze moje rodice a sestry zacali taky verit a vim, ze je Pan Jezis s nami, je to pocit kterej se neda popsat, ale kez by se vsem otevreli oci…

Ach tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
11.4.13 15:01

Holky, prosím vás, jak je to při křtu? Myslím celkově?
Od případných pozvánek přes to, co mít na sobě, co mělo na sobě mimčo, musí být klasická peřinka?
Našemu budou tři mesíce při křtu.
Co po křtu, šlo se někam?

Děkuji za info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
11.4.13 15:13

@dani24687
Ahoj, farář by vám měl dát informace ohledně průběhu. Záleží jestli máte křest klasicky při mši nebo po mši. My jsme ani pozvánky nedávali, prostě jsme pozvali rodinu, po křtu jsme si šli sednout na oběd, měli jsme udělaný dort. Zavinovačka není nutností. Můžeš mět miminko v kočárku a vytáhneš na vlastní křest-zděláš čepičku. Jinak potřebuješ akorát křestní svíčku a roušku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
11.4.13 15:33

@baaruunkaa děkujiii :) prosím tě a co si obléct já s mužem a co mimčuu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
11.4.13 15:47

Já jsem měla šaty a sako a manžel měl oblek-měli jsme křest při mši. V kostele bývá chladno. Pro dítko bych volila bílou barvu popřípadě nějaké pastelové barvičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
11.4.13 15:50

@baaruunkaa a dupajdy nebo kalhoty a scetřík??? Asi to moc hrotím, že :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
11.4.13 16:01

Já bych dala asi ty kalhoty a svetřík-v kostele bývá chladno. Já mám výhodu, že máme holčičku tak jsem dala šatičky a svetřík. Mši nám prospala a probudila se až když byl vlastní křest

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
11.4.13 16:05

@baaruunkaa moc díky za info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie